FAQ - Veel gestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen.
Als uw vraag er niet bij staat kunt u uw vraag stellen door een mail naar de secretaris te sturen, dit kan via secretaris@gifkikkerportaal.nl

Vereniging

Bij wie kan ik terecht met vragen over de registratie van mijn gegevens?

Dendrobatidae Nederland hanteert een strikte scheiding tussen de gegevens op onze website + forum en de NAW-gegevens die nodig zijn voor een betaald lidmaatschap. Deze gegevens zijn opvraagbaar via verschillende mailadressen. Voor vragen over onze online omgeving is extra informatie beschikbaar via de DN Privacy Officer IT-support@gifkikkerportaal.nl. Voor vragen over het lidmaatschap kunnen DN leden terecht bij ledenadministratie@gifkikkerportaal.nl

Hoe zeg ik mijn lidmaatschap op?

Voor het opzeggen van je lidmaatschap kun je terecht bij de ledenadministratie. Stuur een mailtje naar ledenadministratie@gifkikkerportaal.nl met daarin uw naam en adres o.v.v. opzeggen lidmaatschap.

Wanneer komt het nieuwe DN magazine uit?

Onze magazines verschijnen aan het eind van de maanden maart, juni, september en december. Natuurlijk kunnen hieraan geen rechten worden ontleend. Ons magazine is tenslotte een verengingsblad dat door zeer gemotiveerde vrijwilligers wordt geproduceerd. Door onfortuinlijke omstandigheden is het altijd mogelijk dat er ergens een vertraging ontstaat.

Leden die buiten Nederland woonachtig zijn moeten vaak wat langer wachten op hun magazine. Het is niet ongebruikelijk dat het magazine daar aan het begin van de eerstvolgende maand arriveert.

Hoe kan ik op de Kikkerdag aantonen dat ik lid ben?

Voor elke Kikkerdag printen wij enkele actuele ledenlijsten uit. Bij binnenkomst controleren wij of u op de lijst staat. Wij hanteren dus geen systeem met ledenpasjes.

Website

Hij krijg ik toegang tot Premium artikelen?

Op Gifkikkers zijn heel veel interessante artikelen te lezen. De premium artikelen zijn alleen als je ingelogd bent als DN lid volledig te lezen.

Hoe kan ik mijn website account koppelen aan mijn lidmaatschap?

Als lid van DN kan je toegang krijgen op het besloten gedeelte van het gifkikkerportaal door even een mailtje te sturen naar de ledenadministratie@gifkikkerportaal.nl .

Zorg er wel voor dat je in de mail ook je naam, adres en woonplaats opgeeft zodat we kunnen zien of je wel lid bent.



Wanneer de aanvraag verzonden is zal worden geprobeerd om deze binnen een week te verwerken.

Ik wil mijn account van de website en het forum verwijderen. Hoe doe ik dat?

Ik wil verwijderd worden van het forum.

Af en toe krijgen we de vraag van mensen die gestopt zijn met de hobby om al hun gegevens van het forum te verwijderen. Dit is iets wat we niet kunnen en willen doen. Dit kost ons veel te veel tijd en je kan ook niet zomaar antwoorden uit bestaande topic verwijderen zonder dat dit ten koste gaat van de inhoud van zo’n topic.

Wat je wel kan doen is het wijzigen van de profielgegeven. Als je daar je naam e.d. aanpast wordt je minder zichtbaar. Alleen namen die al in het forum zijn opgeslagen blijven wel bestaan. 

Hoe kan ik inloggen in mijn account?

Inloggen

Hoe kan ik een account aanmaken?

Als je op het forum vragen en antwoorden wilt geven dien je, je eerst te registreren. Ook nieuwe DN leden moeten dit zelf doen. Dit gaat niet automatisch.

Hoe kan ik het profiel van mijn account wijzigen?

Profiel wijzigen

Forum

Symposium 13 mei 2017
Han Peper

Symposium 13 mei 2017

Beste kikkerliefhebber,   

Komt u ook naar het symposium van Dendrobatidae Nederland?   
Het symposium en  ALV 2017 wordt gezellig als vanouds met dit jaar weer interessante lezingen !!!.    
Graag nodigen wij u uit voor WEER een inspirerende dag.   

