VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 22 nov 2016 22:24 door Bryan Dendro
Fruitvliegen vervangen door ander voer?
8 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12
Auteur Berichten

tijl liekensPosts:1205


Profiel

Heist-op-den-Berg

Dn Lid


--
16 nov 2016 21:05
mijn excuses, ik zie nu zelf dat het antwoord dat ik gaf niet zo vriendelijk overkomt.het lijkt wat kortaf , maar is wel zo niet bedoeld Rochelle/Johan. ik moet er nog wat extra op letten wat concreter te zijn.  nogmaals mijn excuses.

ik dacht wel dat het idd over de bak ging en dan kun je weinig doen behalve hem vervangen of leeg halen zodat het rottend(geurend) gedeelte weg is :p. Ik heb trouwens wel al eens een bak moeten vervangen om het vliegeninhuisprobleem op te lossen.een paar vliegjes ontsnappen inderdaad bij iedereen wel eens.  ikzelf kan van er veel tegenhouden in huis met van die kleverige vliegenstrips te leggen in men stelling. Mss helpt dit jou ook door er een in de lichtbak te leggen? hier hangen echt al 100'den vliegen op, het is er ook voor gemaakt om deze aan te trekken en te vangen. deze hebben mij trouwens bespaard van een hele kwade vriendin als er onlangs een pot vliegen niet goed dicht wasde geur van de vliegenpap kan ik niet veel bij helpen, enkel aanraden andere voeding aan je vliegen geven...
0

Jeroen van der StienPosts:1268


Profiel

's-Gravenzande

Dn Lid


--
16 nov 2016 21:11
Een van de beste kwekers van bijzondere soorten die ik ken voert alles behalve fruitvliegen.....bladluizen, springstaarten en pissebedjes zijn kennelijk goed genoeg.
0

Rochelle PPosts:13


Profiel

Gouda
--
17 nov 2016 08:45
Excuses is niet nodig hoor Tijl

Een strip is een optie, alleen komen ze verders niet in de lichtbak.
Of ik moet ze vooraan de bak bij de ruitjes ergens zien te plakken zonder dat ze teveel opvallen.
Maar zeker een oplossing Tnx!

Jeroen dat is goed om te horen

Ik ga de kant en klare mix proberen en even kijken of ik de aantal ontsnapte vliegjes kan verminderen.
Als dat geen optie is kan ik altijd nog over de bladluizen, springstaartjes en pissenbedden.
Bedankt iig allemaal!
0

Bryan DendroPosts:51


Profiel

Twente
--
22 nov 2016 22:24
Hoi Rochelle,

Vervelend en herkenbaar

Naast de reeds genoemde aanpassingen aan je terrarium kun je ook een stukje fruit in je terrarium leggen. Daar zullen de fruitvliegen meer rond gaan hangen ipv in de bak op verkenning te gaan (en daarbuiten). Een schijfje banaan doet het vaak goed (deze tijdig vervangen uiteraard).

Wat betreft voedseldieren....
Je zou ook bonenkevers kunnen proberen. Deze kweken op enkel een laagje oogbonen. Geheel droog en stinkt niet. Je kunt er minder van voeren dan fruitvliegen. Maar niet alle gifkikkersoorten eten ze. Wat betreft de voedingswaarde, hierover zijn de meningen verdeeld. Er is idg nog geen wetenschappelijke analyse inzake bonenkevers verschenen en dus zullen we nog op ervaringen moeten varen.

Het beste is een zo'n gevarieerd mogelijk menu, maar voor één bak is het een uitdaging om zelf allerlei kweken op te zetten en te onderhouden. Kost veel moeite en veel sterft af, zonde.

Persoonlijk ben ik al enige tijd geheel overgestapt op bonenkevers en voer af en toe fruitvliegen bij, wekelijks een vitaminepreparaat. De P. vittatus eet ze idg graag en kleurt, fluit en groeit er uitstekend bij.

Succes!
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 2 << < 12


Back To Top