VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 28 okt 2013 21:43 door ingel baaijens
even voorstellen
2 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

serge joosPosts:46


Profiel

Privé

Dn Lid


--
28 okt 2013 10:33
  hallo iedereen,  

  Ik ben Serge Joos uit Wetteren, België. (ligt tussen Gent en Brussel).
  Heb een vriendin Sarah en een dochtertje Phebe.

  Na jaren aquaria gehouden te hebben met zowel zoetwater, als cichliden, en er succesvol mee gekweekt te hebben, was ik er een beetje op uitgekeken. Alles moest en zou de deur uit moeten!
  Er is nog net 1 klein bakje blijven staan voor de visjes van de dochter, vooral guppen voor de kleurenpracht.  

  En ik, ik ging op zoek naar een nieuwe hobby, met opnieuw veel variatie, maar toch doenbaar qua verzorging ed. zo kwam ik zo'n 1,5j geleden op het internet een site tegen over pijlgifkikkers... en de interesse was geboren!
  Ben me dus reeds hele tijd geleden beginnen inlezen, en kwam in februari 2013 op een punt dat ik zelf ook wel zo'n bakje zou willen maken... het 1ste bakje, om vriendin en dochter mee te overtuigen, was klaar in maart, net op tijd om de 1ste kikkertjes te verwelkomen die ik kocht op de DN kikkerdag in april.
  3 gele ventri's, 1M, 2V ,die reeds na een paar uurtjes begon te fluiten. dus dat ging al super!
   in mei vond ik dat er toch nog een koppeltje bij kon, en op de 1ste belgische kikkerdag in aalst heb ik er nog een koppeltje bij gekocht. Na 3 dagen vond ik het 1ste legsel al, maar dat bleek onbevrucht, want begon na 5 dagen te schimmelen...
  daarna heb ik in dat bakje ook een lek gehad waardoor mijn ventilatie kortsluiting maakte en uitviel, net te laat ontdekt, want bevloeiing kon niet aan door het lek, en de planten begonnen te schimmelen, werd te droog in het palu planten die al gebloeid hadden en waar reeds nieuwe stekken waren opgekomen,deden het niet goed meer, en 3 van mijn bewoners, niet meer wilden eten, en ook hun loodje legden enz...  
  Dus op zolder een klein aquarium gezocht, en dit ingericht als quarantainebakje, en de 5 overgezet zodat ik mijn bakje kon aanpassen en terug kon inrichten voor de 2de beurt.
  wss door de stress is er nog 1 slachtoffer gevallen. dat gebeurd zijnde en alles loopt goed, heb ik de laatste overgeblevene overgeplaatst en doet het nu uitstekend!  
  Bakje nog 2 maand laten draaien met die 1ne bewoner, en in oktober naar de DN dag geweest en me nieuwe bewoners gekocht.
  aangezien ik niet weet wat het geslacht is van de overblijver heb ik me nog een koppeltje ventri's gekocht, en gecombineerd met 3 auratus "costa rica" 1M, 2V. doen het nu allemaal goed in dat kleine bakje, eten goed en zeer gevarieerd, gefluit(gezoem) heb ik nog niet kunnen waarnemen, maar het zijn allemaal vrij jonge dieren, allen +/- 6mnd oud. dus nu eventjes afwachten...
   ze krijgen voorlopig kleine fruitvliegen, springstaartjes, huiskrekeltjes mt1 en erwtluis.
  dus dat moet wel volstaan denk ik!  

  Ik heb bewust gekozen om dit zo uitgebreid mogelijk te vertellen, zodat ook andere beginners, kunnen zien, dat het soms niet van een leien dakje loopt, maar dat je er wel komt als je doorzet en geduld hebt!!!  

  aan mijn volgende project ben ik ook reeds begonnen, daar vertel ik zeer binnenkort meer over...  

  Groetjes en tot binnenkort...
  Serge

  dit is mijn 1ste kleine bakje...
  0

  serge joos  Posts:46


  Profiel

  Privé

  Dn Lid


  --
  28 okt 2013 10:39
  0

  ingel baaijens  Posts:1860


  Profiel

  Arnemuiden

  Dn Lid


  --
  28 okt 2013 21:43
  welkom Serge
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top