VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 24 jan 2019 13:21 door Richard Sassenburg
nieuw in de hobby
2 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten
Richard Sassenburg

Posts:2


Profiel

Rotterdam
--
23 jan 2019 13:23

  hallo allemaal ik ben Richard en ben nieuw op het forum,

  ik heb dit jaar besloten een kikker terrarium/paludarium op te zetten maar ben nog helemaal groen in de hobby dus zoek naar adviezen van ervaren kikkerhouders. ik heb een dier opleiding gedaan en heb de theorie redelijk in mijn hoofd alleen de praktijk nog niet.

  mijn plek is 120 lang en 35 diep maar ik denk dat overhellen ook kan qua diepte. ook wil ik weten hoe hoog handig is ivm luchtvochtigheid. de exo terra 90x45x60/90 leek me wel wat maar als die in 120 bestaat kan dat ook.vooral omdat deze 5 openingen voor aperatuur schijnt te hebben.

  qua soort en goede huisvesting laat ik me graag voorlichten want er is zoveel dat ik door de bomen het bos niet meer zie. graag zou ik een watergedeelte verwerken. zodat eventuele kweek in de bak kan blijven. ik heb gelezen dat niet alle soorten kanibalistisch zijn klopt dat? dit is geen reden om een soort niet te nemen maar wel een voordeel.

  h azureiventris lijkt me leuk omdat dit iets anders is als de e anthony en toch dezelfde broedzorg heeft. maar wat ik al zei ik laat me verrassen want dendro's zijn ook mooi en kweek is geen doel van mij maar wel leuk als het lukt.

  0
  tijl liekens

  Posts:972


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  24 jan 2019 10:52
  Hallo!

  Exoterra zou ik toch afraden, dit voornamelijk door het makkelijk ontsnappen van je voedseldieren. Verder zijn deze bakken wel ok, maar je ziet toch veel hobbyisten uiteindelijk overschakelen.
  Je kan bijvoorbeeld bij Ruud (Dutch Rana) een bak op maat laten maken als je wil of een standaard bak kopen. Dit zijn veruit de meest geschikte bakken voor onze hobby en dit voornamelijke door de valse bodem die alle overtollige water laat weglopen en zo je bodem droog houd. Ik zou ook geen watergedeelte aanraden in zo'n kleine oppervlakte van bak, vaak is het slootje vanvoor (in de bakken die Ruud maakt bijvoorbeeld) meer dan genoeg voor je larven!

  Inderdaad zijn niet alle soorten larven kanibalistisch, dit kan je hier op de DN website perfect uitzoeken als je bij de soort informatie gaat kijken. Zo kom je misschien ook nog een andere interessante soort tegen? :)

  Azureiventris lijkt me een uitstekende keuze om mee te beginnen! Heel mooie dieren! Een Tinctorius is ook leuk om mee te starten, dit voornamelijk omdat ze helemaal niet schuw zijn. Maar bij deze is het heel belangrijk dat je bak perfect in orde moet zijn. Deze zijn veel gevoeliger aan slechte omstandigheden (bijvoobeeld een natte bak) dan bijvoorbeeld Anthonyi.

  Je dieren gaan altijd kweken eens de omstandigheden goed zitten, dit is geen must maar wel een indicator dat alles goed zit in je bak/verzorging! Er bestaan natuurlijk ook stresslegsels , maar de levensloop van die dieren duurt vaak niet lang.

  groet
  0
  Richard Sassenburg

  Posts:2


  Profiel

  Rotterdam
  --
  24 jan 2019 13:21
  bedankt,Tijl

  wat voor maten qua hoogte en diepte is het ideaalst en is 135cm nog steeds een kleine bak?

  waar ontsnappen de voederdieren uit in de exo terra bakken en kan ik dat zelf aanpassen? dit omdat vrij weinig terraria verzonden kunnen worden en deze wel. ik ben niet zo mobiel zonder auto. doet dutch rana aan verzenden? de afstand is best groot naar Rotterdam. op de site staat dat ze niet verzenden ivm risico op glasbreuk

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top