Go to previous topic
Go to next topic
Laatste Bericht 22 dec 2019 21:14 door Steven Bezemer
Dringend advies nodig
3 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Auteur Berichten

Steven BezemerPosts:2


Profiel

Amsterdam
--
22 dec 2019 16:00

  Beste Leden, 

   

  Op dit moment heb ik een 55liter aquarium staan dat leeg gehaald gaat worden een deze dagen. Nu was ik van plan om deze om te bouwen tot een terrarium echter kan ik nergens een duidelijke lijst vinden van de eventuele benodigdheden. De bakmaat is 45x36x34 en op dit moment zit er nog aquariumverlichting op (twinstar 450EA). 

  Ik heb nog grote stukken steen die ik graag zou gebruiken ipv de achterwanden die men hier over het algemeen gebruikt. De steen waar het omgaat betreft dragon stone, een vrij zachte steen die een kleiachtige structuur heeft waar je gemakkelijk gaten in kan maken en dus bloemen in kan zetten.  mocht dit niet kunnen dan hoor ik dat natuurlijk graag. 

  Wat zijn jullie adviezen met betrekking tot het ombouwen van dit aquarium naar een terrarium en het houden van eventuele levende dieren en aantallen in deze bakmaat?

  Ik zou het liefste een mooi gescaped terrarium maken waarbij ik gebruik wil maken van kleindere planten, zijn er nog specifieke planten die erin moeten zoals bromelias en orchideeen en is het van belang om er persee een valse bodem in te doen? 

   

  Graag jullie hulp en expertise :D

   

  Met vriendelijke groet, 

   

  Steven

  0

  tijl liekens  Posts:1205


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  22 dec 2019 16:23
  Deze bak is vrij klein voor de meeste gifkikkers naar mijn gevoel. Een dubbele bodem of drainage is een absolute must want je bodem moet altijd droog zijn. Ik zou deze bak niet gebruiken.
  Ik denk niet dat die kleisteen ook niet perse een meerwaarde gaat hebben of makkelijker werkt. Bromelia en orchideeen zijn ook epifitsch dus hun wortels gaan dit ook niet leuk vinden.

  Je kan beter eerst een soort kikker kiezen en dan een bak maken naar de noden van de soort aangezien dit voor de meeste soorten kikkers wel verschillend is.

  Groet,
  Tijl
  0

  Nicolai Veen  Posts:263


  Profiel

  Privé

  Dn Lid


  --
  22 dec 2019 18:42
  Veel te klein, zelfs voor de meeste ranitomeya soorten. Doe jezelf een plezier en koop een nieuwe grotere bak die speciaal gemaakt is voor gifkikkers. Dan ga je een stuk beter beginnen met de hobby.
  0

  Steven Bezemer  Posts:2


  Profiel

  Amsterdam
  --
  22 dec 2019 21:14
  Toppers, dan ga ik eens kijken naar een andere bak :D
  Bedankt voor de info.
  0


  ---