VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 21 jul 2014 09:45 door Maikel de Groot
Afsluitkraantje
7 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 212 > >>
Auteur Berichten

Maikel de GrootPosts:18


Profiel

Uden

Dn Lid


--
17 jul 2014 16:37
  Hallo,

  In mijn paludarium word mijn bodem te nat omdat mijn waterval te hard gaat en ik hierdoor een te drassige en niet mooi begroeide boden heb. Ik heb een opvoerpompje wat ik kan regelen maar zelfs op de laagste stand gaat het te hard. Ook omdat mijn waterval hier en daar wat water doorlaat is het mij te nat.

  Nu zat ik te denken aan een afsluitkraan die ik tussen mijn opvoerpomp zet om maar een minimale doorstroming te krijgen en zo de temperatuur en vochtigheid toch goed te houden.Ik denk dat hierdoor mijn probleem is opgelost.

  Maar waar verkopen ze die dingen (kleine maat)

  Mocht iemand een ander idee hebben dan hoor ik het uiteraard graag!

  Mvg

  M.de Groot
  0

  Jeroen van der Stien  Posts:1266


  Profiel

  's-Gravenzande

  Dn Lid


  --
  17 jul 2014 20:00
  Er staat niet bij je avatar waar je woont. Van het merk Eheim zijn meerdere soorten kraantjes te koop. Verkrijgbaar in de betere aquariumspeciaalzaak.
  0

  Marius Boer  Posts:852


  Profiel

  Hardinxveld-Giessendam

  Dn Lid

  Redactie
  --
  17 jul 2014 23:32
  Ja inderdaad bij een goede aquariumzaak zijn deze te koop. Bent u alleen niet bang dat het pompje erdoor stuk gaat. Je gaat er eigenlijk voor zorgen dat het zijn water niet kwijt kan. Ik kan het mis hebben maar lijkt me niet OK. Er zijn hele kleine pompjes op de markt speciaal voor zulke watervallen enz. Misschien is dat een beter idee?
  0

  Glenn Giesberts  Posts:196


  Profiel

  Privé

  Dn Lid


  --
  18 jul 2014 09:28
  Wat Marius zegt klopt. Door je pompje te smoren met een afsluiter kan hij zijn water niet goed kwijt. Hierdoor gaat het pompje meer in zijn "eigen "water draaien. Het pompje moet harder werken en wordt warmer.
  Nu ligt het er ook een beetje aan hoeveel je moet smoren. Als je meer als 50 % moet smoren zou ik kijken voor een ander pompje met minder opbrengst.
  0

  Henny van Genderen  Posts:76


  Profiel

  Rotterdam

  Dn Lid


  --
  18 jul 2014 10:02
  Een optie zou zijn om direct na de pomp een T-stuk en een kraantje te plaatsen. Dan kan een deel van het water direct terug het reservoir in, en je kunt met het kraantje regelen hoeveel water omhoog naar de waterval gaat. De pomp kan toch zijn water kwijt, dus die geeft zo geen probleem.
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 212 > >>


  Back To Top