VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 07 mei 2010 14:27 door Wendy vdr H.
Hyperolius pusillus
4 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten
21 apr 2010 09:43

  Onlangs heb ik een mooi hoog terrarium overgenomen van een kennisje. 1.20 hoog, 60 breed en 50 diep. Deze heb ik opnieuw ingericht met veel planten etcetera. Bij de bak kreeg ik ook nog 1 Hyperolus pusillus (glaskikker)...

  Nu ben ik helemaal gecharmeerd van dit kikkertje en wil ik hem gezelschap geven. Heb ook al een mooi nachtlampje besteld.. Maar over dit soortje is maar erg weinig informatie te vinden, sterker nog, ik zou zo niet eens weten waar het soortje wordt aangeboden. Dus ik heb een aantal vraagjes.

  Hoeveel kikkers zouden in dit terrarium kunnen? Er zitten ook 3 D. leucomelas in, en 4 Lygodactylus williamsi. Er wordt 2x dagelijks gesproeid ('s ochtends en net voor de nacht). De luchtvochtigheid blijft op peil en is op zijn laagst 70 tot 80 %. Boven de bak hangt een Sun Glo, die naar mijn smaak iets teveel warmte afgeeft dus deze wil ik vervangen door een iets koelere lamp. Er staan een aantal grote bromelia's in waar het diertje in slaapt overdag. Er wordt gevoerd met fruitvliegjes, tropische pissenbedden, erwtenluis en zo nu en dan buffalowormpjes. Is dit ook prima voer voor de Hyperolius? En tot slot, waar zijn deze beestjes verkrijgbaar en wat is de gemiddelde prijs? Maken de mannetjes ook geluiden 's nachts? Is geslachtsonderscheid waar te nemen?

   

  Alvast bedankt voor de informatie!

  Vriendelijke groet,

   

  Wendy 

  0

  Romina Fusaro  Posts:355


  Profiel

  Zoetermeer

  Dn Lid


  --
  21 apr 2010 12:51

  Hoi,

  Ik denk dat als je er nog een paar van die soort bij kunt doen, dat je dan een prima bak hebt. Kweet niet of het bij elke soort zo is, maar bij de diverse soorten die ik vroeger had, waren de mannetjes kleiner dan de vrouwen. Wel kunnen de mannen een herrie maken 's nachts. Tijdens de paartijd was het zelfs zo erg, dat zelfs ik er gek van werd ;). Maar dit was dan echt alleen vlak voordat er gelegd werd.

  Mocht je uiteindelijk een koppeltje hebben, dan leggen ze normaal gesproken de eieren op een blad boven het water, zodat als de visjes uitkomen, ze direct in het water vallen. Dus een watergedeelte is dan wel nodig. Uitzonderingen zijn er altijd, bij mij legden ze in een blad boven land. Heb toen deze hele plant in een apart aquarium gelegd, zodat ze alsnog in het water vielen.

  Vroeger was er een man die kweekte met diverse hyperoliussen, maar volgens mij is hij ermee gestopt. Heb hem nooit meer op een beurs gezien en z'n site werkte toen ook niet meer.

  Waar je deze soort kunt kopen, weet ik dus ook niet. Wat ik wel weet is dat ze wel vaak verkeerd benoemd worden, of dat winkels helemaal niet weten welke soort hyperolius het is wat ze hebben zitten.

  Hopelijk heb je hier wat aan.

  Groetjes Romina

  0
  21 apr 2010 14:23
  Hoi Romina,

  Dank je wel tot dusver! Tja, ik vind ze zoo onwijs leuk. Zulke prachtige diertjes. Dit is het soortje dat mooi pistachegroen is met wat gele teentjes en wat aan de buikzijde volledig doorzichtig is. Elke ochtend als ik voor het werk, als de verlichting nog uit is, ga sproeien dan vang ik altijd een glimp van het diertje op. Wat me opviel vanochtend was toen ik wat bepoederde fruitvliegjes voerde het dier deze wel ophapte maar deze ook weer uitspuugde. Hij plakte het vliegje met zijn tong weer terug op het plantenblad.

  Omdat ik de bak heb overgenomen met een bestaande bevolking kon ik niet heel lang erover doen om de bak in te richten. Ik heb voor een simpele bodemopbouw gekozen. Dus hydrokorrels, osmosewater en hierop grond, tempexplaten erop en deze weer opgebouwd met aarde om wat hoogteverschil te krijgen. Er staan met name veel planten op de bodem en zijlings enkele bromelia's en hangplanten. De bak is goed vochtig omdat ik vaak sproei, ben nog aan het wachten op mijn bestelde vernevelaar. Rechtsonderaan staat een waterbak wat om de dag wordt gevuld met osmosewater en hierin amandelboombladeren. Daarboven hangen plantenbladeren. Dus mochten ze straks met meerdere zitten kunnen de larven hierin terecht komen.
  Ik hoop dus dat het diertje goed eet.
  0

  Romina Fusaro  Posts:355


  Profiel

  Zoetermeer

  Dn Lid


  --
  21 apr 2010 16:43
  Hij zal wel ff moeten wennen aan de poeder, komt denk ik vanzelf wel .
  Hier moeten (nieuwe) kikkers soms ook wennen aan nieuw voedsel.
  0
  07 mei 2010 14:27
  Inmiddels heeft het kikkertje een lekker vol buikje gekregen ;-). Maar nog steeds ben ik op zoek naar familie van het beestje. Helaas kan ik deze nog steeds niet vinden.
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top