VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 30 jun 2017 10:27 door stijn marivoet
overgang land-watergedeelte + zijkant ?
8 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 212 > >>
Auteur Berichten

stijn marivoetPosts:19


Profiel

Hakendover
--
14 apr 2017 10:35
  Hallo,

  Ondertussen is m'n oud terrarium hier te koop aangeboden voor een appel en ei.... en verwacht ik vandaag alle materialen om het nieuwe terrarium op te bouwen (dutch-rana).
  Ondertussen heb ik voldoende info kunnen halen uit youtube en diverse bouwverslagen, maar zit nog met een "open vraag" waar de meningen blijkbaar verdeeld zijn.

  Ik plan een watergedeelte in m'n bakje en  wou intern een pompje verstoppen dewelke half achter een kader met PU-schuim zal zitten. Daarin voorzie ik een "filtermouse" helemaal onderaan die het water kan filteren en dus ook eenvoudig uitgehaald kan worden om te reinigen. Deze "kader" zal ingezet worden met de elastopur. De elastopur zal aangekleurd worden met een pigment om het gele PU-schuim te verstoppen (of in mijn geval rozige schuim van fix-all).
  Maar... om het zo natuurlijk mogelijk te laten lijken veronderstel ik dat die elastopur ook nog ingedrenkt moet worden met "iets"(net zoals ik dat plan voor de achterwand). 
  Turf of andere zaken gebruiken lijkt me niet opportuun aangezien het water dan te fel bruin zal worden en teveel aangezuurd wordt. Wat zijn de andere (bruine) mogelijkheden?
  Om het mezelf makkelijk te maken voorzie ik voor de rest van de waterpartij een groot stuk hout dat de overgang zal maken, dit zal natuurgetrouw lijken.Dit zal een soort "strandje" zijn.

  Bijkomende vraag: als je de achterwand maakt met PU-schuim... dan zijn de zijkanten geel.... hoe kan je dit vermijden (zonder achteraf een hoop zwarte folie te moeten plakken aan de zijkanten?)? Aangezien PU-schuim ook niet goed tegen UV-licht kan (en de bak af en toe een streepje zon zal krijgen aan de zijkant) moet ik dit zien te vermijden.... iemand een ideetje?
  0

  stijn marivoet  Posts:19


  Profiel

  Hakendover
  --
  14 apr 2017 10:44
  kleine ps: zie ook "gezocht" topic... alle plantjes welkom
  0

  Bryan Dendro  Posts:51


  Profiel

  Twente
  --
  20 apr 2017 13:16
  Hoi Stijn,

  Ik heb in mijn bak een natuurlijke overgang gecreëerd met rivierstenen. Met van die donkergrijze/blauwe gladde stenen ter grootte van een duivenei. Ik had zelf eerst mijn twijfels, maar in het terrarium geeft het bij idg een natuurlijk effect, je kijgt het idee dat er een stukje rivieroever de bak in duikt, vooral als je de waterval/stroom handig combineert ('stroompje komt uit op rivier'- idee). Daarnaast zitten mijn kikkers vaak op die stenen (op voer te jagen wat zich ook bij het water ophoudt).
  0

  stijn marivoet  Posts:19


  Profiel

  Hakendover
  --
  21 apr 2017 22:14

  Dan komt het helemaal goed.

  Ondertussen heb ik het concept van de stronk hout om de overgang al laten varen... Ik kreeg deze maar niet gepositioneerd zoals ik dat wou... Dus ook "het strand" is al vormgegeven met schuim. Rest me dus later enkel de bekleding met elastopur en (aangezien het "strand"/oever is) zal ik die inzetten met fijn riviergrind en reinzand.

  Enige bedenking(weer) die ik me maak is dan of het al dan niet beter zou zijn die eerst nog met tegellijm in te zetten of niet. Aangezien deze permanent onder water gaat staan maakt het die wel wat zwaarder ... 

  0

  stijn marivoet  Posts:19


  Profiel

  Hakendover
  --
  24 apr 2017 13:15
  ivm de plantjes: dankje voor de schenkel van de zaadjes! ze zijn goed aangekomen.
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 212 > >>


  Back To Top