Wanneer: LET OP NIEUWE DATUM => 13 mei 2017  
Waar:  't Veerhuis, Neijenmonde 4, 3434 AZ Nieuwegein   

Programma symposium  
10:00 uur            Opening zaal met koffie en thee
10:10                  Opening symposium


10:15                  Reisverslag door Colombia. Lezing door Jan van der Meulen.

Na 2 eerdere zeer geslaagde Colombiareizen hadden we de kans om het mooie Zuid-Amerikaanse land opnieuw te bezoeken in het voorjaar van 2016. We stippelden een reisroute uit die ons enkel naar het zuidelijke deel van het land bracht. We begonnen op het Isla Gorgona, dat bekend staat om zijn vele endemische soorten. Ondanks de tegenwerking van de parkdirectie slaagden we er toch in om de prachtige blauwe anolis en de lokale Atelopus in beeld te brengen. Via de laaglanden aan de Pacific, waar we op zoek gingen naar de tot de verbeelding sprekende Phyllobates terribilis, trokken we landinwaarts naar de foothills van de Andes. Zowel op zeeniveau als boven de 1.000 m hoogte vonden we prachtige kleurvormen van Oophaga sylvatica.

Voor het laatste deel van onze reis vlogen we naar Leticia, de meest zuidelijke stad van Colombia aan de machtige Amazone en grenzend aan Brazilië en Peru. Hier vonden we een mooie diversiteit aan kleinere gifkikkersoorten en boomkikkers. We voeren de zijrivier Rio Yavari op in de hoop een glimp op te vangen van een nog maar net beschreven gifkikker, Ranitomeya yavaricola.

Zoals onze vorige Colombiareizen was ook deze trip weer een geweldig succes.


11:15 – 11:30     Korte pauze, incl. koffie en thee
 

11:30                  Planten in een paludarium? Geen probleem. Lezing door Jannes Munnike.

Hallo vrienden,

Ik weet dat ik jullie weinig over planten kan leren. Toch wil ik een poging wagen.

Eerst wil ik jullie wat vertellen wat er bij wat goede kwekers staat en wat zoal in de handel gangbaar is. Er zijn veel planten beschikbaar. Maar een groot deel is niet geschikt voor de meeste terraria. Soms omdat de geboden omstandigheden niet goed zijn. Vaak koop je een plantje wat vrij klein is maar uitgroeit tot een woekering, wat weer veel werk geeft. Temperatuur kan een rol zijn. Je koopt een varen die eigenlijk geschikt is voor de tuin. Licht is van groot belang want bij zwak licht rekken veel planten maar fel licht houdt ze meestal klein. Lucht beweging kan een tillandsia in leven houden en ook de orchideeën geven betere wortel en goede scheuten. Verder neem ik jullie mee naar de verschillende biotopen in Suriname en laat je zien wat er groeit. Ook wil ik nog een paar kikkers laten zien die ik op een nachtelijke speurtocht heb gevonden met hulp van bos arbeiders.

Ik hoop dat we een gezellig uurtje hebben. Groeten Jannes.


12:30                  Lunchpauze (op eigen kosten)


13:15                  Algemene Ledenvergadering Dendrobatidae Nederland (ALV).

 

14:30                  Lezing door Geert Smit, natuurfotograaf`

 Als beroepsmatig natuurfotograaf ontdekt Geert Smit geregeld de mooiste plekjes op aarde. Zijn laatste reis naar Costa Rica leverde meer op dan alleen foto's van de prachtige natuur en de dieren die hierin hun thuis vinden. Overnachtingen in de rimboe en zware trektochten hebben een indruk achtergelaten die deze geboren vogelaar heeft veranderd in een ware kikkerfanaat.

Bijzondere ervaringen vinden hun weg terug in deze unieke lezing, uiteraard vergezeld van unieke verhalen over de kleine springers die ons zo nauw aan het hart staan.

Het zal ook niet de laatste keer zijn dat de natuur van Costa Rica op Geert zijn gevoelige plaat valt want een vervolgtrip naar Costa Rica staat al op de agenda. Hopelijk is er nog ruimte aan boord en kunnen enkelen van ons als gezelschap dienen op deze reis.

 

15:15 - 15:30      Afsluiting symposium

Na afsluiting van het symposium blijven we vaak nog even bijpraten in het café van ’t Veerhuis. Hier genieten we op eigen kosten van een drankje en versnapering.

15:00 - 15:15uur         Afsluiting symposium  

Entree: gratis toegang.     

Printen
13894 Waardeer dit artikel
Geen waardering
Back To Top