VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 07 okt 2019 20:03 door tijl liekens
Opkweek Ameerega hahneli "Tahuayo"
55 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 4 van 12 << < 23456 > >>
Auteur Berichten

Remco StusterPosts:6370


Profiel

Delft

Dn Lid
Bestuur
Voorzitter
--
22 dec 2018 20:49
Ik zou me niet druk maken om het vroege landgaan van de larven. Mijn ervaring is dat hahneli (en andere hahneli achtige soorten) na het doorbreken van de poten echt binnen 24 uur aan land moeten kunnen omdat ze anders verdrinken. Ze hoeven dan ook echt het water niet meer in, dat geeft alleen maar risico's.

Bedankt trouwens voor je leuke topic! Hier hebben mensen wat aan :)
1

tijl liekensPosts:1229


Profiel

Heist-op-den-Berg

Dn Lid


--
22 dec 2018 22:06
Dank je voor het advies en compliment Remco! Ze huppelen inderdaad gewoon door de bak (met hun staart die stilaan wegtrekt ) en zoeken het water niet op. Momenteel zijn er al 8 aan land gekomen. Bij sommige dieren zie je duidelijk de strepen die langs hun lijf lopen al verschijnen en eveneens hun signaal vlekken. Al zijn deze nog heel erg licht van kleur. Als je de foto's bekijkt die op 17 december zijn gepost, kan je dat bij die larve ook al minimaal waarnemen.

Moesten er nog opmerkingen, vragen of onduidelijkheden zijn omtrent dit topic, wil ik deze meer dan graag beantwoorden of verduidelijken.

0

tijl liekensPosts:1229


Profiel

Heist-op-den-Berg

Dn Lid


--
26 dec 2018 18:28

Ondertussen zijn 12 van de 15 larven aan land gekomen en in de curver geplaatst. Bij de eerst aan land gekomen jongen zijn de staartjes bijna weg en komen hun signaalvlekken helemaal op kleur.

 

Op de onderstaande foto zie je een jong dat net uitgevangen is. Het potje met een vochtig watje en een klein plasje water blijft in de curver tot het jong deze verlaat. Al het water dat je in de curver kan vinden komt gewoonweg van het aquarium zodat ik zeker ben dat er hiermee niets mis kan lopen.

0

tijl liekensPosts:1229


Profiel

Heist-op-den-Berg

Dn Lid


--
26 dec 2018 22:18

Nog wat meer ingezoomd om de kleur van zijn signaalvlek op zijn achterpoot beter weer te geven. Ook zie je nu de gele lijn die over zijn neus en flank loopt beter. Het springstaartje op zijn overgebleven stuk staart geeft hier ook goed weer van hoe groot het diertje is. Zo zie je eveneens dat het belangrijk is om kleine voedseldieren aan te bieden om de jongen groot te kunnen krijgen.

Bijlagen
0

tijl liekensPosts:1229


Profiel

Heist-op-den-Berg

Dn Lid


--
05 jan 2019 17:43

Vandaag voor de eerste keer een aantal vliegjes aan de jongen gegeven, maar voorlopig worden enkel de springstaartjes nog maar gegeten. Alle staartjes van de jongen zijn ondertussen ook verdwenen, ik heb in totaal 14 van de 15 larven aan land gehad. Eentje is dus niet aan land gekomen.

Hieronder een foto van 2 jongen die op jacht zijn naar springstaartjes :

Ook heb ik daarstraks een duidelijke foto van een van de volwassen mannen uit de kweekgroep kunnen nemen.

Bijlagen
0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 4 van 12 << < 23456 > >>


Back To Top