VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 15 nov 2008 18:44 door Ruud Schouten
Kwekerij Rana, Nieuwe import
1 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Ruud SchoutenPosts:36


Profiel

Heerlen

Dn Lid


--
24 feb 2006 17:50
  Welkom op www.dutch-rana.nl  

  Image

   

  Rana is een firma die zich heeft gespecialiseerd in het houden en kweken van dendrobaten.
  Daarnaast bouwen wij terraria voor dendrobaten, reptielen en amfibieen. Dit kunnen standaard kweek- en showterraria zijn maar ook op maat en volledig naar uw wens gemaakte terraria. Alle terraria worden in de eigen werkplaats gemaakt zodat wij garant staan voor de beste kwaliteit. Rana heeft ook een uitgebreid assortiment met artikelen die het houden van deze prachtige dieren zo optimaal mogelijk maakt. Denk hierbij aan verlichting ,verwarming, sproeiinstallaties, voedseldieren en nog veel meer. Tevens is Rana altijd bezig om nieuwe produkten en ideeen te ontwikkelen.
   
  Rana importeert regelmatig dendrobaten en andere kikkers uit Midden- en Zuid Amerika. De meeste dieren wordt in deze landen gekweekt in kweekfarms met wie Rana een hechte samenwerking heeft. Deze zendingen worden met de grootste zorg verpakt en verstuurd om er voor te zorgen dat dieren onderweg niets overkomt en dat u dieren van de beste kwaliteit koopt.
   
  Het bedrijf bestaat sinds 1994 en is ontstaan uit een hobby van eigenaar Ruud Schouten, die zelf sinds 1979 deze prachtige dieren houdt en kweekt. Op dit moment worden er in ruim 100 terraria met meer dan 30 soorten gekweekt. Ons doel is om het voor u zo gemakkelijk mogelijk te maken bij de keuze en het aanschaffen van goede terrariumdieren en materialen. Neem gerust CONTACT met ons op of kom eens langs in onze winkel / showroom.

   

   

   
  www.dutch-dana.nl
  0

  Ruud Schouten  Posts:36


  Profiel

  Heerlen

  Dn Lid


  --
  15 nov 2008 18:44

  Larvensysteem van Rana.

  Na veelvuldig experimenteren en in samenwerking met enkele grote kwekers in binnen en buitenland heeft rana nu ook een larvensysteem ontwikkeld, dat er voor zorgt dat het verzorgen van U larven een stuk makkelijker wordt en minder tijdrovend. Het Rana larvensysteem bestaat uit een buiten bak die voorzien is van een kraan zodat het water gemakkelijk afgevoerd kan worden, het water kunt u opvangen in een emmer (grote bak ± 40 lt. - kleine bak ± 20 lt.) of aansluiten op een rioolafvoer, aansluiting PVC 20 mm.

  De binnenbakken staan los in het systeem en kunnen indien nodig (bijvoorbeeld om het systeem zo nu en dan te reinigen) hier gemakkelijk uitgehaald worden, de onderkant van deze bakken is voor zien van RVS gaas maasweidte 1 mm., hierdoor kan het water, het fijne vuil maar niet de larven. De larven bakken zijn 7,5 × 5 × 8 cm., groot genoeg voor iedere larf.

  Water verversen in het larvensysteem: Men draait de kraan open en het vuile water wordt afgevoerd samen met het grootste deel van het vuil, er zal altijd wat grover vuil in het systeem blijven, maar dit is geen probleem, ook in de natuur wordt bij de larf alleen het water ververst bij een regenbui en zal het grootste deel van het vuil blijven liggen. Nadat het vuile water is afgevoerd kan men de kraan dicht draaien en nieuw water toevoegen, het is raadzaam dit water van te voren op temperatuur te laten komen. Nadat het systeem weer is gevuld kan men de larven voeren. Men gebruikt gewoon het water waar men altijd zijn larven in heeft gehouden, regenwater of leiding water. Puur osmose water wordt afgeraden omdat een larf hierin niet kan leven. Wij adviseren dit 1 of 2 maal in de week te verversen, dit is afhankelijk van de waterkwaliteit die men gebruikt en het soort voer en de hoeveelheid die men voert.


  Al jaren lang gaat het verhaal dat larven van bijvoorbeeld ventrimaculatus niet in het zelfde water gehouden kunnen worden, ook niet als ze apart zitten, omdat deze larven groeiremmers zouden afscheiden. Dit is echter alleen een verhaal dat al jaren lang zeer hardnekkig is maar nergens op gebaseerd en gewoon niet waar is. De ventrimaculatus die bij ons worden verkocht zijn grotendeels opgekweekt in vergelijkbare systemen, zonder problemen. Ook in het Rana larven systeem zitten alle larven afzonderling maar wel in het zelfde water.


  Groot systeem, geschikt voor 80 larven
  Afmetingen: 100 × 50 ×12 cm. (l×d×h)
  Prijs: € 225,-

  Klein systeem, geschikt voor 40 larven
  Afmetingen: 55 × 50 ×12 cm. (l×d×h)
  Prijs: € 175,-

  Beide systemen zijn standaard voorzien van een apart compartiment voor pomp en/of verwarming en uit te breiden met een tweetal opties:
  Optie 1:
  Dompel pompje om het water licht in beweging te houden, wat de water kwaliteit ten goede komt (€ 20,-).
  Optie 2:
  Aquarium verwarming + thermostaat om er voor te zorgen dat het water altijd de juiste temperatuur heeft (€ 20,-).

  Mocht u vragen hebben over dit systeem kunt u altijd contact met ons opnemen.

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top