VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 23 okt 2012 21:42 door Jeroen van der Stien
Beginnen met ranitomeya (ventrimaculata)
13 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 3123 > >>
Auteur Berichten

Diënty HazenbrinkPosts:42


Profiel

Privé

Dn Lid


--
15 okt 2012 21:59
  Hallo, 

  Mijn vriend en ik willen beginnen met het houden van kikkers. Na veel inlezen ben ik vandaag ruimte gaan maken voor de bak en de voedseldieren kweek. Nu blijkt dat er voor de bak meer ruimte is dan we voorheen hadden ingeschat. We hebben ruimte voor een bak van 80cm(l)x40(b)x60(h). Omdat we nu ook redelijke hoogte hebben, hebben we besloten om voor de ranitomeya (ventrimaculata) te gaan. Deze soort is actief en gebruikt ook de hoogte die we kunnen bieden. daarnaast schijnt het voor beginners ook een redelijk stabiele en sterke kikker te zijn.

  We zijn nu druk bezig met het uitzoeken van een geschikte bak. Als er eenmaal een bak is zal ik de vorderingen fotografisch vastleggen en hier plaatsen. Heeft er iemand ervaring met een open bovenkant (geheel bedekt met gaas, dus geen glas)? 

  Heeft er iemand zijn/haar bak bekleed met epiweb (een gerecycled en milieu vriendelijk alternatief voor varenwortel)? 

  Voor het behouden van de luchtvochtigheid zitten we te denken aan een automatisch systeem. Wat is jou/jullie ervaring met sproei systemen? We overwegen een mist systeem.

  Ik heb het internet afgestruind, maar kan nergens een indicatie vinden betreffende de hoeveelheid dieren in een bak. Wat raden jullie aan? 

  Zouden we bij iemand in de omgeving Utrecht/Zeist kunnen komen kijken om een idee te krijgen van de diverse inrichtingsmogelijkheden van de bak?
  0

  Sam Stylemans  Posts:219


  Profiel

  Aalst
  --
  16 okt 2012 16:35
  Ik zou geen bak nemen met enkel gaas van boven, wordt soms gedaan voor kameleons maar voor gifkikkers.. Je luchtvochtigheid daalt er enkel door dus zie niet het nut hier van.

  Epiweb is gelanceerd door rana maar vind het maar niks, had ook drie bakken met epiweb maar heb de wanden uiteindelijk gwn vervangen. Heeft veel vocht nodig om mooi te begroeien en oogt onnatuurlijk. Wat ik gebruik zijn piepschuim isolatie platen, zijn 1cm dik wat mooi aansluit op je profielen aan de voorkant en wrijf deze in met een dikke laag soudal fixx all silicone. In de silicone druk ik turf/varenwortel gruis. Houd redelijk wat vocht vast, oogt natuurlijk, is een pak goedkoper en begroeid goed. Rana gebruikt dit nu ook als wanden.

  Beste sproeisystemen op de markt vind ik die van rana, de sproeikoppen geven een mooie nevel. Mistsystemen zijn leuk maar vind het een heel gedoe.

  In die maat van bak kan je een heel mooie groep kwijt, zou een 8tal jonge dieren aanschaffen hier voor. Je kan deze eventueel later in krimpen en er nog een bodem bewoner bij nemen. Ik raad wel aan te beginnen met 1 soort maar vind een combi mogelijk in deze maat van bak.
  0

  Marja Pronk  Posts:683


  Profiel

  Capelle aan den IJssel

  Dn Lid


  --
  16 okt 2012 19:00
  Als je bovenkant van gaas is heeft dit wel het voordeel dat straling van lampen, die de plantengroei bevorderen, er door kunnen. Ook bijv. UV kan er door.
  Ben je van plan om er nog een lichtkap bovenop te maken, want dan valt het verlies aan vocht en warmte weer mee.
  0

  Diënty Hazenbrink  Posts:42


  Profiel

  Privé

  Dn Lid


  --
  19 okt 2012 11:06
  Ik lees ook overal dat de dieren goede eters zijn. Ik ben me aan het verdiepen in diverse voedseldieren, aangezien ik mijn eigen voedseldieren wil gaan kweken. Ik zit te denken aan fruitvliegjes, springstaartjes en ertwnluis.

  Is dat veel: 3 soorten voedseldieren? Hoeveel en hoevaak voeren raden jullie aan?
  0

  Raymond ***  Posts:2297


  Profiel

  niet actief

  Dn Lid


  --
  19 okt 2012 12:00
  Ik vind de drie voedseldieren die je noemt, eigenlijk de basis. Er zijn veel meer voedseldiertjes die te kweken zijn zoals de larven van rijstmeelkevers, wasmotlarven, ovenvisjes, graankevers, bonenkevers e.d.. Bedenk wel dat het misschien niet rendabel is qua tijd om je voedseldieren te kweken als je maar één bak hebt.

  Overigens zijn niet alle voedseldieren die ik genoemd heb, niet geschikt voor alle kikkersoorten. Veel mensen gebruiken bonenkevers bijvoorbeeld niet.
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 3123 > >>


  Back To Top