VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 16 jan 2014 22:02 door ingel baaijens
Kruisingen.
16 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 41234 > >>
Auteur Berichten

johan van DijkPosts:21


Profiel

Vroomshoop

Dn Lid


--
23 dec 2013 16:22
  Hallo allemaal,

  Ik loop al een tijdje rond met een vraag.
  Kruisingen zijn we allemaal op tegen,laat ik nou op het forum, en wel onder de soorten fotoalbum een kruising van Azureus x grijspoot zien.
  Op zich niets mis mee,maar ik heb een keer gelezen ergens dat je ze dan niet als een nieuw soort moet aan bieden.
  Nu komt het,ik kijk op de site van Peruvian frog import, en wat zie ik tot mijn grote verbazing,de Agreja wordt aan geboden als Sipaliwini blauw.
  Hoe kan dat, het is exact de zelfde foto.
  Kruisingen zijn soms nodig om de soort weer sterk te krijgen,zet je tegen de blauwe soort weer een azureus dan krijg je gewoon weer zuiver azureus.
  En ze zijn dan veel sterker.
  Groet Johan.
  0

  Remco Stuster  Posts:6469


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Voorzitter
  --
  23 dec 2013 17:43
  Dat zou mijn schuld kunnen zijn. De foto staat mogelijk niet in de correcte map op deze website. Dat komt doordat er begonnen is met één map D. tinctorius waarin alle varianten door elkaar heen stonden. Ik heb ooit een halve dag werk gehad om alles zo goed mogelijk op te delen in mappen per variant, maar bij veel foto's stond geen variant vermeld. Ik heb destijds zo goed mogelijk alle foto's over de verschillende mappen verdeeld, waaronder deze foto dus. Natuurlijk moest ik dat doen op uiterlijk, en in veel gevallen heb ik ongetwijfeld goed gegokt. Helaas laat deze fout dus zien dat je nooit op basis van een foto de dieren kunt toekennen aan een bepaalde variant, (iets wat ik al jaren predik, maar wat toch gebeurt). Hoe dan ook, sorry voor de verwarring! Ik heb mijn uiterste best gedaan, maar met het onontkoombare gevolg dat er foutjes gemaakt zijn.
  0

  Jeroen van der Stien  Posts:1345


  Profiel

  's-Gravenzande

  Dn Lid
  Bestuur

  --
  23 dec 2013 20:44
  Johan, duik nog even de erfelijkheidsleer in om te kijken hoeveel generaties het duurt om een gekruiste soort weer (genetisch) zuiver te maken.
  Zoals hij het hier schets zet mensen op het verkeerde been...
  0

  ingel baaijens  Posts:1860


  Profiel

  Arnemuiden

  Dn Lid


  --
  23 dec 2013 20:51
  ik denk ook niet dat je soorten zuiver kan krijgen na een kruising, ik kweek blauwe auratus, ik heb uit 100 % blauw koppel ook nakweek die blauw groen ogen, ik vrees toch dat er in het verleden een groener kruising is geweest met dat soort,. ik zal proberen foto's te maken maar ze zijn razend snel dus het kan even op zich wachten.

  0

  Jeroen van der Stien  Posts:1345


  Profiel

  's-Gravenzande

  Dn Lid
  Bestuur

  --
  23 dec 2013 21:42
  Ingel, er zijn polulaties auratus die in de natuurlijk habitat erg variabel zijn, in de buurt van la Fortuna komen er groene, blauwe en turquoise dieren voor in hetzelfde gebied. En dat was al zo voordat er grote aantallen liefhebbers (Duitsers) O. vincenti gingen vangen dus niet voor de hand liggend dat de populatie "vervuild" is geraakt met andere kleurvormen.
  Ik kwam er destijds (2005) een grote groep Duitsers tegen die uitsluitend daar waren om vincenti te vangen, mijn reisgenoot was er toen al jaren eerder geweest toen het gebied nog niet echt bekend was bij kikkerliefhebbers.
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 41234 > >>


  Back To Top