VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 03 jan 2018 08:12 door Domenico Curallambra
Forum problemen en wensen
14 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten
Han Peper

Posts:2555


Profiel

Dieren

Dn Lid
Bestuur
Voorzitter
Webmaster
--
14 nov 2017 23:22

   

  Het is al weer een tijdje geleden dat ik ons forum geüpdatet heb en ik vraag mij af of jullie nog tegen dingen aanlopen die niet lekker werken.

  Opmerkingen / wensen:

  • Een geüploade foto staat nog niet direct in de topic. Hiervoor moet en extra handeling gedaan worden. Die handeling is op zich simpel maar veel mensen hebben niet in de gaten hoe dit moet. Het zou handig zijn wanneer dit direct bij het uploaden gebeurd. (Han: wens)
  • Veel mensen weten niet hoe ‘Actieve Onderwerpen’ werkt. Het zou mooi zijn als het forum kon starten in ‘Actieve Onderwerpen’ mode. (Han: wens)
  • Er zijn veel te veel categorieën (sub fora). (Han: wens)
  • ????
  0
  Joep Grooten

  Posts:80


  Profiel

  Westzaan

  Dn Lid


  --
  15 nov 2017 00:11

  Iets waar ik zelf tegenaan loop is de hoeveelheid ruimte die wordt ingenomen door allerlei forum 'dingetjes'.

  Met name op mobiel is elke forumpagina eerst een scherm vol met balkjes, titeltjes, knopjes die je moet skippen. Zie screenshot.

  Ah, en terwijl ik die screenshot wil uploaden valt het me op dat ik echt moet zoeken waar ik een file kan uploaden. Was me niet meteen duidelijk dat ik eerst niets moest openklappen voor ik een file kon kiezen :) Dat de foto daarna nog 'ingevoegd' moest worden was wel duidelijk.

  Screenshot op een iphone:

  De meeste van de knoppen heb ik eigenlijk nog nooit gebruikt::

  - Search (komt een stukje naar beneden nog een keer)
  - (erg groot op mobiel)
  - sterretjes
  - printertje
  - [+]
  - Oudste first

  Is er bekend hoeveel die knopjes worden gebruikt? Is dit aan te passen in Active Forums (dat wordt nu gebruikt dacht ik?)

  En erg veel titeltjes:

  1) logo + dendrobatidae nederland
  2) You are here: forum
  3) Gifkikkerportaal forum
  4) Forums->Dendrobatidae Nederland->Gifkikkerportaal etc.

  Met name 2 en 3 lijken me overbodig, 4 geeft al aan dat je in het forum zit en waar je in het forum zit

  Een logo en de naam moeten natuurlijk niet verdwijnen maar zouden wellicht in de bovenste titelbalk verwerkt kunnen worden?

   

  Bijlagen
  0
  Joep Grooten

  Posts:80


  Profiel

  Westzaan

  Dn Lid


  --
  15 nov 2017 00:22

  Oh, en dat de site/forum nog geen ssl certificaat heeft. Natuurlijk bevat het forum geen geheimen maar tegenwoordig zie je eigenlijk dat elke beetje serieuze site een ssl certificaat heeft. Ziet er net wat beter uit in de adresbalk van de browser, doet ietsjepietsje voor het resultaat in Google (zo zegt Google zelf) en heeft tegenwoordig eigenlijk geen nadelen meer (zoals dat een site per ssl certificaat een extra ip adres hoeft te gebruiken). 

  Mocht DN dat willen dan sponsor ik graag een SSL certificaat voor een paar jaar.

  Er bestaan ook gratis certificaten maar die vereisen weer dat je tools installeert op de server die dat certificaat actueel houdt.

   

   

  0
  Han Peper

  Posts:2555


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Voorzitter
  Webmaster
  --
  16 nov 2017 19:28
  Goede opmerkingen Joep. Ik hoop dat er nog meer mensen ideeën hebben.
  Het SSL certificaat stond al op de planning want ik moest dat ook nog voor een aantal andere sites regelen. Heb het nu ook voor DN ingesteld.
  0
  Han Peper

  Posts:2555


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Voorzitter
  Webmaster
  --
  16 nov 2017 19:40

  @Joep, de aanpassingen die ik voor een mobiel kan doen zijn beperkt. De forum lijst, Topic lijst en de topic kan ik aanpassen. De actieve onderwerpen helaas niet. Dat is geen template maar vast in de programmatuur.

  Op http://www.test2.gifkikkerportaal.nl/Forum heb ik al wel een paar dingetjes aangepast maar het levert uiteindelijk niet zo heel veel extra ruimte op.

  Ik vraag mij trouwens af of de knoppen volgende en vorig bij een topic wel worden gebruikt? Ik zelf gebruik ze nooit en ze koste wel veel ruimte.

  0
  Arnold de Gans

  Posts:54


  Profiel

  Baarn

  Dn Lid


  --
  16 nov 2017 19:54
  Ik wist niet eens dat ze er waren ... tis dat je het zei Han... maar die volgende / vorige knoppen vallen niet echt op en je mag je inderdaad afvragen of die wel zo zinvol zijn.
  0
  Joep Grooten

  Posts:80


  Profiel

  Westzaan

  Dn Lid


  --
  17 nov 2017 00:09

  Mooi dat er zo snel al een ssl is! Zou het ook lukken om een redirect in te stellen zodat als je naar de niet-ssl site gaat je toch op de ssl site komt? En alle interne links verwijzen ook naar http:// ipv https://, is dat iets wat in DotNetNuke eenvoudig is aan te passen? Of moet alles daarvoor worden nagelopen?

