VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 14 aug 2019 21:18 door tijl liekens
Opnieuw inrichten Paludarium
9 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 212 > >>
Auteur Berichten

Rini MeertensPosts:14


Profiel

Terneuzen

Dn Lid


--
11 aug 2019 12:41

  Hallo leden.
  Momenteel ben ik bezig met het opnieuw inrichten van een paludarium.
  Nu ben ik op het punt dat er opnieuw beplant kan worden. Ik heb hier al wat goede tips gezien. Graag wil ik jullie mening toch nog even weten. Welke planten raden jullie me aan vanaf boven naar beneden gezien? En welke in een potje en welke opgebonden aan een stam? Als ik het goed begrepen heb worden de laatst genoemde vastgebonden met een stukje nylonkous en wat mos. Aan de zijkanten van het Paludarium zitten een soort halve "kokosnoten". Ik vermoed dat hier klim- of hangplanten in geplaatst worden. De zijkanten mogen van mij wel begroeit worden, maar alvorens ik aan de herinrichting begon zat daar een soort die enorm woekerde. Dat laat ik nu liever achterwege. Bromelia's behoren tot de planten die ook opgebonden kunnen worden, houd dat in dat ze niet gepot kunnen worden?

  Afijn, veel vragen dus. Hopelijk willen jullie me bijstaan want de juiste plant op de juiste plaats is nogal een grijs gebied.

  Bedankt alvast.

  Bijlagen
  0

  tijl liekens  Posts:1188


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  11 aug 2019 16:35

  Deze bak lijkt gelijkaardig qua opbouw op de bakken die ruud (rana) maakt. Kijk eens op zijn website naar paludarium voorbeelden en hiermee ga je dan zeker genoeg inspiratie kunnen opdoen en zelf beslissen welke planten je wel of niet wil.

   

  Groet

  0

  Rini Meertens  Posts:14


  Profiel

  Terneuzen

  Dn Lid


  --
  11 aug 2019 18:54
  Dag Tijl.
  Dat klopt, het is een Rana bak. Ooit overgenomen van iemand.
  Het probleem is meer dat mijn kennis van planten nogal tekort schiet. Ik zal zeker eens kijken op hun site, maar ben bang dat ik de planten die ik daar zie niet van naam ken. Om nog maar te zwijgen welke staanplaats ze prefereren . Ik kan natuurlijk allicht vergelijken met wat ze aanbieden in hun webshop.
  0

  tijl liekens  Posts:1188


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  11 aug 2019 19:50
  Staanplaats voor je planten maakt toch niet uit als je spreek over een bakje van +-80cm hoog en +-50cm breed? Het gaat in zo'n bak meer om het visuele aspect denk ik. Hoe hij ze opbouwd kan je het makkelijk zien; Vanboven altijd bromelia's en of orchideen, vanonder en/of midden phyllodendron,varens of een ficus. De webshop is redelijk ordelijk om veel namen terug te vinden vind ik persoonlijk. Je kan hem eventueel ook een mailtje sturen met de vraag of hij een planten pakket wil opsturen voor jou bak?

  Of wat mss ook handig is voor jou is bij Westermann een terrarium starterspakket te bestellen?
  Hier zit meestal ook genoeg in om zo'n bakje in te richten.

  Weet je al welke kikkersoort hier in komt?

  groet
  0

  Rini Meertens  Posts:14


  Profiel

  Terneuzen

  Dn Lid


  --
  12 aug 2019 14:47
  Bedankt.
  Ik heb zojuist een bestelling gedaan bij Rana. Foto's van de bak er even bijgehouden op de pc en zo een keus gemaakt. Komt wel goed.
  De Ficus was enorm aan het woekeren geslagen. Misschien dat die er nog terug inkomt maar dan een minder snel groeiende soort. Zo'n starterspakket bij Westermann is ook nog wel een optie.
  Kikkers zaten er al in. 2 Dendrobates Tinctorius Cobalt en 4 Ranitomeya Imitator varadero. Deze zijn nu even op hotel zodat ze niet teveel stress krijgen van het gescharrel aan de bak. Hoop ze over een paar dagen terug te kunnen zetten.
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 212 > >>


  Back To Top