VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 02 feb 2014 19:03 door ingel baaijens
grote fruitvliegen voor ranitomeya benedicta ??
14 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 3 van 3 << < 123
Auteur Berichten

serge pasquasyPosts:978


Profiel

brugge

Dn Lid


--
01 feb 2014 01:53
Om de 2 a 3 dagen eten geven aan de kiks, zeker genoeg voeren aan eg feeders zoals Pumilio, als het vrouwtje niet genoeg eten krijgt dan ga je ook niet veel nakweek gaan zien of tot bijna niets, of zal je de vrouw alleen sterk zien vermageren, maar dat is ook normaal als je ziet dat de vrouw per dag tot 7 of meer larven moet voor zien van voedsel eitjes, dus heeft ze zeker genoeg voer nodig om ze aan te maken.

0

Hans MeijerPosts:358


Profiel

Hoofddorp
--
01 feb 2014 11:24
Mooi dat je verschil aangeeft met de eggfeeders, die heeft Ingel en ik wil ze ook.

Zit er nog een gedachte achter het om de 2/3 dagen voeren of is dar ervaring dat ze het zo goed doen.
En wordt er zoveel gegeven dat ze deze 2/3 dagen overslaan nog voer vinden in de bak of is dat zelfde dag als voeren op.

Serge ik zou ook graag van je horen hoe jij over poederen van de voedsel dieren met vitamine calcium denkt en eventueel  het merk wat je gebruikte.
0

serge pasquasyPosts:978


Profiel

brugge

Dn Lid


--
01 feb 2014 12:12
ik geef om de 2 a 3 dagen eten aan de kikkers, ik kijk ook goed naar mijn dieren als ze modder vet zitten dan ga ik ze een dag of 2 geen eten geven.
Mijn Pumilio heb ik altijd wat extra gevoerd gewoon al omdat ik meer nakweek er van kreeg en dat de vrouw niet verzwakt word.
Om de 2 a 3 dagen voeren is inderdaat de ervaring dat ze het goed doen ik heb het jaren zo gedaan.
Ze gaan altijd wel nog wat voer vinden na dag 2 zoals pissebedjes, springstaarten, jonge spinnen, fruitvliegen die nog wat rond dwalen in je bakken enz..
In de natuur loopt het vol met ongedierte dus eten ze ook constant hun buikje vol, een gezonde kikker die wat ziet bewegen zal het altijd pakken.
Ik gaf om de 3 dagen als vitamine Herpetal op de fruitvliegen of op de erwten luis, 3 dagen later afwisselend met repachy calcium.
Om de 2 weken Repashy Vitamin A, dan durf ik soms ze 3 weken niets geven van vitamine.
ik heb bijna tot niets van dode dieren gehad al die jaren, die goed door kweekte zonder te verzwakken, mijn tip is kweek dieren goed in de voeding zetten.
Ik zie bij vele hobbyisten veel te magere dieren zitten, ik krijg dan de vraag waarom kweken ze nooit bij mij, ik ga eens gaan zien en zie dan kikkers vel over been, geef ze genoeg eten en kweken gaan ze wel doen zeker met een rond dik buikje doen ze het echt super.
Mijn Benedictas zaten ook altijd zeer mooi dik niet overdreven maar een mooi vol buikje en er ga niet gauw iets mis lopen.
0

Hans MeijerPosts:358


Profiel

Hoofddorp
--
01 feb 2014 12:22
Mooi bedankt daar kan ik wat mee
0

ingel baaijensPosts:1860


Profiel

Arnemuiden

Dn Lid


--
02 feb 2014 19:03
ik voer inderdaad geen grote hoeveelheden, wel aan mijn nakweek die krijgen gemiddeld een eetlepel op zo 15 dieren.

ik verzamel mijn voedseldieren in een grote curver en daaruit ga ik met een eetlepel scheppen voer zo in iedere bak bv 1 eetlepel ranitomeya's krijgen vaak een paplepeltje,

vliegen bepoeder ik altijd daardoor klimmen ze slecht omhoog uit mijn curver.
mijn pumilio melci krijgt bv weer geen grote fruitvliegen in de plaats daarvan voer ik als de rest grote fruitvliegen krijgt krijgen hun springstaarten
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 3 van 3 << < 123


Back To Top