Go to previous topic
Go to next topic
Laatste Bericht 15 dec 2019 21:58 door Sven van Heijningen
Doorkijk Paludarium
3 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Auteur Berichten

Sven van HeijningenPosts:2


Profiel

Wateringen
--
30 dec 2017 21:55

  De afgelopen 2,5 jaar heb ik naar dit moment toegewerkt. Ik heb een huis verbouwd waarin ruimte tussen de woonkamer en overloop is vrijgehouden voor een paludarium van 900x530x800mm. Hierin heb ik een beekdoorsnede geprobeerd na te bootsen. De afgelopen week is de bouw afgerond en over een maand wil ik Leucomelas gaan houden. Foto's van het resultaat zijn toegevoegd in de bijlage. Ik wil graag mijn ervaringen delen middels dit forum. 

  In de bak heb ik een "uniek" ventilatiesysteem toegepast. Door verwarmde lucht langs het glas naar beneden te blazen heb ik geen last van condens. Hierover wil ik meer vertellen icm foto's.

  Als verlichting heb ik de Phillips Hue ledstrip+ toegepast icm twee spotjes. Hierover ben ik zeer tevreden. Zeer eenvoudig te programeren in 16 miljoen kleuren met een lichtopbrengst van 16000 Lumen. Echter meet ik met een app een lagere lichtintensiteit (Lux) in vergelijking met professionele verlichting. Vandaar twee extra spotjes.

  Het moeras. Ik heb een gedeelte waarin ik een bodembedekker wil planten welke zowel onder als boven water goed groeit. Er staat nu een aquarium grassoort. Misschien heeft iemand een tip welke plantjes ik hier nog meer kan plaatsen. 

  Last but not least. In het paludarium wil ik Leucomelas gaan houden en ik ben op zoek naar kikkers. Ik twijfel tussen de "fine spot" en de "green foot". Daarom ben ik erg benieuwd naar ervaringen en wat er aangeboden kan worden.

   

   

  Bijlagen
  0

  tijl liekens  Posts:1238


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  30 dec 2017 22:44
  mooi!
  0

  Gerard Schouw  Posts:556


  Profiel

  Zundert

  Dn Lid


  --
  02 jan 2018 12:51
  Leuk idee
  0

  Sven van Heijningen  Posts:2


  Profiel

  Wateringen
  --


  ---