VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 22 apr 2012 21:21 door Henk Veenstra
Kikkers op het werk
11 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 3123 > >>
Auteur Berichten

Henk VeenstraPosts:239


Profiel

Nijverdal

Dn Lid


--
21 feb 2011 22:33

   

  Altijd al een droompje geweest een aquarium of terrarium op het bureau. Na een interne verhuizing kwam ik op he idee ik wil een kikkerbak op het werk. Gewoon een klein bakje met wat tricolors, de collega's moeten ook wat kunnen horen en zien. De maten van mijn bureau opgenomen en ik dacht iets van 70 hoog x 35 x 35 cm. Je moet de hobby ook een beetje dichter bij de mensen brengen.

  Ik zal jullie van de ontwikkelingen op de hoogte houden. Alvast wat foto's van de bouw. Ik heb eerste de buitenkant gemaakt. Vervolgens heb ik op maat er glas in gezet. Met siliconen gelijmd. Je ziet de pot met flevopol er al in staan en dat geeft aan dat ook dit terrarium volledig met flevopol/turf mengsel op de wanden rechtreeks op het glas wordt gezet. Bovenin een strookje met gaas voor de beluchting. Ik heb 2 handvaten aangebracht zodat een en ander makkelijk te verplaatsen is. Op het derde plaatje maak ik de strips voor de 4 mm schuifruiten die ik aanbreng. (Ik heb ooit 25 meter besteld en nog wat metertjes liggen dus ik kijk niet op een klein stukje). Op de derde foto zie je de luchtinlaat aan de onderkant. Op de vierde foto laat ik de verlchting zien. 2 x 14 Watt Pl. Ik had nog naar LED gekeken, maar die geven met hetzelfde wattage minder lumen of te wel minder licht. Dus hoe zo energie zuiniger??

   

  0

  Henk Veenstra  Posts:239


  Profiel

  Nijverdal

  Dn Lid


  --
  04 mrt 2011 17:46

  Donderdag het terrarium op zijn plek gezet en vandaag (4-3) de handel ingericht. Hierbij wat foto's. Er branden 2 x 14 watt Pl lampjes boven de temperatuur kroop van 18 naar 20 graden op gedurende de dag. Ik heb wat water onderin. De bodem is van een stuk van dat blauwe grove filterschuim. Daar bovenop worteldoek en daarop cocospeak. Ik heb gekozen voor het water omdat het dan mogelijk wat vochtiger blijft. Daarbij trekt het water in de flevopolturflaag van de wanden zodat daardoor ook extra vocht ontstaat. Volgende week komen de kikkers.

   

   

  0

  Henk Veenstra  Posts:239


  Profiel

  Nijverdal

  Dn Lid


  --
  04 mrt 2011 18:20

   

  De bodem met grof filterschuim

  0

  Raymond ***  Posts:2297


  Profiel

  niet actief

  Dn Lid


  --
  05 mrt 2011 11:37
  Ziet er leuk uit Henk. Misschien is de hoeveelheid licht van LED minder, maar grote kans dat de intensiteit groter is. Tenminste bij een goede kwaliteit. Die Chinese rommel laat ik maar links liggen. Alleen dan blijft de aanschafprijs een flinke drempel.
  0

  Henk Veenstra  Posts:239


  Profiel

  Nijverdal

  Dn Lid


  --
  10 mrt 2011 21:51

  Je moet het maar van je collega's hebben. Maar iedereen stond met z'n neus voor het raampje om te kijken waar die kikkers toch zitten. Ik heb er 2 "tricolors" van 10 jaar en 2 van 8 jaar oud ingestopt. De laatste 2 hebben vorig jaar in de tuin buiten in een onverwarmd terrrarium gezeten, wat uitstekend ging.

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 3123 > >>


  Back To Top