VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 18 okt 2018 11:45 door Eric Vertogen
Waterloop aanpassen
0 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten
Eric Vertogen

Posts:22


Profiel

Merselo

Dn Lid


--
18 okt 2018 11:45

  Na jaren reptielen houden, ben ik eind vorig jaar overgestapt naar gifkikkers. Natuurlijk niet zonder me te verdiepen in deze nieuwe tak van mijn hobby. Ik heb veel gelezen, ook op dit forum, ben lid geworden van DN en heb het kikkerboek aangeschaft. Omdat ik zeker wilde zijn dat mijn showterrarium goed gebouwd en verantwoord ingericht zou zijn, heb ik mijn terrarium laten bouwen. Ook omdat ik af en toe door de hoeveelheid informatie de bommen in het bos niet meer zag staan.

  Eind vorig jaar is het terrarium geplaatst en na enkele maanden proefdraaien,  zijn er kikkers ingekomen. Nu merk ik dat de Azureus last hebben van een te natte bodem. De waterloop komt halverwege naar beneden in een poeltje uit. Vanuit hier was het blijkbaar de bedoeling dat het water langs de rechterkant verder naar beneden zou stromen, maar ondanks een minimale waterhoeveelheid, loopt het water over de randen van het poeltje waarna het zich verspreidt over een groot deel van de bodem voordat het in het water uitkomt.

  De randen van het poeltje wil ik dus iets ophogen, maar dit wil ik het liefste doen terwijl het terrarium in bedrijf blijft. Planten beginnen net goed te groeien en de ranitomeya sjouwen geregeld met kikkervisjes door het terrarium. 

  Goede ideeën zijn zeker welkom. En als iemand zou willen helpen, zou dat nog mooier zijn. Het terrarium is een hoekterrarium met één zijde van 75 cm en de andere zijde 90 cm. Hoogte is 120 cm.

  Bijlagen
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top