VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 05 mei 2014 15:29 door roel van marrewijk
nieuwe orgidee
6 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

roel van marrewijkPosts:293


Profiel

den hoorn
--
29 apr 2014 11:31
  na lang zoeken voor een leuke orgidee(en heel veel hoge prijskaartjes kijken) heb ik eindelijk er eentje gevonden die  mij wel aan stond in hoe hij er uit zag en zijn prijs kaartje. een mooi plaats vervanger voor een van de palmpjes die toch wel heel groot en een stuk minder mooi begonen te worden. de soort is Blatilla striata en word verkocht als vijverplant in tuincentra(goede tip trouwens om daar af en toe ook een blik te werpen zeker als je een bak met bv vuurbuikpadden of zo hebt maar ook voor de tropische bakken aangezien de meeste planten ongeveer €3 kosten kan je af en toe een gokje wagen en er staan heel mooie planten tussen) deze was maar 2,50 dus ik ben hellemaal gelukkig en als hij dood gaat is het jammer maar helaas(beter als dat een orchidee van 25 eu dood gaat)
  0

  Johan Schijvens  Posts:94


  Profiel

  Privé

  Dn Lid


  --
  29 apr 2014 20:49
  Tuincentra zijn inderdaad leuke plaatsen om eens rond te kijken. Vaak hebben ze mini plantjes die het goed doen in een terrarium. Let er wel op dat veel planten in de mest hebben gestaan, en op sommige planten zijn ook wel eens bestrijdingsmiddelen gebruikt. Mest en bestrijdingsmiddelen zijn geen goede combinatie met kikkers. Ik heb wel eens miniplantjes gekocht, de wortels goed uitgespoeld en toen in mijn terrarium geplaatst. Dit leverde voor mijn vuurbuikjes geen problemen op.

  Ik hoop dat je orchidee het lang volhoud. Ik zou zeggen, plaats eens een foto!
  0

  Peter en Monique van der Pompe  Posts:243


  Profiel

  Leiderdorp

  Dn Lid


  --
  29 apr 2014 22:59
  Hallo Roel,

  Als het de orchidee is die op de onderstaande link staat, heb je volgens mij een probleem. Je moet het stuk maar lezen.

  http://www.judithprinstui...lla&Itemid=7&lang=nl

  Groetjes Monique
  0

  roel van marrewijk  Posts:293


  Profiel

  den hoorn
  --
  30 apr 2014 09:38
  ze staan bij mij op een wat droger stuk in de bak maar wat in een bak droog is is inderdaad redelijk nat, ik hoop dat ze het gaan doen zelfs al boeit hij niet is het nog steeds een zeer mooie plant en ik kan er tien kopen voor de prijs van een anderdere orgidee dus als hij het een jaar uit houd ben ik al blij
  0

  Erik Ha  Posts:711


  Profiel

  Tilburg
  --
  30 apr 2014 19:46
  Bletilla is een TUIN orchidee en geen orchidee voor in een terrarium.
  0

  Marius Boer  Posts:851


  Profiel

  Hardinxveld-Giessendam

  Dn Lid

  Redactie
  --
  30 apr 2014 23:18
  Goedkope orchideeën zijn helaas vaak niet geschikt voor Paludaria of Vivaria. Andere super mooie klein blijvende orchideeën betaal je geld voor. De over het algemeen goedkope terrarium planten komen regelrecht van de veiling. Deze planten zijn vaak enorm snel opgekweekt en grote kans dat deze in de bak gaan woekeren. Is trouwens niet altijd zo.

  0

  roel van marrewijk  Posts:293


  Profiel

  den hoorn
  --
  05 mei 2014 15:29
  dat klopt heb nu ook een paar mooie andere orgideeen uit de famille van de masdevallia heb er trouwens nog twee over en als er een redelijke prijs word geboden kunnen deze worden opgehaald. en het klopt dat dat een tuin orgidee is maar mijn terarria is een manttella bak en somers 23c en in de winter 18/20 dus daar moet deze tegen kunnen(anders als in en suptropen bak waar het altijd 25+ is ongeveer)
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top