VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 25 okt 2018 13:02 door tijl liekens
Eikenblad klaarmaken voor de bak
2 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

tijl liekens



Posts:1189


Profiel

Heist-op-den-Berg

Dn Lid


--
03 okt 2017 15:11

    Dit is niet zoals je op het eerste zicht zou denken een nieuwe aflevering van komen eten , maar wel een fotoreportage waarin ik stap voor stap laat zien hoe ik mijn "net uit het bos geraapte" eikenbladeren klaar maak om in de bak te leggen. smakkelijk! (althans voor de springstaartjes en pissebedden die in onze bakken kruipen)

    originele link : http://www.gifkikkerforum.be/viewtopic.php?f=29&t=16921

    stap 1 : verzamel een hoop eikenbladeren vanuit het bos of vanuit een tuin
    [url=https://ibb.co/diS7RG][/url]
    [url=https://ibb.co/g3NVfb][/url]
    stap 2 : neem een grote soeppot en verwarm hierin water tot het kookt
    [url=https://ibb.co/nuSJYw][/url]
    stap 3 : voeg wat eikenbladeren toe en af en toe eens roeren.
    [url=https://ibb.co/mLpbLb][/url]
    [url=https://ibb.co/iaaBmG][/url]
    hierbij nog een foto van wat ons allemaal te verwerken staat
    [url=https://ibb.co/cOrTYw][/url]
    stap 4 : maak alles klaar om je bladeren af te gieten nadat ze +- 3 minuten gekookt hebben
    [url=https://ibb.co/jOTaDw][/url]
    ik laat ze nog een 5tal minuten afkoelen
    [url=https://ibb.co/bYrTYw][/url]
    [url=https://ibb.co/imcD0b][/url]
    stap 5 : Giet nu je bladeren af in het vergiet
    [url=https://ibb.co/ct4RLb][/url]
    stap 6 : ik maak nu een doos klaar om de bladeren in te laten drogen
    [url=https://ibb.co/k7zhtw][/url]
    [url=https://ibb.co/cFq0fb][/url]
    [url=https://ibb.co/f07ffb][/url]
    [url=https://ibb.co/mpxD0b][/url]
    [url=https://ibb.co/evb6Lb][/url]
    hieronder nog een foto van hoe onze werkvloer er momenteel eruit ziet
    [url=https://ibb.co/dnh2tw][/url]
    [url=https://ibb.co/dz3Htw][/url]
    stap 7 : nu dat onze bladeren even hebben kunnen uitlekken, kappen we ze uit in hun droogdoos
    [url=https://ibb.co/f7D6mG][/url]
    [url=https://ibb.co/fLdT0b][/url]
    stap 8 : zet de bladeren goed dooreen zodat ze optimaal kunnen drogen
    [url=https://ibb.co/nwKOYw][/url]
    stap 9 : dek ze even af met keukenrol zodat het vocht goed geabsorbeerd kan worden en druk maar eens goed aan
    [url=https://ibb.co/mCeqDw][/url]
    [url=https://ibb.co/bBee6G][/url]
    [url=https://ibb.co/jgGgLb][/url]
    stap 10 : verwijder de bovenste laag keukenrol en zet de bladeren nog maar eens goed door elkaar
    ( het kan zijn dat je stap 8-10 een paar keer moet herhalen )
    [url=https://ibb.co/fVzqDw][/url]
    [url=https://ibb.co/es4qDw][/url]
    stap 11 : zoek een zonnige plaats waar je bladeren goed kunnen drogen, ook hier weer moet je af en toe je bladeren eens door elkaar zetten zodat ze optimaal drogen
    [url=https://ibb.co/jw5afb][/url]
    [url=https://ibb.co/nv5K6G][/url]


    Als je bladeren nu mooi droog zijn, zijn ze klaar om in de bak gelegd te worden!
    Veel plezier, je kikkers gaan er in elk geval veel plezier aan beleven :)

    De mensen die al even hier op het forum zitten weten hoeveel belang ik hecht aan een bladlaag voor de dieren! ;)

    0

    tijl liekens



    Posts:1189


    Profiel

    Heist-op-den-Berg

    Dn Lid


    --
    03 okt 2017 15:14

    jammer dat de foto links niet werken...

    voor de geinteresseerden, hieronder vind je de link terug naar het topic (waar wel foto's bij staan) op het belgische forum,het is voor mij te veel werk om elke foto een voor een te uploaden (mss dat een moderator vanhier op het forum dit wil doen????:) )

     

    http://www.gifkikkerforum.be/viewtopic.php?f=29&t=16921

    0

    tijl liekens



    Posts:1189


    Profiel

    Heist-op-den-Berg

    Dn Lid


    --
    25 okt 2018 13:02
    vergeet niet medehobbyisten dat het weer tijd is om blaadjes te gaan rapen!
    0
    U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


    Back To Top