VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 22 apr 2012 21:21 door Henk Veenstra
Kikkers op het werk
11 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Henk VeenstraPosts:239


Profiel

Nijverdal

Dn Lid


--
21 feb 2011 22:33

   

  Altijd al een droompje geweest een aquarium of terrarium op het bureau. Na een interne verhuizing kwam ik op he idee ik wil een kikkerbak op het werk. Gewoon een klein bakje met wat tricolors, de collega's moeten ook wat kunnen horen en zien. De maten van mijn bureau opgenomen en ik dacht iets van 70 hoog x 35 x 35 cm. Je moet de hobby ook een beetje dichter bij de mensen brengen.

  Ik zal jullie van de ontwikkelingen op de hoogte houden. Alvast wat foto's van de bouw. Ik heb eerste de buitenkant gemaakt. Vervolgens heb ik op maat er glas in gezet. Met siliconen gelijmd. Je ziet de pot met flevopol er al in staan en dat geeft aan dat ook dit terrarium volledig met flevopol/turf mengsel op de wanden rechtreeks op het glas wordt gezet. Bovenin een strookje met gaas voor de beluchting. Ik heb 2 handvaten aangebracht zodat een en ander makkelijk te verplaatsen is. Op het derde plaatje maak ik de strips voor de 4 mm schuifruiten die ik aanbreng. (Ik heb ooit 25 meter besteld en nog wat metertjes liggen dus ik kijk niet op een klein stukje). Op de derde foto zie je de luchtinlaat aan de onderkant. Op de vierde foto laat ik de verlchting zien. 2 x 14 Watt Pl. Ik had nog naar LED gekeken, maar die geven met hetzelfde wattage minder lumen of te wel minder licht. Dus hoe zo energie zuiniger??

   

  0

  Henk Veenstra  Posts:239


  Profiel

  Nijverdal

  Dn Lid


  --
  04 mrt 2011 17:46

  Donderdag het terrarium op zijn plek gezet en vandaag (4-3) de handel ingericht. Hierbij wat foto's. Er branden 2 x 14 watt Pl lampjes boven de temperatuur kroop van 18 naar 20 graden op gedurende de dag. Ik heb wat water onderin. De bodem is van een stuk van dat blauwe grove filterschuim. Daar bovenop worteldoek en daarop cocospeak. Ik heb gekozen voor het water omdat het dan mogelijk wat vochtiger blijft. Daarbij trekt het water in de flevopolturflaag van de wanden zodat daardoor ook extra vocht ontstaat. Volgende week komen de kikkers.

   

   

  0

  Henk Veenstra  Posts:239


  Profiel

  Nijverdal

  Dn Lid


  --
  04 mrt 2011 18:20

   

  De bodem met grof filterschuim

  0

  Raymond ***  Posts:2297


  Profiel

  niet actief

  Dn Lid


  --
  05 mrt 2011 11:37
  Ziet er leuk uit Henk. Misschien is de hoeveelheid licht van LED minder, maar grote kans dat de intensiteit groter is. Tenminste bij een goede kwaliteit. Die Chinese rommel laat ik maar links liggen. Alleen dan blijft de aanschafprijs een flinke drempel.
  0

  Henk Veenstra  Posts:239


  Profiel

  Nijverdal

  Dn Lid


  --
  10 mrt 2011 21:51

  Je moet het maar van je collega's hebben. Maar iedereen stond met z'n neus voor het raampje om te kijken waar die kikkers toch zitten. Ik heb er 2 "tricolors" van 10 jaar en 2 van 8 jaar oud ingestopt. De laatste 2 hebben vorig jaar in de tuin buiten in een onverwarmd terrrarium gezeten, wat uitstekend ging.

  0

  eric jansen  Posts:3434


  Profiel

  amsterdam

  Dn Lid


  --
  10 mrt 2011 22:12
  Leuk hoor Henk.
  Fluiten ze al naar de secretaressen? :-)
  0

  Henk Veenstra  Posts:239


  Profiel

  Nijverdal

  Dn Lid


  --
  17 mrt 2011 21:44
  Helaas zijn ze wat minder fluiterig. Maar ik heb er tot nu toe 3 van de 4 weer terug gezien. Ik denk dat het wel goed gaat komen. Tot nu toe was de temperatuur 16 tot 22 graden in het terrarium. Daar moeten ze goed tegen kunnen. Menig een heeft al met z'n neus voor het terrarium gestaan. Veel positieve reacties gehad. Alleen zijn de kikkers niet erg zichtbaar. Ze mogen zich graag verstoppen. 'S morgens sproei ik en 's middag dog een keer heel goed. In het weekend niet natuurlijk, maar ik heb een vijvertje aangelegd en de bromelia zit vol water. Ik merk dat na het weekend nog voldoende vocht aanwezig is. Ik zie namelijk een druppel aan het glas aan de bovenkant hangen.
  0

  Henk Veenstra  Posts:239


  Profiel

  Nijverdal

  Dn Lid


  --
  31 mrt 2011 19:39
  De kikkertjes komen steeds meer te voorschijn. Jammer genoeg hebben de mannen hun gefluit nog niet laten horen. Ik sproei 2 keer per dag. Voer met springstaarten en fruitvliegen. De collega's staan regelmatig met de neus voor het terrarium. Tot nu toe alleen maar positieve reacties gehad.
  0

  Henk Veenstra  Posts:239


  Profiel

  Nijverdal

  Dn Lid


  --
  11 dec 2011 11:44
  Afgelopen zomer heb ik de tricolors na mijn vakantie vervangen door 3 Phyllobates aurotaenia. Iijdens de vakantie ik heb de bak mee naar huis genomen en daar is hij door een oppas onderhouden tijdens mijn afwezigheid. Thuis aangekomen zette ik de tricolors in hun oude bakje en ja hoor ze floten gelijk. Wat zou de reden geweest kunnen zijn dat ze op mijn werk niets deden? Want de Phyllobates aurotaenia fluiten wel op mijn werk. Er is gelijk meer aanloop als ze fluiten. Wat is dat dan toch voor geluid?
  0

  Raymond ***  Posts:2297


  Profiel

  niet actief

  Dn Lid


  --
  11 dec 2011 15:03
  Bij mij fluiten veel kikkers ook niet als ik in de kamer ben. Zodra de kamer leeg is, dan gaan ze wel te keer.
  0

  Henk Veenstra  Posts:239


  Profiel

  Nijverdal

  Dn Lid


  --
  05 feb 2012 16:51
  De aurotaenia fluiten trouwens alleen als ik niet op mijn werkplek zit. Laatst had mijn collega die tegenover mij zit een gesprek met een van haar klanten en het onderwerp was nogal serieus en toen begonnen mijn kikkers te fluiten, er is toen flink gelachen en die klant is nog een keer speciaal terug geweest om de kikkers te komen bekijken.
  Ik heb regelmatig collega's die komen kijken bij de kikkers. Het is soms ook een goed middel om het ijs te breken.
  Ik zou het aanbevelen om zo iets zelf ook eens te proberen.
  0

  Henk Veenstra  Posts:239


  Profiel

  Nijverdal

  Dn Lid


  --
  22 apr 2012 21:21
  Volgende week hebben we een interne verhuizing. Dan gaat de bak weer mee naar huis. Mogelijk gaan er weer wat andere kikkers in. Het is nog steeds een leuke manier van aan de praat komen met mensen over je hobby. Iedereen wil even kijken waar die kikkers zitten die dat geluid maken.
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top