VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 27 nov 2017 16:54 door Hessel Pijnaker
Voorstellen! (Hessel)
6 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten
Hessel Pijnaker

Posts:5


Profiel

Alkmaar
--
20 aug 2017 19:53

   

  Hallo. Ik ben Hessel, 15 jaar oud en kom uit Alkmaar. Ik houd al best lange tijd een ander dier : (sub)tropische mierensooren (Soorten : Pheidole noda, Pheidole pallidula, Camponotus lateralis, Polyrhachis sp. en binnenkort de bladsnijmier : acromyrmex sp.)

  Rond de winter kwam ik op het idee een vivarium te maken, ik had het al vaker voorbij zien komen en wilde als klein kind altijd al een terrariumdier maar toen mocht het niet. In ieder geval kwam ik tot de conclusie dat kikkers zich het beste leende in mijn geval omdat ik het leukste gedeelte het vivarium maken vind, en ik vind mijn eerste dan ook goed geslaagd al zeg ik het zelf! 

  Hier volgen een paar foto's : 

  Kwa beplanting zitten er wat pilea soorten in, 2 bromelia's, een kleine platycerium soort en wat mini orchideetjes en varentjes die ik nog niet heb weten te identificeren. Ik wil er nog wat ficus pumila hebben om tegen de achterwand te laten klimmen en wellicht in combinatie met een klimplantje en mossen. Tot ik kikkers heb zal nog wel even duren maar ik heb in ieder geval veel plezier met het maken van vivariums en het leek me leuk ze even te delen met jullie :) 

  gr hessel

  Bijlagen
  0
  Sander Bauer

  Posts:680


  Profiel

  Uithoorn

  Dn Lid
  Bestuur

  --
  20 aug 2017 19:59
  Eerst je bak, dan je beestjes. Prima aanpak!
  Uiteraard wel even proefdraaien om zeker te weten dat je straks een stabiele omgeving aan je dieren kunt bieden.

  Welkom op het forum, Hessel!
  0
  Hessel Pijnaker

  Posts:5


  Profiel

  Alkmaar
  --
  20 aug 2017 20:51

  Natuurlijk eerst proefdraaien ;) beetje zonde als het niet goed zou gaan hè

  0
  Marius Boer

  Posts:851


  Profiel

  Hardinxveld-Giessendam

  Dn Lid

  Redactie
  --
  21 aug 2017 20:48
  Hoi Hessel,

  Welkom op het forum.. Hier is enorm veel informatie te vinden voor de beginnende hobbieist. Mijn vraag is? ga je nog een lichtkapje plaatsen op dit vivarium? Het is wel noodzakelijk voor de plantengroei.

  0
  Hessel Pijnaker

  Posts:5


  Profiel

  Alkmaar
  --
  01 sep 2017 10:28

  Hey, dat was ik zeker nog van plan. Is een TL buis goed? Wellicht wil ik er ook nog een blauwe let strip op maken  voor s'nachts 

  0
  Hessel Pijnaker

  Posts:5


  Profiel

  Alkmaar
  --
  31 okt 2017 20:48
  inmiddels alles draaiende en een e. tricolor in huis! echt een geweldig leuk beestje vind ik, hoop deze hobby zeer zeker uit te breiden.
  0
  Hessel Pijnaker

  Posts:5


  Profiel

  Alkmaar
  --
  27 nov 2017 16:54

  Hallo. 
  Gister was ik op de beurs van houten om hier 2 afrikaanse landkrabben te kopen. Uiteindelijk ben ik bij een duits bedrijf terecht gekomen dat mij er 2 verkocht had, waar ik erg blij mee ben. Ik vond het alleen wel opvallend dat er geen papieren bij de dieren zaten en dat de beste man mij niks kon vertellen over waar ze vandaan kwamen. Afijn, ik heb er toch genoegen mee genomen. 
  Nu, 1 dag later zijn ze allebei dood.. :| ik heb er echt dubbele gevoelens bij. Het probleem is nu dat ik de naam van de standhouder/bedrijf ben vergeten! het ging om een duitser die in een van de kleinere hallen stond. Hij had deze krabben en ook wat insecten en zweepspinnen. Wie o wie kan mij vertellen welk bedrijf dit was zodat ik mijn geld terug kan krijgen? groetjes Hessel!

  Hessel
   
  Waardering: 0
  Heeft bedankt: 0
  ID: 14694
  Berichten: 3
  Geregistreerd: 10 aug 2016 20:44
  Woonplaats: Alkmaar
  Land: Nederland
  •  
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top