VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 19 mrt 2014 08:13 door Emile en Sanne Poot
Ons (beginnend) paludarium
35 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 4 van 8 << < 23456 > >>
Auteur Berichten

Emile en Sanne PootPosts:22


Profiel

Privé

Dn Lid


--
15 jul 2012 16:19
@ Gert Jan.. Wij hebben een Apple computer dus geen Windows en op de computer staan ze wel recht alleen als ik ze upload draaien ze
0

Gert-Jan HPosts:967


Profiel

Privé

Dn Lid


--
15 jul 2012 18:04
Apple moet ook foto's kunnen draaien, even kijken naar de instellingen van de picture viewer, mischien draait deze de foto's automatisch waardoor je dit probleem blijft krijgen met uploaden.

Waterval: lekt het niet ergens door de purschuim? mischien de naden eens nalopen met kit...
0

Emile en Sanne PootPosts:22


Profiel

Privé

Dn Lid


--
15 jul 2012 18:24
Dit hebben we gedaan.. Alles is bedekt met tegellijm. Op de verpakking staat dat dit waterdicht is. Zou het kunnen zijn dat dit het toch niet is?
0

Gert-Jan HPosts:967


Profiel

Privé

Dn Lid


--
19 aug 2012 22:04
tegellijm zuigt ook vocht op.
had een woestijn bakje met tegellijm achterwand tijdelijk staan met de bodem er uit en daarvoor water als opvang voor vis gebroed.
aan de zijkant was te zien dat er toch water doorheen ging na een paar dagen.

0

Emile en Sanne PootPosts:22


Profiel

Privé

Dn Lid


--
25 aug 2012 21:12
Geduld is een schone zaak.. Heb ik wel eens horen zeggen. 

Nou, geduld hebben we zeker gehad! De problemen met het watergedeelte waren niet op te lossen. Het landgedeelte bleef overstromen en wat we ook deden we konden het lek niet vinden. We hadden intussen al elastopur, tegellijm, vijferfolie en epoxy gebruikt. Zonder resultaat, helaas. 

Zo kon het niet langer, de bak leek meer een aquarium want alles was veelste nat. Toen hebben we het watergedeelte iets uitgebreid. Zo kan het water niet meer overstromen, maar voegt zich bij het watergedeelte en wordt weer ververst.
Eerlijk gezegd vinden we het helemaal niet erg dat dit zo heeft uigepakt. We hebben het probleem mooier opgelost dan dat het oorspronkelijk was, al zeggen we het zelf.
Helaas kon onze lange waterval niet aanblijven. Deze zette de bak alsnog vol met water. Nu hebben we de "by pass" waterval/stroompje in gebruik. 

Verder hebben we ook de techniek wat uitgebreid. Zo hebben we nachtverlichting aangeschaft en 3 ventilatortjes opgehangen tegen het beslaan van de voorruit.  

Vandaag zijn we naar een beurs geweest. Er stonden daar een hoop kikkerbakken waar we veel inspiratie voor de inrichting van de planten konden opdoen. Toen we naar huis gingen hadden we mooie planten uitgezocht. En dus! Ons geduld wordt beloond, ik vind onze bak erg mooi geworden. Nu is het tijd om de bak wat rust te geven zodat de planten op hun gemak kunnen groeien. Als het allemaal goed gaat kunnen we daarna opzoek gaan naar kikkertjes. Hier wat foto's van de bak en de techniek. 

overzicht van de hele bak:De Techniek:
We zijn heel benieuwd wat jullie ervan vinden!
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 4 van 8 << < 23456 > >>


Back To Top