VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 19 mrt 2014 08:13 door Emile en Sanne Poot
Ons (beginnend) paludarium
35 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 8 << < 12345 > >>
Auteur Berichten

Emile en Sanne PootPosts:22


Profiel

Privé

Dn Lid


--
01 jul 2012 22:42
hey noel,

reactie ervaren wij alleen maar als positieve opbouw. Wij persoonlijk vinden het rooster niet lelijk ogen en je ziet het eigenlijk niet zitten.
Kwa planten laat ik het een beetje aan sanne over ikzelf heb nog niet zoveel ervaring met plantjes. Wel weten we al dat er wat bromelia's en tilantia in komen. voor de rest nog even kijken. We hebben geen haast dus dat komt wel goed we zijn nu eerst bezig met de techniek en de opbouw fine te tunen. we hebben wat probleempjes met het water gedeelte maar dat komt nog wel in de volgende update.

mvg emile
0

René KrüterPosts:632


Profiel

Hulsberg

Dn Lid


--
02 jul 2012 10:53
Indien het nog mogelijk is zou ik, net als Noël, jullie sterk willen adiseren dat rooster er uit te halen. Laat je het zitten dan wordt het groen, vies, vol spinnenwebben enz. en zal jet er achteraf toch een keer uit moeten halen. Beter nu lijkt me.
0

Erik HaPosts:711


Profiel

Tilburg
--
02 jul 2012 22:49
Is dat rooster gewoon open? Zo ja, kijk dan niet gek op als er kikkers tussen de gaten gaan zitten.
0

Emile en Sanne PootPosts:22


Profiel

Privé

Dn Lid


--
03 jul 2012 20:39
Hallo allemaal!

Even een update.. Foto's zeggen meer dan woorden dus hier een foto van de bak toen we klaar waren met het purschuim. In het pur hebben we kleine terrcotta potjes verwerkt.


Afbeelding

 Een aantal dagen hierna zijn we begonnen met de elastopur en varenwortel. Dit ging eigenlijk beter dan verwacht. We hadden twee potten elastopur en 4 zakken varenwortel. Die twee potten elastopur waren net genoeg. Van de varenwortel hebben we 2 zakken over. Op onderstaande foto's heb ik alvast twee plantjes erin gezet voor het beeld. Dit is nog niet officieel, hoor!

Toen we klaar waren met de elastopur hebben we het waterdicht gekit, gewacht tot dit uitgehard was en daarna de waterval uit geprobeerd. Deze deed het heel erg goed! Hij loopt precies zoals we gepland hadden. Alleen er was een ander probleem. Het water bleef helaas niet alleen in het watergedeelte. Blijkbaar hadden we niet goed waterdicht gekit, heel de bak liep onder. Hier baalde we flink van. We hebben een aantal dagen nagedacht over hoe we dit probleem konden oplossen op de mooiste manier. Uiteindelijk hebben we besloten om vijverfolie te gebruiken. De oever werken we dan af met varenwortelgruis en op de bodem van de poel steentjes.

Gisteren is de potfilter binnen gekomen. We hebben een Eheim Eco Pro. Deze hebben we aangesloten in het kastje onder het terrarium. Morgen kunnen we testen of alles naar behoren werkt. Dan is de kit bij de vijverfolie droog. Ergens zijn we bang dat de potfilter niet voldoende water toevoer krijgt. Indien dit geval is, denken we er over na om over te gaan op een bioloog filter.

de bak
Afbeelding


Afbeelding

De techniek
Afbeelding

Ook hebben we het licht aangesloten. Dit viel ons erg tegen. We hadden namelijk twee keer 20 watt t8 verlichting erboven. Dit oogt erg zwak, welke verlichting zouden jullie aanraden boven deze bak?

Groetjes,

Sanne en Emile

P.s. ivm jullie tip over het rooster bovenin de bak hebben we deze uit de bak gehaald en buiten de bak geplaatst. Bedankt voor het mee denken!
0

Erik HaPosts:711


Profiel

Tilburg
--
04 jul 2012 14:49
Bij dit soort hoge bakken, zou ik altijd een Solar Raptor gebruiken.
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 8 << < 12345 > >>


Back To Top