62e DN Kikkerdag
62e DN Kikkerdag

62e DN Kikkerdag

Op onze kikkerdag treft u nakweekdieren van diverse leden en kunt u zich voorzien van allerhande terrariummaterialen en techniek. Er is volop aanbod tropische planten en voedseldieren tegen scherpe prijzen.

Leden krijgen gratis toegang (incl. 1 introducé). Niet-leden betalen € 7,50-. Kinderen tot 12 jaar krijgen ook gratis entree (onder begeleiding).
(u kunt tijdens de dag gelijk uw lidmaatschap regelen, wij verrekenen de entreeprijs direct met uw contributie)

 

Locatie: 't Veerhuis
Nijemonde 4, 3434 AZ, Nieuwegein
Link: Kikkerdag

Tussentijdse Lezing
Tussentijdse Lezing

Tussentijdse Lezing

Op zaterdag 9 juni treft u een verrassing! Een welbekende Colombiaanse onderzoeker bezoekt ons kikkerlandje om te vertellen over zijn favoriete diersoort.

@ 't Veerhuis

Bedrijfsmatige Houderij
Bedrijfsmatige Houderij

Bedrijfsmatige Houderij

De Wet Dieren, en het hieruit voortkomende Besluit Houders van Dieren (HvD), bestaat al een tijd. In 2012 heeft toenmalig Staatssecretaris Henk Bleker navolging gegeven aan de wens om het Nederlandse beleid over de dierhouderij overzichtelijker te maken. Doordat de Wet Dieren voorziet in een integraal wettelijk kader, is het sindsdien voor vele instanties eenvoudiger om te achterhalen aan welke regelgeving zij moeten voldoen. 

Illegale handel in dieren
Illegale handel in dieren

Illegale handel in dieren

Het afgelopen halfjaar bracht Dendrobatidae Nederland (DN) de illegale dierhandel meerdere keren onder de aandacht. In ons magazine van maart 2019 bespraken wij de overdrachtsverklaring als hulpmiddel in de strijd tegen illegale dierhandel en op de DN-dag organiseerden wij een presentatie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ook in onderling verband zijn ...

Back To Top