Juni 2006

Juni 2006

Fotograferen in het wild.
Erik van der Horst.
Regelmatig staan de mooiste plaatjes in dit blad. Een aantal zijn gemaakt in terraria, maar velen zijn ook gemaakt in het natuurlijk biotoop. Aan de foto’s zie je vaak niet wat er allemaal bij komt kijken. Tijdens onze laatste reis heb ik daarom eens wat plaatjes geschoten van het fotograferen zelf. 

Mantel van groen.
E. H. Bartelds
Reserva Biologica Carara. Als een mantel van groen omsluit het oerwoud het zevenenveertighonderd hectare groot Nationaal Park. De Rio Tarcola is de grensrivier die het park scheidt van de ontginningen. Het laaglandoerwoud probeert zich momenteel te herstellen van de vele tropische orkanen die over de Amerika’s zijn geraasd.

Kikkerstoelen -pardon- paddestoelen in het terrarium.
Ted Nales.
Mijn hobby blijft me boeien. Soms kom ik met onverwachte aspecten van de natuur in aanraking. Zo werd ik afgelopen winter gefascineerd door paddestoelen in het paludarium. Ik wil u graag deelgenoot maken van deze ervaringen.

Colostethus infraguttatus: Seksuele dimorfie bij gifkikkers en successen in de hobby met Colostethus
E.H. Poelman.
Colostethus infraguttatus is een van de Colostethus soorten die relatief gemakkelijk te vinden is in Ecuador. Ze komen in behoorlijk dichtheden voor naast Epipedobates anthonyi. Opvallend is het verschil in tekening van mannen en vrouwen. Seksuele dimorfie is voor Dendrobatidae opmerkelijk algemeen binnen het genus Colostethus, en Mannophryne. C. infraguttatus kom je bovendien in de hobby steeds meer tegen door de redelijk succesvolle kweek bij een aantal hobbyisten.
Opkweek van larven.
Kees Kraaienveld. De “ellende” begon circa 3 jaar geleden. Ik raakte verslaafd aan de kikkerhobby! Al lezende, op met name het internet, raakte ik steeds meer thuis in de diverse aspecten van deze prachtige hobby. Na verdieping in de inrichting van de bak, planten, bodembedekking, ventilatie, water, luchtvochtigheid, warmte, voedseldieren, en natuurlijk de kikkers zelf, werd ik steeds enthousiaster en moest het maar eens gebeuren: de aanschaf van een bak. Tevens kocht ik gelijk een portie grote fruitvliegen, om met de kweek daarvan te experimenteren.
Sylvaticus in Ecuador.
R. Schouten.
Ruud Schouten is voor velen een bekende in de hobby. Zijn bedrijf, Kwekerij Rana, is inmiddels een begrip in de internationale kikkerhobby. Wat niet iedereen weet, is dat Ruud veel van zijn informatie over kikkers verzameld heeft dankzij zijn vele reizen naar kikkergebieden. Hieronder volgt een impressie van zijn reis naar Ecuador met Chris Baars en Gerard Thielen.

Las Esquinas, Costa Rica.
P. IJzerman.

Costa Rica is misschien wel een van de bekendste gebieden voor reizigers naar Midden– en Zuid-Amerika. Het ecologisch programma van Costa Rica is uitermate succesvol, waardoor in één vakantie erg veel dieren te zien zijn, die in andere reizen moeilijk te vinden zijn. Peter IJzerman bewijst dit maar weer eens door zijn succesvolle trip naar Las Esquinas. Een boeiende en succesvolle reis!
Reacties zijn enkel zichtbaar voor geregistreerde gebuikers.
Back To Top