VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 01 okt 2010 13:39 door jonathan wallaard
vakantie 2010
4 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

jonathan wallaardPosts:1168


Profiel

ameide

Dn Lid


--
12 aug 2010 14:42

  Ik ben dit jaar 3,5 week op vakantie geweest en wilde toch wat foto's laten zien.
  Op donderdag zijn we vertrokken via België richting Cluny in Frankrijk. daar zijn we een weekendje geweest, deze hagedis daar op de foto gezet:

  Daarna zijn we vertrokken richting de Gorges du Verdon in Frankrijk op ongeveer 100 km van de middellandse zee van maandag tot zaterdag. Hier word veel lavendel gekweekt en ook zonnebloemen: 

  Ook heb ik hier heb ik verschillende soorten bidsprinkhanen gevangen en gefotografeerd zoals deze groene van ongeveer 4 cm:

  ook zat er een bruine soort, die kleiner was (de kleinste die ik ving was 1 cm en de grootste ongeveer 3) deze soort vond je alleen als je met je handen door de planten ging, dan vluchtten ze weg en kon je ze zien, even een zoekplaatje:

  Die zie je dus bijna niet, even aangeduid waar hij zit:

  En hier nog een andere foto van deze soort:

  Ook was dit het natuurlijk habitat van de griekse landschildpad:

  Nee, helaas geen gevonden, dit was onze schildpad die mee was, die even genoot buiten het hok. We hebben de schildpadden meegenomen om 2 redenen, de eerste: we voeren ze elke dag verse groente en we wilden degene die onze planten en dieren verzorgde niet iedere dag een keer langs laten komen. Ten tweede wilde mijn vader ze graag meenemen. Ik had er ook mijn bedenkingen bij ivm stress en zo, maar het ging erg goed, de tropische temperaturen langs de middellandse zee vonden ze geweldig en ze waren vooral in de warmere gebieden veel actiever als normaal.

  Op vrijdag zijn we verder getrokken voor een weekendje aan de middellandse zee, onderweg kwamen we deze koninginnepage tegen:

  In de buurt van de middellandse zee en ook bij de Gorges du Verdon hoor je heel de dag de herrie van een vliegen soort die daar leeft. De mensen die er geweest zijn weten hoe erg die herrie kan zijn. Ze zijn groot, een cm of 6. Bij de Gorges du Verdon hoorden we er minder en daar hebben we er 1 kunnen vinden, ze zijn erg goed gecamoufleerd. Bij de middellandse zee hoor je er meer en daar hebben we er ook meer gevonden:

  Na de middellandse zee zijn we op maandag doorgegaan richting Zwitserland, ons vaste stekje in Frutigen. Hier hebben we dit jaar eitjes van een hagedis gevonden:

  Ze lagen onder een steen langs een beek. we hebben de steen netjes teruggelegd, een paar dagen later was de steen weg, toen had iemand de steen in het water gegooid, wij hebben ze opnieuw toegedekt. Weer wat later was de nieuwe steen weg en was 1 van de eitjes kapotgemaakt. Er lag een hagedisje naast van een cm of 3, roze maar je kon al wel duidelijk zien dat het een hagedis was: pootjes kop en staart waren aanwezig.

  Ook hebben we het nieuwe tropenhaus bezocht. dat is een Steuren kwekerij met tropische kassen ernaast, in de kassen zelf stonden mooie planten maar zaten helaas geen dieren op wat rare kippen na:

   

   

   

  Na 1,5 week in Frutigen zijn we op vrijdag 6 augustus vertrokken voor een weekendje Duitsland, vlakbij Rothenburg an der Taube. 

  Voor de mensen die in Nederland gebleven zijn, ook hier zijn leuke dingen te zien, zoals deze lepelaars, gefotografeerd vlak voor de vakantie bij Lexmond (ZH).

  Dit was mijn vakantie

  Poop

  0

  Peter de Jong  Posts:4029


  Profiel

  Vlaardingen

  Dn Lid


  --
  12 aug 2010 16:49
  mooie foto's.

  hoe hebben jullie de schildpadden meegenomen, kan me voorstellen dat je wel papieren bij je had van ze, ivm met eventuele controles in het buitenland?

  0

  jonathan wallaard  Posts:1168


  Profiel

  ameide

  Dn Lid


  --
  12 aug 2010 17:36
  bedankt

  we hadden een caviakooi gekocht waar ze in zaten (zo 1 met 10 cm rand, dan de deksel met bovenin een rooster) die stond op een vel van t een of ander waardoor het niet kon schuiven. de dieren waren zelfs tijdens het rijden gewoon actief, dus ze hadden geen last van het geschommel enzo. We hadden de papieren bij ons, vooral omdat we ook in het gebied kwamen waar ze in het wild leven. het staat nogal verdacht namelijk, schildpadden in een caviakooi...

  maar we hebben geen controles gehad.

  mvg
  0

  Arjan Kop  Posts:17


  Profiel

  Gouda

  Dn Lid


  --
  30 sep 2010 12:10

  Mooie foto's zeg. Vooral die van de vallei met watervalletjes zijn best inspirerend. De beestjes zijn natuurlijk het leuktst

  De bidsprinkhanen zijn niet twee soorten, maar verschillende larvale stadia van één soort: Mantis religiosa. De page is een koningspage Iphiclides podalirius en de lawaaiige vlieg een cicade (Cicada orni). Sommige mensen kunnen die beestjes en hun herrie vast waarderen, maar ik werd het altijd al na tien minuten helemaal zat, vooral als ik overdag wat wilde slapen zodat ik 's avonds verder kon met mijn werk.

  0

  jonathan wallaard  Posts:1168


  Profiel

  ameide

  Dn Lid


  --
  01 okt 2010 13:39
  Dankje

  dat die vlieg een cicade was wist ik, maar van die bidsprinkhanen en de koningspage wist ik niet .
  (nu je het gezegd hebt zie ik hebt zie ik het van die koningspage ook, maar ik heb beide soorten gezien deze vakantie en ze een beetje door elkaar gehaald , op google staan duidelijke verschillen ^^) Bedankt!

  mvg
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top