VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 05 sep 2017 10:37 door Gerard Schouw
vloerverwarming met te hete voetjes?
1 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

André RijsdorpPosts:68


Profiel

Lelystad

Dn Lid


--
08 jan 2017 11:45
  Om mijn nieuwe grote bak 's nachts boven de 20 graden te krijgen heb ik een warmtekabel gemonteerd. Vanwege de inrichting kon dit alleen op 0,2 m2. Mijn totale bodemoppervlakte is 2 m2. De nachttemperatuur is nu keurig 22 graden als de woonkamer 17 graden is. Echter ter plaatse van de bodemverwarming is de oppervlakkige vloertemperatuur nu 35 graden. Erg hoog dus.

  De opbouw ter plaatse van de vloerverwarming is als volgt: bodemplaat (glas), 2 cm piepschuim, warmtekabel, 2 cm Tropice plate (kunststof, zeer open structuur (Dutchrana)), 5 cm vochtige compacte bosgrond en afgedekt met brokken eikenhout met bromelia's.

  Uiteraard kan ik de laag bosgrond sterk vergroten en dan zal de 'vloertemperatuur' wel lager worden, echter dan loop ik het risico dat de kikkers zich ingraven en daar te heet worden (staat ook in een ander topic genoemd).

  De luchttemperatuur een paar centimeter boven de hete vloer is 25 graden. De vloertemperatuur in de rest van de bak (waar dus geen warmtekabel ligt) ligt tussen de 19-22 graden.

  Mijn vraag aan jullie: levert mijn vloerverwarming risico's op voor te nemen kikkers?

  Alvast bedankt.

  Lelyfrog
  0

  Gerard Schouw  Posts:537


  Profiel

  Zundert

  Dn Lid


  --
  05 sep 2017 10:37
  misschien een laat antwoord maar ik heb meerdere malen gelezen dat ze de warmtematten tegen de achterwand plakken aan de buitenkant. ben je ook van de warme voeten af en blijkbaar werkt het nog beter ook.
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top