VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 19 mrt 2012 08:32 door . van IJzendoorn
Bouw paludarium met elastopur
15 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 41234 > >>
Auteur Berichten

Marijn van LooijenPosts:119


Profiel

Zwaag

Dn Lid


--
19 jan 2012 17:11

  Nu de stelling al een tijdje binnen is werd het dan toch tijd om maar eens te gaan beginnen! Na lang twijvelen besloten om de onderste bakken met elastopur te gaan maken, daarna nog een bak met flevopol en repti-wall ik ben benieuwd hoe alles gaat bevallen!

  Als eerst begonnen met piepschuim platen op maat snijden en deze mooi vormen. Het vormen is gedaan met soldeerbout en een brander buiten het terrarium en ook in de open lucht! Genoeg verhalen waar het fout is gegaan helaas.. Piepschuim op de plaats vastgekit en verder gegaan met een pvc buis en een brander (dit weer buiten bij verbranding komen er veel giftige gassen uit!). De pvc buis gaat hopelijk een soort boom/wortel voorstellen we zullen zien hoe dit gaat uitpakken. Na verschillende maten pvc buis gebrand en vervormd te hebben besloten om het dan met purschuim allemaal vast te zetten. Ongeveer 10 paar handschoenen verder is dit het voorlopige resultaat. 

  In het andere terrarium besloten om wat hout vast te purren, ook gelijk wat fotorol kokertjes erin verwerkt. De planten komen vooral vastgezet op hout of aan de wand vandaar weinig plantenpotjes. De bodem moet ook nog gedaan worden!

  Voor de duidelijkheid nog even wat foto's bijgeplaatst van de 2 paludarium's!

  Het ziet er inderdaad nog wat raar uit maar ik ga er nog vanuit dat het resultaat mooi gaat worden... (hoop ik) Moet nog een hoop pur weer uitgesneden worden...

  0

  kees geldhof  Posts:575


  Profiel

  Middelburg

  Dn Lid


  --
  19 jan 2012 20:21
  met pur uitsnijden en veel geduld kom je een heel eind voor een mooi resultaat

  suc6 ik blijf je volgen gr kees
  0

  ingel baaijens  Posts:1860


  Profiel

  Arnemuiden

  Dn Lid


  --
  20 jan 2012 23:30
  hey leuk om te volgen.
  ik ben benieuwd hoe de reptie wall bij jou gaat,
  er gaat echt super veel tijd inzitten hoor,
  ik heb er nu in totaal al 24 uur inzitten terwijl ik nog 1 zijkant moet doen, dan heb ik ongeveer 2 vierkante meter gedaan.
  ik ben benieuwd hoe het gaat worden
  0

  Marijn van Looijen  Posts:119


  Profiel

  Zwaag

  Dn Lid


  --
  21 jan 2012 21:01

   Even een kleine update over de bak!

  Ondertussen lekker in het pur wezen snijden en slijpen. Gaf veel stof maar samen met de stofzuiger was het goed te doen, is een betere optie dan branden met het gevaar van explosie/brand! Snijden gedaan met een stanley mes en het slijpen met een dremel. (zie foto)

  Het mooie ervan is dat dit allemaal in de slaapkamer gebeurd omdat ik de stoffen die uitdampen niet in de beestenkamer wil hebben! Daarom maar even de kranten bovenop de vloerbedekking gelegd.

  Nadat we besloten hadden dat het pur een mooie vorm had aan de gang gegaan met tegellijm dit gewoon om een stevige basis te hebben voor de elastopur. Geeft mij in ieder geval een beter gevoel misschien in het onzin maar goed beter iets teveel gedaan dan dat de bak straks van ongeluk uit elkaar valt zeg maar....

  Het leuke van deze bak is natuurlijk dat er 2 bakken inzitten. Met mijn vriendin besloten dat zij de linker bak (met hout) ging doen en ik de rechter (met PVC). Ben erg blij dat mijn vriendin deze hobby ook leuk vind inclusief het bouwen en inrichten van de bakken!

  Toch nog maar even fototjes erbij zetten.. De eerste 2 foto's zijn van de rechter bak en de andere van de linker. Ook nog een actiefoto van mijn vriendin met tegellijm!

   

  Mochten jullie advies/tips en/of opmerkingen hebben laat het dan weten!

  0

  kees geldhof  Posts:575


  Profiel

  Middelburg

  Dn Lid


  --
  22 jan 2012 00:09
  leuk zo'n "wedstrijd"

  gr kees
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 41234 > >>


  Back To Top