VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 06 jul 2014 19:33 door Peter en Monique van der Pompe
Welke camera voor in Costa Rica???
7 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Kas JanssenPosts:289


Profiel

Nijmegen

Dn Lid


--
27 jun 2014 19:44
  Eindelijk ga ik naar Costa Rica toe. Het word de laatste vakantie met mijn ouders (voorlopig, ik ben namelijk 17 haha vandaar) en we gaan daarom nu voor bijna 4 weken daarheen. Ik hou heeeeel erg veel van mooie fotos maken van vooral de natuur en de dieren zelf (zoals de gifkikkers in de nevelbossen daar) dus ik vroeg me af welke camera daarvoor het beste is om heel erg mooie (HD) fotos en filmpjes te maken. Het liefst met erg goede zoom. Ik heb nu een "canon powershot sx120 is" (10x optische zoom rest vindje op google) maar ik weet niet of deze goed/goed genoeg is voor mooie fotos en filmpjes in costa rica want ik wil die wel echt mooi hebben.
  Dus elk advies hierover is welkom ik hoor het graag
  0

  Peter en Monique van der Pompe  Posts:242


  Profiel

  Leiderdorp

  Dn Lid


  --
  27 jun 2014 22:59
  Hallo Kas

  Ik zelf fotografeer met een spiegelreflexcamera met diverse lenzen, waaronder een aantal met macro stand.
  Nou kan ik niet in jouw portomonee kijken, dus mijn advies is, ga naar een goede fotospeciaalzaak waar ze de tijd voor je willen nemen en vraag daar om advies.
  Zij hebben dan vast voor jou butget een goede camera.

  Veel succes en zet eens wat foto's op de site als je terug bent!

  Groetjes Peter
  0
  28 jun 2014 21:56
  Ja, een spiegelreflex met een aantal lenzen is natuurlijk de droom, maar alles behalve goedkoop. En zonder enige ervaring ook gewoon weggegooid geld.

  Kijk eens naar compactcamera's. Minder duur, minder instellingen, maar prima foto's. Op de meeste compactcamera's kan je zelfs lenzen wisselen. (iets met groothoek is mooi voor landschappen, macro voor kikkers, telelens voor vogels. Combinaties tussen groothoek en tele kan natuurlijk ook). Hangt van je interesses af.

  Dus de vraag is meer, wat wil je op de foto zetten, hoeveel ervaring heb je en hoeveel geld wil je uitgeven?
  0

  Albert Reuten  Posts:83


  Profiel

  Privé

  Dn Lid


  --
  28 jun 2014 23:34

  Kijk eens voor een Panasonic Kompakt camera. Je hebt ze zelfs in Outdoor versie die tegen water kunnen en als ze vallen ook niks mankeren.

  Ik heb een vrij uitgebreide Semiprofessionele spiegelreflex uitrusting, maar heb er laatst zo'n Panasonic Compact bijgekocht voor snelle handige plaatjes van alle onderwerpen. Resultaat is zéér goed. Zijn klein maar uitgebreide mogelijkheden. Veel pixels en veel zoom, tot 30x en macro vanaf 3cm.

  Prijs rond de 300€. Echt een aanrader. 
  0

  Peter en Monique van der Pompe  Posts:242


  Profiel

  Leiderdorp

  Dn Lid


  --
  29 jun 2014 00:04
  Geachte heren,

  Nog even dit:
  Volgens mij is het niet de bedoeling om reclame te maken op de site!
  Er zijn van andere merken vergelijkbare goede camera's te krijgen. Dus is het nogmaals, veel slimmer dat Kas naar een goede fotospeciaalzaak gaat. Er zijn er genoeg in Nijmegen met jaren lange ervaring. Daar kan Kas vertellen wat zijn wensen zijn en het budget wat hij te besteden heeft.

  0

  René Boesten  Posts:190


  Profiel

  Wageningen

  Dn Lid


  --
  29 jun 2014 00:32
  Ik heb zelf een vrij simpele spiegelreflex gebruikt tijdens mijn 2 reizen naar Costa Rica, waarop gewoon een automatische functie zit die goed was. Ondanks dat ik absoluut geen goede fotograaf ben en ook er geen verstand van heb, heb ik er toch leuke foto's mee kunnen maken.

  Ik denk dat de tip van Albert Reuten wel goed is (even afgezien van het merk/type want daar heb ik geen verstand van). Bedenk je dat het bijvoorbeeld niet altijd fijn is om in Costa Rica met een hoop lenzen te lopen sjouwen de hele dag. Ook heb je vaak bij veel dieren niet heel erg veel tijd om rustig een foto te maken (vogels, of kikkers die weg springen) dus is het handig om iets te hebben wat gewoon makkelijk en snel is als je niet al te veel ervaring hebt. Vaak is het in de praktijk namelijk ook toch veel te veel gedoe om continu van lens te wisselen vind ik zelf.
  0

  Kas Janssen  Posts:289


  Profiel

  Nijmegen

  Dn Lid


  --
  06 jul 2014 17:26
  Bedankt voor al jullie tips. Ik ga zoals peter en monique al voorstelde sowieso naar een fotozaak om het erover te hebben. En lenzen verwisselen kan mooi zijn maar lijkt me daar inderdaad erg onhandig om vaak te doen. Ik heb redelijk wat ervaring met een paar camera's maar niet proffesioneel of dat ik het allemaal erg goed weet. Daarom is niet te moeilijk ook wel fijn. Maar ik ga binnenkort wel naar een zaak en ik laat nog wel horen wat ik precies ga doen
  0

  Peter en Monique van der Pompe  Posts:242


  Profiel

  Leiderdorp

  Dn Lid


  --
  06 jul 2014 19:33
  Hallo Kas,

  Veel succes! Wij zijn benieuwd wat voor een soort camera je uiteindelijk gekocht heb en laat als je terug bent van je vakantie enkele foto's zien.

  Misschien is het leuk dat je een reisverslag ervan maakt en bij de reisverslagen te plaatsen op het gifkikkerportaal.

  Groetjes Peter en Monique
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top