VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 25 apr 2015 22:40 door Marius Boer
Nieuwe aanwinst! (hoekpanorama bak)
29 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 612345 > >>
Auteur Berichten

Marius BoerPosts:871


Profiel

Hardinxveld-Giessendam

Dn Lid


--
18 sep 2014 23:16
  Hallo iedereen,

  In de afgelopen periode heb ik er een nieuwe bak bij. Ondertussen is de bak al helemaal verbouwd en is hij bijna klaar. Ik heb eerst het hele verslag op Facebook bijgehouden maar ik ga het hier ook nog stap voor stap beschrijven om alle ervaringen met jullie te delen!

  Groeten,

  0

  Henny van Genderen  Posts:76


  Profiel

  Rotterdam

  Dn Lid


  --
  19 sep 2014 09:49
  Altijd leuk om te zien, een bak in wording, dus ik zou zeggen:
  Kom maar op met die foto's!
  0

  n s  Posts:163


  Profiel

  Privé
  --
  20 sep 2014 14:46
  weer een nieuwe bak erbij , zo gaat dat ben benieuwd!
  0

  Marius Boer  Posts:871


  Profiel

  Hardinxveld-Giessendam

  Dn Lid


  --
  20 sep 2014 21:33
  Hier komt de fotoreportage dan van de renovatie van mijn nieuwe bak!  Hier ben ik de bak aan het schoonmaken. Ik heb de bak 2e hands overgenomen. Deze stond al jaren leeg en is naar alle waarschijnlijkheid al 15 jaar oud. Kortom een groot smerig karwei.


  Hier is alle varenwortel verwijdert, Er bleef geen stukje heel omdat het helemaal al verrot was.


  Zo alle overtollige materialen en vuil is verwijdert uit de bak. Alle kit uit de onderzijde weggesneden en vervangen. Het zag er allemaal nog redelijk uit en zat best stevig vast, maar toch het zekere voor het onzekere genomen.   Weer een stapje verder. De eiken kast netjes wit geschilderd. Heb er al veel commentaar op gehad waarom ik zo'n mooie eikenkast wit geschilderd heb. Eiken is toch veel mooier. Ja eiken is zeker mooi maar in mijn woonkamer staat een witte bak gewoon beter  Als bodem had de vorige eigenaar een glazen bak geplakt waar al het water in stond. Een soort poeltje. Dit heb ik helemaal uit elkaar gehaald en het oude glas weer hergebruikt voor het pomphuisje. Hier licht de pomp van de achterwand bevloeiing, pompje van de waterval en een thermostaat om de temperatuur van het water te regelen. Netjes deksels er op gemaakt zodat ik er later altijd makkelijk bij kan mocht dit nodig wezen. Niets is zo frustrerend als dat je pompje langzaam loopt door dat er teveel vuil in het pompje zit en je kan er slecht bij om het te verschonen.  0

  Marius Boer  Posts:871


  Profiel

  Hardinxveld-Giessendam

  Dn Lid


  --
  20 sep 2014 22:08


  Begin gemaakt met het piepschuimwerk en de slang van de waterval gemonteerd. Ook heb ik van glas een waterschot gemaakt. En deze is hier aan het drogen.


  Hard aan de waterval gewerkt. De waterval is gemaakt van allemaal plaatjes piepschuim op elkaar en daarna bewerkt met de brander bewerkt. Stenen zijn echt en ik ben ze langs de rivier gaan zoeken,   Plaatsen van het hout is en blijft altijd een lastige klus. Je wilt het hout natuurlijk op de mooiste plaats hebben.  Hier is al het hout gemonteerd en staat het lekker te drogen. Ik heb de stukken verlijmd met het piepschuim.


  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 612345 > >>


  Back To Top