VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 02 jan 2014 10:03 door Marius Boer
Begroeit Elastopur ook
8 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 212 > >>
Auteur Berichten

Dominique JacquinetPosts:89


Profiel

Privé
--
03 mrt 2013 18:33
  Hallo mensen,

  Het virus heb ik goed te pakken. Ik heb vandaag mijn tweede bak aangeschaft. Mijn eerste bak draait nu ongeveer anderhalf jaar en ben er erg tevreden mee. Nu wil ik elastopur gaan proberen met varenwortel gruis in mijn nieuwe bak. Nu is mijn vraag gaat dat nou ook echt mooi begroeien?

  Groeten,
  Dominique
  0

  Raymond ***  Posts:2297


  Profiel

  niet actief

  Dn Lid


  --
  03 mrt 2013 19:19
  Op de Elastopur zelf zal weinig groeien, misschien een klimplant. Maar op het materiaal wat je erin drukt wel. Varenwortelgruis (mits van zachte varenwortel) groeien mossen e.d. maar je moet het dan vaak ook voldoende nat houden.
  0

  Dominique Jacquinet  Posts:89


  Profiel

  Privé
  --
  03 mrt 2013 19:58
  Bedankt voor de reactie Raymond!
  En wat betreft turfstrooisel begroeit dat ook geweoon? Mits goed nat gehouden ook.
  0

  Tijs De Clercq  Posts:267


  Profiel

  Hamme (O-Vl)

  Dn Lid


  --
  03 mrt 2013 20:24
  Ik heb zelf altijd met elastopur gewerkt en ik gebruikte ook een mengeling van turf en varenwortelstrooisel, en dit is mijn ervaring...

  Verwacht niet teveel van spontane groei. Het is niet zoals bij de platen dat er varens of wat dan ook zullen beginnen uitgroeien.
  Het is wel zo dat het een perfecte ondergrond is om planten op te enten. Mossen en klimmers doen het perfect op die ondergrond, mits je er ergens een stekje aan bevestigt en voldoende nat houdt.

  Ik vind het een aanrader, ook al omdat het er bijzonder goed uitziet, zelfs al is het niet begroeid (vergeet natuurlijk de kleurstof niet in je mengeling)
  0

  Dominique Jacquinet  Posts:89


  Profiel

  Privé
  --
  03 mrt 2013 21:49
  Spontane groei had ik ook al niet echt verwacht dit omdat het gruis is en waarschijnlijk de sporen wel zijn verdwenen. In mijn grote bak heb ik wel varenwortel platen en de spontane groei vind ik daar ook een beetje tegen vallen en die platen zijn toch ook wel erg prijzig. Op 1 gedeelte groeit er wel een grote varen uit en hier en daar ook wel wat mos. Vandaar dat ik met de nieuwe bak is een andere techniek wil gaan gebruiken en ik het zo ook zelf kan vormen. Bedankt voor je reactie
  Groeten,
  Dominique
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 212 > >>


  Back To Top