VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 05 sep 2019 11:31 door Thijmen van Kooten
Beginnen met gifkikkers een paar vragen.
0 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten
Thijmen van Kooten

Posts:7


Profiel

Putten
--
05 sep 2019 11:31

  Ik heb gisteren een bak van 60*50*40 gekocht waar ik Epipedobates anthonyi of Dendrobates leucumelas wil houden. Toen ik toch geld aan het uitgeven was gelijk maar wat bonenkevers meegenomen om een kweekje te starten. Kikkers wil ik pas op het vivarium halen, dus dan loopt alles wel een beetje, en een fruitvliegen kweek gaat snel genoeg om daar aan te schaffen.

  Hoeveel gifkikkers zou ik in het terrarium kunnen houden, ik leest op de caresheet van Epipedobates anthonyi dat 60*50*50 genoeg is voor 5 kikkers, en ik denk niet dat de hoogte erg veel uit maakt voor deze soort maar ik vraag het toch maar.

  Wat raden jullie aan voor een betaalbare achterwand? Kokosmat, kurk of ...

  Ik lees hier steeds over het creëren van een bladlaag, kan ik daarvoor gewoon herfstblad/bosblad voor gebruiken? Ik heb springstaartjes en tropische pissebedden in mijn krabbenbak dus hoe eerder ik de bodem klaar heb hoe beter de enten zijn uitgegroeid zodra de kikkers er in gaan.

  Verder nog iets kwa opruimcrew en voer, zijn enchytreeën geschikt? Witte wormen die vooral in de bodem leven en niet alleen detritus eten maar het ook door de grond versprijden, waardoor de planten er beter bij kunnen. (Worden vooral als aquarium voer gebruikt)

   

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top