VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 19 mrt 2014 08:13 door Emile en Sanne Poot
Ons (beginnend) paludarium
35 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 812345 > >>
Auteur Berichten

Emile en Sanne PootPosts:22


Profiel

Privé

Dn Lid


--
27 jun 2012 09:05
  Hallo allemaal! 

  Zoals je misschien hebt gelezen in ons "voorstel" berichtje zijn Emile en ik begonnen aan het grote avontuur. We hebben een terrarium laten plakken van 62x69x90. Vorige week was het dan zover. De bak was klaar en kon worden opgehaald. Dat had een aantal haken en ogen want we hebben allebei niet zulke grote auto's maar na wat passen en meten ging het uiteindelijk in de kleinste van de twee, de Suzuki Alto. Ik moet eerlijk zeggen, ik was blij toen hij veilig en wel in de woonkamer stond.  

  *als ik trouwens in de ik praat bedoel ik natuurlijk toch wel Emile en ik.  We werken als een team en overleggen alles samen.*

  De bak is dus 62x69x90. Daaronder hebben we een kast gemaakt voor alle pompen en andere benodigdheden. 1 hoek in het terrarium is afgesneden met een glazen plaatje waar achter alle snoeren en leidinkjes lopen. Hieruit zal ook het watervalletje komen. Deze zal uiteindelijk in een poeltje terecht komen, waar een overloop inzit die weer in verbinding staat met de potfilter. In de bak komt ook een juwel sproeisysteem. 

  Toen we het terrarium op gingen halen waren we zo enthousiast dat we gelijk tempex zijn gaan halen en zijn begonnen met het gefröbel. We zijn erg blij met het resultaat. (foto onderaan dit bericht natuurlijk). Soms twijfelen we nog een beetje of het resultaat niet te stijl is geworden. Wat is jullie mening hierover? Wij willen het liefst klimmertjes in de bak, dus ik denk dat het geen probleem hoeft te zijn maar al jullie tips en trucs zijn van harte welkom. Van jullie kunnen we alleen maar leren.

  Wij zijn van plan te gaan werken met tempex, purschuim en elastopur inkloppen met varenwortelgruis. Hier zullen we de komende weken mee bezig zijn. Zie hier de foto van de bak en de globale opbouw:

  Afbeelding
  De lege bak

  Afbeelding
  De bak met de globale opbouw

  Afbeelding
  Close up van het schuine gedeelte 

  Afbeelding
  bodum lege bak, plek waar overloop in het poeltje terecht komt

  Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden! Ik zal snel weer updaten!

  Groetjes, Sanne en Emile
  0

  kees geldhof  Posts:575


  Profiel

  Middelburg

  Dn Lid


  --
  27 jun 2012 09:10
  ziet er netjes uit maar hoe ga je de slang voor de watervan haaks de bocht om krijgen zonde af te knijpen?
  0

  Noël Bleus  Posts:112


  Profiel

  Maastricht

  Dn Lid


  --
  27 jun 2012 17:38
  Hoi welkom etc,
  Heb de foto's bekeken en eerste wat me opviel was het witte rooster bovenin, behoort normaal in de lampenkap te liggen op een glasplaat met ventilatierooster en als ik het goed zie ontbreekt deze(kan me vergissen) en is wel van essentieël belang.

  Zou voordat je begint met inrichting en purren hier eerst voor zorgen anders zal het plezier snel weg zijn,ook ventilatierooster vooraan beneden is erg smal.

  Opbouw lijkt erg stijl maar eenmaal beplant en met hout en lianen kun je alle kanten op

  ben benieuwd wat jullie ervan gaan maken

  grt Noël
  0

  Emile en Sanne Poot  Posts:22


  Profiel

  Privé

  Dn Lid


  --
  29 jun 2012 19:53
  hallo, bedankt voor jullie reacties.

  @ kees de slang heeft genoeg ruimte en word dus met een kort bochtje vanuit de bak naar de onderkast geleid.

  @ Noel het witte rooster klemt tegen het plafond van de bak aan daarboven zit vliegengaas wat rondom glazen strippen is geplakt en dit weer vast geplakt aan de bak zelf zodat er geen vliegjes door heen kunnen enzo. Is dit echt een heel groot probleem ? Dat het in de bak zit lijkt mij niet uit te maken of het nou boven het vliegen gaas zit of onder het vliegengaas.  we hebben dit rooster er in geplaatst omdat we anders on de lampen kijken.
  Of het ventilatie rooster te smal is weet ik niet we hebben deze bak laten maken bij een terrarium maker en we denken dat dit dus wel goed zit.

  mvg emile
  0

  Noël Bleus  Posts:112


  Profiel

  Maastricht

  Dn Lid


  --
  30 jun 2012 12:44
  Erg erg ..das n persoonlijke kwestie is mooier uit het zicht daarbij wordt het erg vies in de bak, vliegenpoep kalkaanslag alg dode voedseldieren spinnewebben .

  Het is bedoeld dat je niet direct naar de lampen kijkt verder heeft het geen doel,ga je het schoonmaken veroorzaak je stress verlies je warmte en luchtvochtigheid indien het in je bak blijft.

  nogmaals is persoonlijke kwestie,maar je hebt dus ventilatie bovenin de bak dat kon ik niet zien op de foto vandaar de reactie,al plantenkeuze gemaakt ?
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 812345 > >>


  Back To Top