VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 26 okt 2013 14:52 door Kas Janssen
Rana Terrarium voor Dendrobates Azureus en Ranitomeya Ventrimaculata
9 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Kas JanssenPosts:289


Profiel

Nijmegen

Dn Lid


--
07 okt 2013 19:28
  Hallo, ik ben Kas en heb net een Rana terrarium bak gekocht (onder staan wat foto's) ik heb zelf ook nog wat extra inrichting toegevoegd. Ik heb het nu al een paar dagen en heb weken van te voren al informatie opgezocht. Mijn Rana terrarium is 80x45x60 groot (LxBxH). Het is erg mooi en goed ingericht en ik zou er graag verschillende gifkikkers en misschien andere dieren in willen hebben.

  -Ik dacht zelf aan 2/3 Ranitomeya Ventrimaculata voor in het midden tot bovenstuk van het terrarium.
  -En 2 Dendrobates Tinctorius (azureus of brazil) voor onder in het terrarium.
  -En voor in het vijver gedeelte (dat is 8 cm hoog 60 cm lang en de breedte verschilt tussen de 5 en 8 cm) een visje   die de algen op eet + misschien 2 kleine vuurbuiksalamanders (als dit past) en zo niet dan 2 dwergklauwkikkers.
  -En als laatst zou ik voor de top waar amper kikkers komen, omdat daar minder water van de sproeiers komt 2 Lygodactylus Williamsi willen houden maar dan moet ik natuurlijk nog wel wat bamboe in de top van het terrarium zetten.

  Ik weet dat dit veel is en ik begin ook eerst rustig met de eerste paar dieren maar ik wil van jullie weten of dit goed mogelijk is (vooral vanwege mijn budget) in dit terrarium en wat ik misschien dan kan veranderen.

  Alvast bedankt voor de hulp

  0

  Bart Beurskens  Posts:280


  Profiel

  Privé

  Dn Lid


  --
  07 okt 2013 19:33
  Een fraaie bak! Ik zou in het watergedeelte geen salamanders of klauwkikkers zetten. Lijkt me niet samengaan met de pijlgifkikkers en zeker niet met eventuele larven. Misschien een microrasbora, een paar vuurgarnaaltjes of een corydoras pygmaes als je genoeg ververst. Verder zullen de ventris boven in de bak gaan zitten, dus ik zo er geen gekkos bij zetten. Alleen de ventris en de azureus lijkt me al royaal. Maar er zijn veel mensen op dit forum die veel meer dan mij weten.
  0

  Tiny en Marry Ooms  Posts:234


  Profiel

  Cuijk

  Dn Lid


  --
  08 okt 2013 17:41
  Vind zelf het watergedeelte van de bak wat klein om vis in te houden. Of je moet een groter watergedeelte besteld hebben dan is een corydoras een leuk visje. Wat Bert al zegt geen salamanders of klauwkikkers erbij zetten.
  Wij zelf hebben 3 leucomelas met 4 ventri's in zo'n bak zitten en dat gaat uitstekend. Wij voeren wel boven in de bak als onder in de bak, zeker met springstaartjes anders krijgen de ventri's bijna geen kans om er ook een paar te bemachtigen.
  0

  ingel baaijens  Posts:1874


  Profiel

  Arnemuiden

  Dn Lid


  --
  08 okt 2013 20:29
  mooie bak !
  je kunt inderdaad meschien wat vuurgarnaaltjes in watergedeelte doen, maar het is wel klein, maar heb dat wel vaker gezien in zo'n soort bak, voor de rest zou je een paar ventries bovenin kunnen zetten met paar tinctoriussen beneden.
  0

  Kas Janssen  Posts:289


  Profiel

  Nijmegen

  Dn Lid


  --
  08 okt 2013 20:48
  En hoeveel kleine crystal red of pearl blue garnaaltjes voor in het stukje water? En allemaal bedankt voor de complimenten
  0

  Kas Janssen  Posts:289


  Profiel

  Nijmegen

  Dn Lid


  --
  20 okt 2013 21:12
  Ik heb 4 ranitomeya ventricamulata in de bak zitten en 3 tropische guppies. Het gaat erg goed maar ik vraag me af wat ik het beste kan doen als ik er meer kikkertjers in doe.
  Of:
  2 Dendrobates Azureus
  2 dendrobates leucomelas en 2 dendrobates auratus blue
  3/4 dendrobates leucomelas
  3/4 dendrobates auratus blue

  Welke optie is het beste?Ik hoor nog wel wat, bedankt.
  0

  tijl liekens  Posts:1146


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  20 okt 2013 22:09
  ik zou er nog 1 of 2 ventri's durven bij doen maar het daar bij laten, bak is niet zo heel groot om te combineren..
  zeker als ze gaan kweken komen er weer kikkers bij in de bak..
  0

  Erik Ha  Posts:711


  Profiel

  Tilburg
  --
  21 okt 2013 10:17
  Ik zou voor maximaal 1 klimmende soort (ventri) en een bodembewoner gaan. Meer zou je echt niet moeten willen.
  0

  Tiny en Marry Ooms  Posts:234


  Profiel

  Cuijk

  Dn Lid


  --
  21 okt 2013 14:58
  De auratus en leucomelas kan zo wie zo niet samen, wegens kruising gevaal. De leucomelas is een erg leuk kikkertje die je vaak ziet, niet al te slim. Maar daarom wel leuk om zijn capriolen. Gaat goed samen met ventri's. Jonge kikkers/ larven kan je altijd met wat geduld uit je bak vangen.
  0

  Kas Janssen  Posts:289


  Profiel

  Nijmegen

  Dn Lid


  --
  26 okt 2013 14:52
  Na nu al meer dan 2 weken 4 Ranitomeya Ventrimaculata erin hebben zitten  gaat het erg goed en ze eten ook goed. Ik heb alleen nog geen legsels maar dat komt ook omdat ze pas 3 maanden en 3 weken oud zijn. Verder heb ik ook nog 3 kleine tropische guppies in het watergedeelte zitten die het ook perfect doen
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top