FAQ - Veel gestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen.
Als uw vraag er niet bij staat kunt u uw vraag stellen door een mail naar de secretaris te sturen, dit kan via secretaris@gifkikkerportaal.nl

Vereniging

Bij wie kan ik terecht met vragen over de registratie van mijn gegevens?

Dendrobatidae Nederland hanteert een strikte scheiding tussen de gegevens op onze website + forum en de NAW-gegevens die nodig zijn voor een betaald lidmaatschap. Deze gegevens zijn opvraagbaar via verschillende mailadressen. Voor vragen over onze online omgeving is extra informatie beschikbaar via de DN Privacy Officer IT-support@gifkikkerportaal.nl. Voor vragen over het lidmaatschap kunnen DN leden terecht bij ledenadministratie@gifkikkerportaal.nl

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Voor het opzeggen van je lidmaatschap kun je terecht bij de ledenadministratie. Stuur een mailtje naar ledenadministratie@gifkikkerportaal.nl met daarin uw naam en adres o.v.v. opzeggen lidmaatschap.

Wanneer komt het nieuwe DN magazine uit?

Onze magazines verschijnen aan het eind van de maanden maart, juni, september en december. Natuurlijk kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Ons magazine is tenslotte een verengingsblad dat door zeer gemotiveerde vrijwilligers wordt geproduceerd. Door onfortuinlijke omstandigheden is het altijd mogelijk dat er ergens een vertraging ontstaat.

Leden die buiten Nederland woonachtig zijn moeten vaak wat langer wachten op hun magazine. Het is niet ongebruikelijk dat het magazine daar aan het begin van de eerstvolgende maand arriveert.

Hoe kan ik op de Kikkerdag aantonen dat ik lid ben?

Voor elke Kikkerdag printen wij enkele actuele ledenlijsten uit. Bij binnenkomst controleren wij of u op de lijst staat. Wij hanteren dus geen systeem met ledenpasjes.

Website

Hij krijg ik toegang tot Premium artikelen?

Op Gifkikkers zijn heel veel interessante artikelen te lezen. De premium artikelen zijn alleen als je ingelogd bent als DN lid volledig te lezen.

Hoe kan ik mijn website account koppelen aan mijn lidmaatschap?

Als lid van DN kan je toegang krijgen op het besloten gedeelte van het gifkikkerportaal door even een mailtje te sturen naar de ledenadministratie@gifkikkerportaal.nl .

Zorg er wel voor dat je in de mail ook je naam, adres en woonplaats opgeeft zodat we kunnen zien of je wel lid bent.



Wanneer de aanvraag verzonden is zal worden geprobeerd om deze binnen een week te verwerken.

Ik wil mijn account van de website en het forum verwijderen. Hoe doe ik dat?

Ik wil verwijderd worden van het forum.

Af en toe krijgen we de vraag van mensen die gestopt zijn met de hobby om al hun gegevens van het forum te verwijderen. Dit is iets wat we niet kunnen en willen doen. Dit kost ons veel te veel tijd en je kan ook niet zomaar antwoorden uit bestaande topic verwijderen zonder dat dit ten koste gaat van de inhoud van zo’n topic.

Wat je wel kan doen is het wijzigen van de profielgegeven. Als je daar je naam e.d. aanpast wordt je minder zichtbaar. Alleen namen die al in het forum zijn opgeslagen blijven wel bestaan. 

Hoe kan ik inloggen in mijn account?

Inloggen

Hoe kan ik een account aanmaken?

Als je op het forum vragen en antwoorden wilt geven dien je, je eerst te registreren. Ook nieuwe DN leden moeten dit zelf doen. Dit gaat niet automatisch.

Hoe kan ik het profiel van mijn account wijzigen?

Profiel wijzigen

Forum

Behoud van bostypen voor gifkikkers

Behoud van bostypen voor gifkikkers

Locatie: Manu National Park, departement Madre de Dios, Peru
Partners: Olivia Hill, CREES Foundation
Wanneer: 2014
Donatie: € 465,-
Medefinancierend partners: Diverse mensen die hebben bijgedragen aan de online fondsenwerving
Website: https://crees-manu.org
DN magazine: december 2016 – p. 28-31

 

Het onderzoek van Olivia Hill kwam bij toeval op het pad van DN door een fondsenwerving waarvoor aandacht werd gevraagd op Facebook. Al snel zagen we dat haar onderzoek binnen onze doelstellingen viel. Het doel was specifiek om de waarde te bepalen van het behoud van verschillende types bos met een verschillende voorgeschiedenis van verstoring. Vier kikkersoorten zijn daarbij als indicator gebruikt: Ameerega macero, Ameerega hahneli, Allobates trilineatus en Allobates conspicuus. De belangrijkste doelstellingen van het project waren om per soort de voorkeur voor het leefgebied en de tolerantie voor verstoring te analyseren. Daarvoor was het nodig om gegevens te verzamelen over hun aanwezigheid, aantallen en populatiedichtheid binnen drie types bos met verschillende niveaus van menselijke verstoring: selectief gekapt primair bos (SGP), gedeeltelijk gekapt regenererend bos (GGR) en volledig gekapt regenererend bos (VGR). Van elke soort werd de populatiedichtheid geschat per type bos en geanalyseerd hoe hun aantallen worden beïnvloed door het type bos, de afstand tot de belangrijkste waterlopen en de aanwezigheid van kleinere tijdelijke stroompjes.

Steun:

Onze gedoneerde € 465,- werd gebruikt voor uitrusting, transport en levensonderhoud.

Opbrengst:

De vergelijkbare populatiedichtheid van Ameerega macero in primair en secundair bos en de grote aantallen Ameerega hahneli in VGR bos, laten zien dat secundair en regenererend bos van grote waarde zijn voor het behoud van specifieke soorten Dendrobatidae.

Het niveau van de biodiversiteit in secundaire bossen is variabel en afhankelijk van de landschappelijke context en geschiedenis. Dendrobatidae worden beschouwd als specialisten wat betreft hun leefgebied, maar ze zijn hier te vinden in verstoorde habitats van het Manu Learning Centre Reserve. Ameerega hahneli zijn niet aangetroffen in het minst verstoorde leefgebied, maar deze soort was vooral aanwezig in VGR bos, wat suggereert dat dit regenererende regenwoud meer aangepast is aan de behoeften aan habitat en voedsel dan het aangrenzende primaire bos.

In het kader van dit onderzoek kan gesteld worden dat Ameerega macero een generalist is, die kan gedijen in zowel het bostype SGP als in GGR en in mindere mate VGR.

Algemene patronen bij de aanwezige aantallen Dendrobatidae en de betekenis van het type bos, afstand en tijdelijke stroompjes, weerspiegelden zich niet in patronen op soortspecifiek niveau. Er is een grote variatie in de habitateisen van amfibieën en het gebruik van secundaire bossen. Om die reden zijn niet alle soorten even bruikbaar als indicator en kan niet één enkele soort amfibie als indicator fungeren voor de waarde van secundaire bossen voor de instandhouding van alle soorten amfibieën. Wel is duidelijk geworden dat op soortspecifiek niveau secundair en regenererend bos van significante waarde kunnen zijn voor conservatie.

Printen
1257 Waardeer dit artikel
Geen waardering
Back To Top