VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 20 aug 2017 18:29 door Pinda Nootje
Eén geslacht
0 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten
Pinda Nootje

Posts:10


Profiel

Tilburg
--
20 aug 2017 18:29

  Hallo allen,

   

  Inmiddels heb ik alweer bijna een jaartje mijn eerste Leucomelas. Hoewel ik begonnen ben met een triootje, van 2 mannen en 1 vrouw, is één van de mannen enige tijd geleden dood gegaan. Ondanks dat de mannen regelmatig tegen elkaar vloten en dat het gestorven mannetje wel "verkracht" leek te worden door de andere kan ik niet zeggen of het sterven daardoor komt.

   

  De laatste tijd komt het echter soms voor dat het overgebleven koppel opmerkelijk gedrag vertoont. De man fluit en de vrouw gaat erachter aan en zo hoppen zij door de hele bak. Naar ik heb gehoord opzoek naar een legplek. 

   

  Inmiddels ben ik bezig aan een grotere bak.

  Huidige bak: lxbxh 60x40x60

  Nieuwe bak: lxbxh 120x50x60

   

  Nu wat ik mij afvraag is, aangezien ik mij totaal niet wil bezighouden met kweken, kan ik mij in de nieuwe bak straks beperken tot 1 geslacht? Bijvoorbeeld alleen mannen of alleen vrouwen, of geeft dit alleen maar meer problemen? En welk geslacht zou ik dan het beste kunnen houden, alleen mannen of alleen vrouwen? Mijn persoonlijke voorkeur gaat toch uit naar de mannen, in verband met het fluiten. Of zullen zij dit niet doen zonder fluiten?

   

  De soort die het gaat worden ben ik nog niet uit. Oh, en is het een probleem als de kikkers geen legplek kunnen vinden of als ik alleen vrouwen zou hebben, hebben zij dan ook een legplek nodig?

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top