VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 09 aug 2017 17:19 door Jimmy w
Bodem paludarium gifkikkers
8 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12
Auteur Berichten

Jimmy wPosts:2


Profiel

Amersfoort
--
07 aug 2017 23:31
ik las de antwoorden die jullie gaven en eigenlijk is het wel een goeie oplossing! Ik vroeg me alleen af, als je het reservoir (wat onder de hele bak zit) verwarmd, heb je dan wel genoeg koele plekken voor de kikkers? Ik las namelijk zoiets bij de warmte matten, dat je deze onder je palu kan leggen maar dat je er wel op moet letten dat er genoeg koele plekken zijn voor de kikkers. Heb je bij deze methode daar dan geen last van?
0

Ralf ThijssenPosts:19


Profiel

BEESEL

Dn Lid


--
08 aug 2017 12:54
Stel de waterverwarming in op bijv. 22 of 23 graden. Dat is een prima temperatuur voor de meeste kikkers. Dan is het water nooit te warm. En als het warmer is in de bak door bijv. de lampen, gaat de waterverwarming vanzelf uit. Warmtematten worden over het algemeen veel warmer, en dan meestal ook nog op een kleiner oppervlak. Standaard hebben ze ook geen regelaar of thermostaat, dus die moet je ook nog extra voorzien.
0

Bryan DendroPosts:51


Profiel

Twente
--
08 aug 2017 19:15

Hoi Jimmy,

Met warmtematten/ -kabels verwarm je via de bodem. De bodem moet hierbij redelijk hoge temperaturen behalen aleer een significante invloed te hebben op de luchttemperatuur.
Bij een dubbele bodem verwarm je met waterdamp wat de bak in trekt. De bodem wordt hierbij niet warmer dan de ingestelde temperatuur.

Het is geen probleem indien de bodemtemperatuur in de hele bak gelijk is. In de hoogte varieert de temperatuur namelijk wel. Maar zoals Ralf hierboven aangeeft is een juiste temperatuur setting op zichzelf prima. Belangrijker dan temperatuurverschillen zijn vochtigheidsverschillen. Sommige hobbyisten adviseren om enkel op bepaalde plekken te sproeien om zo vochtigheidsverschillen te creëren in je bak. Bij een doorsnee inrichting van de kikkerbak is dit niet nodig, sommige plekken houden vanzelf meer vocht vast; bij een waterval, tussen het wortelhout, onder een halve kokosnoot of tussen de (klim)planten.

Het is wel verstandig om altijd een thermostaat te gebruiken om een juiste luchttemperatuur te behouden. Een aquariumverwarming heeft in principe een thermostaat ingebouwd, maar meet daarmee niet de luchttemperatuur. De watertemperatuur zelf is niet een heel betrouwbare graadmeter voor de luchttemperatuur aangezien temperatuurverschillen door water langzamer worden overgenomen/afgegeven en afgezwakt worden.

0

Jimmy wPosts:2


Profiel

Amersfoort
--
09 aug 2017 17:19
Dank voor het snelle antwoorden! Ik heb vorige week een nieuwe bak gekocht en wil hem helemaal opnieuw inrichten, maar het is mijn eerste bak dus ben soms nog wat op zoek naar hoe bepaalde dingen werken. Maar dit soort snelle antwoorden helpen hierbij! Waarvoor dank!
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12


Back To Top