VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 28 jan 2014 16:50 door Isabel Uiterweerd
Gutloaden met babyvoedsel
3 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Isabel UiterweerdPosts:226


Profiel

Privé
--
27 jan 2014 19:18
  Hallo allemaal,

  Omdat ik in mijn toekomstig paludarium phelsuma klemmeri ga houden naast gifkikkers ga ik dan babyvoeding (de vruchtenvorm) in huis halen, want dat is een van hun voedingsmiddelen. Babyvoeding is vrij van chemicaliën en bevat veel vitamines en mineralen, dus kun je dit toch ook goed gebruiken voor het gutloaden van de (betreffende) insecten? De fruit potjes voor fruitvliegen en groente potjes voor krekels. Je hebt er niet veel van nodig en kunt het als je wilt makkelijk verrijken met extra vitamines.

  Iemand hier ervaring mee? Zie ik iets over het hoofd dat dit geen goed idee is?
  Kun je trouwens springstaartjes en tropische pissebedden eigenlijk wel gutloaden? Want deze insecten eten al het voer dat ze maximaal gezond houdt, om het zo maar te zeggen. Of nemen sommigen van jullie ook deze insecten apart om even puur voer te geven?

  Misschien is dit al besproken, maar ik kon het zo snel niet vinden.

  Alvast bedankt! Groetjes Isabel
  0

  Martijn van Beek  Posts:594


  Profiel

  Nijmegen

  Dn Lid


  --
  27 jan 2014 19:54
  hoi Isabel,

  Babyvoeding zou iets kunnen zijn. Ik gebruik regelmatig Roosvicee en dat doe ik in een klein dopje. Let op; alleen de bodem bedekken en niet meer; kans is dat je klemmeri (zeker jonge) erin blijven kleven en sterven! Je kunt er ook voor de zekerheid een klein stukje karton in steken...
  0

  Hans Meijer  Posts:358


  Profiel

  Hoofddorp
  --
  27 jan 2014 21:38
  Voor gekko ben ik wel weg van de speciale Repashy en Pangea CGD produkten, poeder waar je met beetje water een papje maakt voor je gekko.waar alles voor de gekko inzit, daarbij vergeleken is babyvoeding niet handig want je gekko eet zo weinig dat je veel en veel meer weg gooid dan gebruikt., denk dat bij insekten het plakboel wordt
  Met het poeder gutload je denk ik nog makkelijker omdat het droog is.
  Je hebt ook best heel veel keuze in deze produkten, je kunt ook proefverpakkingen voordelig kopen, ik kies meestal compleet gekko dieet.
  De diksap gebruik ik ook maar idd heel weinig of beetje op keukenpapier anders plakboel waar je insekten dood aan vast zitten.
  0

  Isabel Uiterweerd  Posts:226


  Profiel

  Privé
  --
  28 jan 2014 16:50
  Brdankt voor de tips. Diksap is inderdaad erg plakkerig. Zit vol vruchtensuiker, maar babyvoeding is niet zo plakkerig. Het is in feite gewoon geprakt en vermalen fruit. Zoals je het zou maken voor je gekko zeg maar, en voor fruitvliegen. Om wat variatie in het gekkodieet te doen lijkt het me goed om gekko's ook geprakt fruit te geven en babyvoeding is dan heel handig omdat je er toch niet veel van nodig hebt. Zo'n potje kun je lang bewaren in de koelkast. Misschien diksap pas geven als de gekko volwassen is.
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top