VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 08 jan 2016 11:55 door Glenn Giesberts
Nieuw terrarium na 14 jaar
35 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 812345 > >>
Auteur Berichten

Nico de RooPosts:54


Profiel

Tuitjenhorn

Dn Lid


--
28 mrt 2015 21:17
  Nog maar 14 jaar geleden heb ik mijn 2e terrarium gebouwd. Afmetingen 86*80*56 cm. Daarboven op nog een lichtkap van 20 cm. Techniek was voor destijds redelijk modern: 3 x PL 36 daglicht (12 uur) en PL  2 x 24 W daglicht.(4 uur), achterwandbevloeiing, waterval, mist maker, sproeier en verwarming voor dag en nacht.... De bak heeft jaren erg goed gedraaid. Teveel P. Bicolor, P. Vitatus en E. Tricolor opgeleverd.

  Momenteel zit er 2.3.0 D. Leucomelas en 3.5.x E. Tricolor in de bak. Momenteel loopt de bak op haar einde, pompen en verwarming zijn stuk. Bodem is lek, geplakt en ingegoten maar lekt nog via naden in de achterwand . Alle elektra is aan vervanging toe... Fotootje is  van vorig jaar:

  P.s. De plakband is anti fruitvlieg


  0

  Nico de Roo  Posts:54


  Profiel

  Tuitjenhorn

  Dn Lid


  --
  28 mrt 2015 21:19
  De kogel is door de kerk. In plaats van zelf een nieuwe bak te maken maar een "mooie" bak besteld (zelfde afmetingen) bij 1 van de sponsors (Dutch Rana). Geweldige service , goed afgewerkt en meedenkers! Vanaf nu laat ik de opbouw en inrichting van de bak zien.
  0

  Nico de Roo  Posts:54


  Profiel

  Tuitjenhorn

  Dn Lid


  --
  04 apr 2015 08:28
  vorige week de bak opgehaald bij Dutch-Rana. Best een avontuur om met een lege te grote bus zo'n 300 km zware tegenwind te hebben. . Direct ook maar even nog wat extra hout en plantjes meegenomen, en natuurlijk een bus Elastopur. Thuisgekomen direct maar even een Heineken stelling gemaakt (aantal lege kratjes op elkaar). Daarna maar alle stukken Yati en ander tropisch hout onder de heg vandaan gehaald. Met de brander eventueel ongedierte verwijdert. Het puzzelen kan beginnen!

  0

  Nico de Roo  Posts:54


  Profiel

  Tuitjenhorn

  Dn Lid


  --
  04 apr 2015 15:24
  Eerst maar even de afmetingen intekenen en deels inbranden in de polystyreen platen. Daarna de platen maar in de bak lijmen (en ondertussen maar de piepschuim bende blijven opruimern)

  En dan de eerste grote stukken hout maar vastzetten. De stukken en polystyreen torentjes dienen om het hout op zijn plaats te houden. Zoals gewoonlijk weer lekker fanatiek geweest met PUR schuim. Vind ik op zich niet erg, kan met een mes gemakkelijk weggesneden worden. even een dag laten drogen dan wegsnijden wat niet nodig is. Morgen maar een pomphuis, oeverrandje en waterval in elkaar knutselen.
  0

  Nico de Roo  Posts:54


  Profiel

  Tuitjenhorn

  Dn Lid


  --
  06 apr 2015 14:39
  toch maar even gespeeld met wat planten die er zeker in komen, Even kijken of het gaat werken wat ik in mijn hoofd heb. Ik pur geen potjes mee maar ga de planten zo veel mogelijk epifytisch laten groeien. Al dan niet geholpen in zakjes van jute. Die groeien in de kortst mogelijke tijd vol met mos.

  Tsjonge, tsjonge het lijkt wel werk, even een nieuw terrarium maken . Oeverrandje en pomphuis gemaakt van polystyreen en alvast een keer in de acrylverf gezet. Daarna volgt nog een laagje Elastopur.


  Pomphuis met verwarming. Wordt afgedekt met 2 losse glasplaatjes en plaatje turf.  Temperatuur staat op 22 graden (nacht temperatuur). Bak zelf wordt ca 26 graden door verlichting. Ik installeer een ventilatortje zodat ik de temperatuur kan regelen tussen 24 en 28 graden
  .
  En dan is het eindelijk zover, we kunnen met de elastpur aan de gang! !


  Gelukkig scheurden mijn operatiehandschoenen en werd het toch nog een gezellige bende! Tip: Je handen krijg je goed schoon met (echte) garagezeep ! De Elastopur gaat er goed van het glas af met een natte schuurspons,

   
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 812345 > >>


  Back To Top