!!!!Geannuleerd!!!!

Het bestuur van DN heeft naar aanleiding van de aangescherpte maatregelen die vandaag door de overheid bekend zijn gemaakt, besloten om het symposium aanstaande zaterdag en de kikkerdag op 4 april te annuleren.

Hoewel de maatregelen vooralsnog gelden tot en met 31 maart, vinden wij het hoe dan ook niet verantwoord om in deze omstandigheden de DN Kikkerdag op 4 april door te laten gaan.

Wij hopen op uw begrip en zullen een nieuwe datum voor het symposium communiceren zodra hier zicht op is. Wat betreft de DN kikkerdag zien we u graag op de volgende editie op zondag 4 oktober 2020.

VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 30 sep 2013 09:28 door Martijn van Beek
thermopane glas
2 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Gerard schipperPosts:75


Profiel

Privé
--
23 sep 2013 23:22
  Hallo,

  Ik heb een vraag over thermopane glas (dubbel glas).
  Zo heb ik nog wat ruiten liggen, van thermopane glas. Nu vroeg ik me af of het mogelijk is om daarvan een terrarium te maken.
  Dacht zelf dat dit wel moet kunnen (ondanks het gewicht) en de warmte in het terrarium blijft dan goed op pijl. De voorkant wordt dan van plexiglas-schuifdeurtjes. Maar geen idee waar ik tegen aan ga lopen, misschien iemand een idee of kennis hier van?
  grt!


  0

  Oskar van de Velde  Posts:118


  Profiel

  Groningen
  --
  23 sep 2013 23:57
  Hey,

  Als het glas dik genoeg is kun je ze beter helemaal uit elkaar snijden denk ik.
  Zoals ze nu zijn krijg je ze niet netjes op maat tegen elkaar gelijmd en als je ze moet inkorten krijg je condens ertussen?
  Zie je ook wel eens in woningen als ze lek zijn.....

  Weet niet super veel van paludaria maar dit is het eerste wat er in mij opkwam.
  Plus het enorme gewicht wat je zelf ook al aangaf... Ik heb net een bak in elkaar gelijmd van 80x80x50 in 5mm glas en die is in je eentje al bijna niet meer te tillen.

  Plexiglas zou ik lekker achterwege laten. Krast heel snel en is heel lastig te zagen/snijden vind ik.

  0

  Martijn van Beek  Posts:594


  Profiel

  Nijmegen

  Dn Lid


  --
  30 sep 2013 09:28
  hallo Gerard,

  Het uit elkaar nemen van thermopane is mogelijk. Leg de ruit vlak, neem een zeer scherp mes en start met de isolatiekit (zwart) eruit te snijden. Dit is een plakkerig goedje, houd hier rekening mee met je kleding enzo. Als die laag er goeddeels tussenuit is kun je met een afbreekmes inkepingen maken onder de ruit die je als eerste uit wilt nemen. Dit is een voorzichtig klusje, als je teveel wrikt kan het glas kapot gaan. Meestal is er sprake van 2 diktes van glas, b.v. 4 mm. buiten en 5 mm binnen.

  Ik heb op deze wijze een stuk of 30 terrariums gemaakt. Ik had het geluk om bij een schilder te kunnen werken in de thuiswerkplaats. Die beschikte over een enorme werktafel bedekt met een laag groen zacht kunststof. Ook leerde hij me de kneepjes van het glassnijden.

  Groet en succes,
  Martijn
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top