VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 14 dec 2018 19:15 door tijl liekens
Mijn terrarium
3 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten
Jelle De Jonghe

Posts:1


Profiel

De
--
13 dec 2018 19:15

  Dag mede hobbyisten, 

  Laat ik mezelf eerst even voorstellen, mijn naam is Jelle en sinds Juli ben ik met deze prachtige hobby begonnen. 

  De bak zelf heeft volgende afmetingen; L×B×H is 75x45x90. Volgende soorten heb ik er momenteel in zitten, dendrobates leucomelas (5stuks) en ranitomeya amazonica arena blanca (4stuks). 

  De voedseldieren die ze krijgen zijn redelijk gevarieerd: Sprinstaartjes,erwteluis,fruitvliegen(klein tot groot model),mini krekels. 

  Nu zit ik toch nog met enkele specifieke vragen naar jullie hobbyisten toe. 

  -schuilplaatsen: wat hebben beide soorten graag om in te schuilen en hoeveel wensen ze zo ter beschikking. De ranitomeya's schuilen heel vaak in de beschikbare bromelias. 

   -sproeien en ventilatie: momenteel 3x sproeien per dag steeds 30 seconden. Ventilatorenset bovenaan de lichtkap is een beetje een moeilijk gegeven, wat zyn jullie parameters hierbij? 

  -bodemlaag: deze lijkt me momenteel redelijk vochtig, dit komt door het watervalletje dat zich aan de zijkant bevindt en voor een waterverlies naar het midden van het bodemoppervlak zorgt. Is dit niet echt goed of hebben leucos hier weinig problemen mee? 

  -aantal malen voederen en de hoeveelheden? Momenteel geef ik ze bijna dagelijks een hoeveelheid fruitvliegen vaak gecombineerd met een andere voedselsoort. 

  -temperatuur en vochtigheid: momenteel steeds rond de 23,5 / 24°c gemeten redelijk onderaan de bak. Vochtigheid is goed lijkt me nooit onder de 75-80% te zijn. 

  In bijlage enkele foto's van het terrarium en de kikkertjes.

  Bijlagen
  0
  Michel Sickman

  Posts:43


  Profiel

  Amsterdam

  Dn Lid


  --
  13 dec 2018 19:31
  Temp lijkt me goed, al houden leuco,s wel van iets hogere temperaturen.
  Ik voer zelf 1 x per 2 dagen .
  Beetje zoeken naar voedsel is goed voor ze.
  Een waterval die voor een te vochtige bodem zorgt, dat gebeurt vaak .
  Misschien kan je de bodem wat verhogen met stronkjes ( stukjes) hout of en dat zal je wel niet willen , de waterval uitzetten . Vond je bak er wel leuk uitzien .
  Zou misschien nog wat klimplantjes bovenin plaatsen .en wat filmrolletjes of dendro huisjes plaatsen voor extra schuilplekken voor je leucos. Mvg Michel s
  0
  Sander Bauer

  Posts:457


  Profiel

  Uithoorn

  Dn Lid
  Bestuur

  --
  13 dec 2018 20:47

  edit door mij... : ) (je kunt je plaatje even rechtzetten met windows photo viewer en dan opnieuw uploaden, inclusief afbeelding invoegen met de '+'. Dan krijgt niemand een scheve nek)

  De waterval zou ik schrappen. Datzelfde idee kwam tijdens mijn eerste bak ook echt nergens aan ten goede en is vooral geschikt voor grotere bakken met veel verdamping. Nu ga je dankzij de combinatie met 3 sproeiers waarschijnlijk een hoop schimmels krijgen, bacteriebroei in elk hoekje en gaatje, plus weetikveel wat nog meer.
  Verder kun je de bodem ophogen met wat waterdoorlatend filterschuim (blauw, voor aquaria). Denk er ook aan dat het watergootje voorin voornamelijk bedoeld is om >overtallig< sproeiwater op te vangen. Het is zeker geen vijver, al kan het met een aquariumverwarming wel dienen ter verwarming van je terrarium.

  0
  tijl liekens

  Posts:944


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  14 dec 2018 19:15
  Mijn advies :
  -temperatuur is perfect
  -sproeien zou ik zeker minderen naar maximaal 3x 15 seconden per dag
  -bodem zou ik ook ophogen zoals sander zegt en je waterval zou ik ook niet houden
  -nadat je de bodem hebt kunnen verhogen kan je hier best een dikke bladlaag op leggen zodat je leuco's en amazonica meer aanbod aan micro klimaat in de bak hebben en ze voedsel dieren die zich in de bladlaag verstoppen vinden.
  -geef gerust nog meer verschillende soorten voedseldieren die geschikt zijn voor je kikkers.
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top