VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 14 dec 2015 22:11 door Marius Boer
Paludarium achterwand bouwen
3 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Remco DaltonPosts:2


Profiel

Geleen
--
19 nov 2015 13:13
  Beste forum gangers,

  Na mijn aquarium voor discussen te hebben omgetoverd in een paludarium, wil ik toch verder naar een groter project alvorens ik gifkikkers ga aanschaffen.

  Ik maak zelf mijn eigen achterwanden voor de terrariums die ik heb, met piepschuim, tegellim, verf en zand dus dit heb ik ook gedaan met het paludarium, met als enige toevoeging epoxy hars van Mr. Boat. Ik heb een waterval gebouwd waar drie kleine stroompjes naar onderen lopen, en nog een stroompje over een stuk houtschors (fotos volgen spoedig). Met de plantjes ben ik gewoon een beetje aan het experimenteren van de diverse tuincentras, daar dit toch een beetje mijn experimenten paludariium is.

  Voor mijn volgend project zou ik graag wat advies van jullie inwinnen, en omdat dit toch een uitzonderlijk project is heb ik besloten een topic aan te maken. Bij deze het plan van aanpak":

  Ik wil 5 geslepen glasplaten van ongeveer een vierkante meter, van 8 mm kopen en hier een vierkante kubieke bak van maken. Onderin een opstaande houten afwerking van 5-10 centimeter, bovenin hetzelfde maar dan voor het licht en ventilatie. Ventilatie geschied door 2 PC fans, en met gaas bedekte openingen aaan overstaande zijde van de PC fans. Het plan is dan genlijk om een complete inrichting te maken van piepschuim, en die (als die klaar is) er gewoon in te schuiven. van bovenaf.

  Ik wil 3 lagen elk 30 centimeter laten verspringen naar onderen en voren toe, wellicht zelfs 6 lagen en dat ik ze 15 cm laat verspringen, als jullie begrijpen wat ik bedoel. In die lagen wil ik 3 watergedeeltes verwerken, die uitkomen op een waterbakje waar de buitenfilter het water weer omhoog pompt. (Dat is dus 3 zichtbare watergedeeltes, met ene waar de instroom van het water is, en twee rustige wateren.)

  Ik wil deze "achterwand" niet geheel bedekken met epoxy hars, alleen daar waar het water stroomt, en ik zag hier veel topics over turf en tegellijm.Is dit iets wat jullie aanraden in een bak als deze? Ik zou graag een "natte aarde look" willen hebben zoals ik me ook de jungle vloer voorstel. Dit is een punt waar ik eigenlijk mee in de maag zit... het materiaal waarmee ik het piepschuim ga bedekken.. Dus tips zijn van harte welkom.

  Ik hou van mos, en heb voor mijn huidige paludarium gewoon het mos wat op de daken ligt gebruikt, en ik moet zeggen het werkt goed.. Ga dit dus ook in het nieuwe project gebruiken als dit geen problemen opwekt. Een ander struikelblok van me is de planten, en hoe ik deze mooi verwerk in de achtergrond. Hoe geschied de afwatering van zo'n plantje? Ik dacht zelf gewoon de plantjes in bakjes te laten, waar ik speciale gaten voor maak in de achterwand, waarin de afwatering geschied door middel van enkele rietjes. Maar volgens mij is dit vreemd, en moet hier toch een andere methode voor zijn. Ik las al her en der dt er platen zijn waarop wortels zich hechten en die dan gewoon maar vocht onttrekken van het paludarium? Hier kon ik weinig over vinden, dus als iemand me hier in goede banen weet te leiden zou dat top zijn..

  Verder als iemand bouwverslagen links heeft liggen zie ik ze ook graag tegemoet. Het is een beetje een gedurfd project, en ik wil het gewoon goed

  Alvast mijn dank!
  0

  Remco Dalton  Posts:2


  Profiel

  Geleen
  --
  19 nov 2015 13:16
  En het begint al goed door hem in het verkeerde forum te plaatsen..
  0

  Nico de Roo  Posts:55


  Profiel

  Tuitjenhorn

  Dn Lid


  --
  12 dec 2015 14:15
  Inderdaad, maak even een weblog aan zodat we het verloop kunnen volgen. Je kan in de weblog ook veel informatie vinden over het bouwen van terraiums. Zie ook mijn Weblog http://www.gifkikkerportaal.nl/Forum/tabid/96/aft/113929/Default.aspx
  0

  Marius Boer  Posts:874


  Profiel

  Hardinxveld-Giessendam

  Dn Lid


  --
  14 dec 2015 22:11
  Hoi Remco,

  Een eigen weblogje is nog niet gelijk nodig. Wel kun je hem in de volgende rubriek plaatsen: http://www.gifkikkerportaal.nl/Forum/tabid/96/aff/24/Default.aspx

  Welkom hier en klinkt als een leuk project. Kijk eens goed rond op het forum, er is heer heel veel nuttige info te vinden. Ook hebben veel mensen hun bouwverslagen hier al gedeeld

  Groet,
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top