VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 27 apr 2015 02:27 door Richard Rietveld
Nieuw in de wereld van de gifkikkers
4 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Richard RietveldPosts:3


Profiel

Amsterdam

Dn Lid


--
23 apr 2015 23:29
  Hallo,

  Ik ben Richard en ben bezig om een terrarium te maken voor kikkers. Ik heb nu een exo terra 60x45x60 bak de achterkant bekleed met varenwortel, gevuld met Hydro korrels dan hydro fleece en daarop Jungle bedding en daarop mos. Verder zit er een Exo terra Monsoon RS400 installatie in. Ook zitten er inmiddels wat plantjes in (er komen er nog meer in) en een Exo terra waterval. Voor de verwarming heb ik een Halogen sun van 50w op een Thermo controle pro 2 aangesloten.

  Nu heb ik een aantal vragen:
  - Ik krijg het niet warmer dan 22 graden op de bodem van het terrarium terwijl de Thermo control op 28 graden staat. Hoe kan ik dat oplossen?
  - De monsoon RS400 staat op om de 2 uur sproeien gedurende 30 seconden echter blijft de luchtvochtigheid laag. hoe kan ik dat oplossen?
  - Ik wil in de lichtbak LED verlichting doen. is dit goed en zou daarmee de temperatuur omhoog gaan of is het toch beter om ander soort lampen te gebruiken en zo ja welke dan?


  Alvast bedankt voor de antwoorden!

  Richard

  Onderstaande is zoals het terrarium er nu uitziet hier zit de lichtbak nog niet op.  0

  Mark Stroeken  Posts:66


  Profiel

  Nijmegen
  --
  24 apr 2015 08:40
  Exo terra bakjes zijn heel geschikt om een waterlaag te bevatten. Ze hebben een hoge waterdichte bodem. Ik heb zelf dezelfde bak als jij. Bij mij staat er een laag water op de bodem met daarin een aquariumverwarming. Zo blijft er de hele dag damp omhoog komen. Ik vind overigens om de twee uur sproeien echt veel en veel te vaak. Planten die nat de nacht in gaan gaan maar heel kort leven. Beter sproei je max 2 keer per dag en dan vooral een keer goed in de morgen en misschien nog 15 seconde rond 1400 uur. Later zou ik zelf nooit sproeien persoonlijk tenzij je een pure mosbak wilt. Heel erg mooi maar de rest van je planten rot op zeker weg als ze kletsnat gehouden worden de hele dag door. Snachts moet je al helemaal nooit sproeien. 
  0

  Mark Stroeken  Posts:66


  Profiel

  Nijmegen
  --
  24 apr 2015 08:43
  Kijk, mijn bakje. Moet erbij zeggen dat een kapje erop ook zorgt dat het wat vochtiger blijft. Op een van de foto's zie je goed dat er echt een flinke laag warm water onderin de bak zit. Gaat meteen je temperatuur in de lage delen wat omhoog. 


  0

  Richard Rietveld  Posts:3


  Profiel

  Amsterdam

  Dn Lid


  --
  24 apr 2015 10:35
  Mark bedankt voor de tips.. ik ga verbouwen en het regensysteem verminderen!
  0

  Richard Rietveld  Posts:3


  Profiel

  Amsterdam

  Dn Lid


  --
  27 apr 2015 02:27
  Een kleine update. Zit nog op meerdere plantjes te wachten.<img src="https://www.gifkikkerportaal.nl/Portals/0/activeforums_Attach/20150425_130814.jpg" border="0" class="afimg" />
  Bijlagen
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top