  Is test2 een hele nieuwe versie van DNN? Ik heb in het verleden wel eens iets gelezen dat daar mee getest werd?

  Is het anders mogelijk om een stylesheet toe te voegen? De grote 'vorige' en 'volgende' knoppen kunnen daarmee eenvoudig worden verborgen zonder dat er echt iets aan ActiveForums aangepast hoeft te worden.

  0
  Han Peper

  Posts:2555


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Voorzitter
  Webmaster
  --
  18 nov 2017 16:01

  Verplichte redirect naar ssl zit ook in de planning. Alleen andere onderdelen gaan even voor. De lay-out wordt compleet gewijzigd en ik heb een nieuwe news module die nog wat verder ingericht moet worden. Als dat allemaal lekker werkt kan ik ook mensen gebruiken die mee helpen met de inhoud. Maar eerst moet de basis goed staan.

  Test2 heeft op dit moment wel een nieuwere versie van DotNetNuke maar zal ons verder niet helpen bij het forum deel. Dat zit echt in de module zelf en kunnen we niet heel veel meer aan verbeteren. Ik ben in overleg met een leverancier of hij zijn forum module zo wil aanpassen zodat die ook voor ons geschikt is en dat we ons huidig forum daarnaar toe kunnen converteren. Dat zal waarschijnlijk wel wat centjes kosten en zal ik binnen het bestuur moeten overleggen.
  Op test heb ik die module ook geïnstalleerd, volgens mij moet het een en ander bekend voorkomen.

  http://www.test2.gifkikkerportaal.nl/FF

  De templates van Active forum zijn aan te passen alleen kan ik geen onderscheid maken tussen de mobiel en desktop. Het weg halen van b.v. vorige en volgende vind dus op alle toestellen plaats.

  0
  Joep Grooten

  Posts:80


  Profiel

  Westzaan

  Dn Lid


  --
  18 nov 2017 22:00

  In plaats van het template aanpassen zou je ook het onderscheid kunnen maken door een media query op te nemen in de stylesheet, bijv. iets als:

  @media only screen and (max-width : 375px) {
      .aftopicjumper {
          display: none;
      }
  }

  (zonder te testen zou die de grote terug/volgende knoppen op een smartphone moeten verbergen en op de desktop moeten laten staan).

  Wat kost veel bij de leverancier, de aanpassingen specifiek voor DN of de conversie van ActiveForums naar EasyDNNSimpleForum (of allebei? :)?
  Als de database schema's van beide fora enigszins inzichtelijk zijn dan zou ik wel een converter kunnen bouwen namelijk.

   

  0
  Han Peper

  Posts:2555


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Voorzitter
  Webmaster
  --
  19 nov 2017 00:36
  @Joep
  Ik zou je ook rechten op de test website kunnen geven en je wegwijs maken in hoe de templates van Active forums kunnen worden aangepast. Dan kan je daar het een en ander uit proberen en die nieuwe templates kan ik dan later op productie zetten. Lijkt je dat wat?
  0
  Han Peper

  Posts:2555


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Voorzitter
  Webmaster
  --
  19 nov 2017 00:42
  @Joep
  Ik vermoed dat conversie zelf niet veel zal kosten. Wanneer de leverancier bereidt is om zijn forum module verder te verbeteren zal er uit de DotNetNuke gemeenschap veel vraag zijn naar zo’n converter. Zolang we binnen DotNetNuke blijven zal zo’n conversie ook niet heel ingewikkeld zijn. Zou het zelf ook kunnen maar tijd gebrek is een probleem dus mocht de leverancier het niet zelf willen bouwen dan kan ik jou hulp goed gebruiken.
  0
  Domenico Curallambra

  Posts:19


  Profiel

  Alblasserdam

  Dn Lid


  --
  14 dec 2017 08:16

  Ineens kan ik geen foto’s meer toevoegen ?? Zie foto ? Al eerder een reactie verstuurd maar waarschijnlijk naar het verkeerde topic. Betreft foto’s toevoegen bij aanbod.

  Bijlagen
  0
  Joep Grooten

  Posts:80


  Profiel

  Westzaan

  Dn Lid


  --
  14 dec 2017 22:22

  Wat voor (type) bestand probeer je te uploaden?

  Het uploaden van de screenshot namelijk lijkt wel goed te gaan.

   

  0
  Han Peper

  Posts:2555


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Voorzitter
  Webmaster
  --
  15 dec 2017 22:01

  @Domenico

  Ik had jou ook gevraagd om welk type bestand het ging en heb hier geen antwoord op gehad. Een beetje lastig uitzoeken zo.

  Aan jou screen shot lijkt het dat je IOS gebruikt. Kan het zijn dat je deze laatst hebt geupdate waarna de problemen ontstonden?

  Zo ja dan heb ik wat uit kunnen zoeken. Apple is overgegaan naar een nieuwe manier van opslag (High Efficiency Image File Format, HEIC) van zijn foto’s waardoor sommige apps er niet goed mee kunnen omgaan. Ik heb op het forum wat aanpassingen gedaan waardoor dat probleem opgelost lijkt te zijn.


  Kan je kijken of het ook bij jou heeft geholpen?

  0
  Domenico Curallambra

  Posts:19


  Profiel

  Alblasserdam

  Dn Lid


  --
  03 jan 2018 08:12

  Beste Han, sorry voor de laats reactie. Ik zie het bericht vandaag pas staan. Ik heb even een testje gedaan bij aanbod en een foto toegevoegd. Nu lukt het wel. Thanks😀.

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top