VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 22 sep 2018 16:51 door Arie Blokland
Bodem opbouw groot paludarium
2 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

dirk pierPosts:3


Profiel

halen
--
03 sep 2017 15:41

  Hoi

   

  Ik ben bezig met de plannen voor een groot paludarium.afmetingen zullen 270 * 100 en 60 hoog worden en wordt gebouwd in en aquarium. Het is een doorkijkbak met 1 zijkant tegen de muur . (dus de lange zijdes blijven open). Komt dus ook gen achterwand in.

  Nu vraag ik me afhoe ik best de bodem opbouw? er komt ook een waterstukje in met laag water. moet ik nu de ganse bodem eerst vullen met hydrokorrels dan stukje afmaken voor pomp en verwarming. daarop worteldoek en bodembedekking? of hoe doe ik dat best? Zou er ook graag een waterval in maken met iets van beekloop ofzo.

  Moet je eigenlijk veel waterpartij voorzien voor de kikkers? ben nog niet uit welke kikkers of hoeveel maar denk aan iets zoals tricolor ofzo.

   

  Alvast bedankt voor jullie hulp.

  0

  Ivo Noort  Posts:472


  Profiel

  Etten-Leur

  Dn Lid


  --
  04 sep 2017 12:41

  Hoi,

  zoek veel info over de ombouw van aquarium naar paludarium, op dit forum, zie veel wisselende berichten hierover.
  voornamelijk over de ventilatie.

  Betreffende je vraag, ik heb 2 methodes gebruikt, die voor mij beide goed werkte.

  voorbeeld met hydrokorrels, klei-granulaat en tropice bodemplaat (beviel me erg goed!)
  http://www.gifkikkerportaal.nl/Forum/tabid/96/aft/117448/Default.aspx

  met piepschuim en PUR, vervolgens bedenkt met elastopur (bevalt me tot op heden goed:
  http://www.gifkikkerportaal.nl/Forum/tabid/96/aft/109694/Default.aspx

  betreffende je waterpartij, nee, voor kikkers moet het inderdaad goed vochtig zijn, waterpartijen zijn zeker niet verplicht.
  in veel grote bakken zie je ze wel, omdat het mooi is. en je kan m.b.v. een aquarium verwarming, en stroming de luchtvochtigheid goed en snel ophogen.
  Ik heb zelf een paludarium met aquarium gedeelte eronder, maar in tegenstelling tot de Nederlandse kikker is een gifkikker geen zwemmer. dus zorg dan altijd voor uitklim mogelijkheden.
  persoonlijk vind ik het mooi.

  0

  Arie Blokland  Posts:21


  Profiel

  Ridderkerk

  Dn Lid


  --
  22 sep 2018 16:51

  Hoi Dirk dat is een beste maat bak daar kan je veel mee, ik heb ook een bak met water gedeelte ongeveer 20 cm hoog ivm een groepje kardinaal tetras die ik er in wilde hebben, ik heb met stroken glas van 19 cm breed een landgedeelte gemaakt, de stroken heb vertikaal op 8 mm dikke glasblokjes gelijmt op de bodem van de bak zo kan je het land (of eiland ) gedeelte alle vormen geven boven op de vertikale strooken heb ik horizontaal glasstrippen gelijmt van 2,5 cm breed, zo heb ik ook een gedeelte gemaakt waar de pompen en aquarium verwarming in staan, de voorzijde van de vertikaal gelijmde strooken en op de 2,5 cm strippen heb ik purschuim gespooten zodat je geen glas meer ziet na uitharde heb ik dat ik model gesneden zodat je een goede water naar land overgang krijgt zodat de kikkers uit het water kunnen, boven het pomp gedeelte heb ik een platte natuursteen gemaakten de pur zo opmaat gesneden dat de steen goed afsluit zodat er geen kikkers door kunnen dan de pur afwerken met waterbestendige tegellijm (eurocol 711) kan je op kleur brengen zodat je een rots idee krijgt de open ruimte heb opgevult met hydrokorels tot boven het geplande waterpijl daarover water doorlatend worteldoek en daarop een mix van turf, cocopeat en bark zodat het luchtig wordt de kabels en slangen heb ik door een pvc buis 70 mm lopen en vast gemaakt met pur en afgewerkt zo kan je er goed bij en eventueel ook iets vervangen waterval en waterloopjes heb ik behandeld met 2 lagen epoxy hars.

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top