VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 14 dec 2019 11:31 door Tuin Wit
Voorstellen.
16 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 4 << < 1234 > >>
Auteur Berichten

tijl liekensPosts:1229


Profiel

Heist-op-den-Berg

Dn Lid


--
18 sep 2019 21:34
Dit is nog eens een goed topic! :) Ik volg!
1

Tuin WitPosts:11


Profiel

Nijmegen
--
18 sep 2019 22:18

Leuk dat je volgt!

Na een lange avond met veel te veel tabbladen open zijn er al diverse bestellingen de deur uit.

Kwa achterwand hebben we besloten om die zelf te gaan maken van piepschuim met pur en elastopur met boomvarenwortelgruis en turf. Zelf maken blijft het leukste en zo kan je het precies maken zoals je wilt.

Nu word het wachten op de arme pakketbezorgers. Zullen aardig wat dozen worden.

0

Abel WolffPosts:7


Profiel

Delft
--
20 sep 2019 15:06
Ik zou de lampen nooit IN het terrarium hangen, maar altijd erboven. Het maakt verder in principe niet zo veel uit wat je gebruikt. Ik ben zelf groot van LED verlichting. Het is goedkoop, energiezuinig, weinig warmte en je kunt het in alle soorten en maten krijgen. Een led 'balk' van 90cm lang zou voor jou bijvoorbeeld mooi de hele bak gelijkmatig verlichten. Verlichting is verder een geheel aparte discussie op zichzelf. Zoveel mensen, zoveel meningen. Niet elke lamp zal even goed zijn voor de planten maar ik heb zelf nog nooit een lamp gehad waarbij de planten het niet deden. Blijf qua kleurtemperatuur tussen 4000k en 6500k en, indien je LED gaat gebruiken, lijkt 50watt mij prima voldoende. Je kunt natuurlijk voor zekerheid kiezen en aquariumverlichting gebruiken. Zo weet je zeker dat de planten het er goed onder zullen doen. Je betaald dan echter wel aanzienlijk meer dan voor 'huis, tuin en keuken' LEDs.

Zelf gebruik ik geen epoxy over de tegellijm maar veel mensen zullen dit wel doen. Zonder epoxy is de tegellijm niet geheel waterdicht, wat naar mijn mening ook niet nodig is. Mijn bakken die zo zijn gemaakt houden het in ieder geval prima vol (doe het ongeveer sinds 3 jaar op deze manier nu). Ik gebruik eurocol 711, dit is speciaal voor vochtige/natte omgevingen en enigszins flexibel.

Voor de waterkwaliteit kan wat stroming helpen, maar ik gebruik zelf helemaal geen pomp meer. Voedseldieren die in het water belanden haal ik er zo goed mogelijk uit en verder helpen de planten goed mee om het water fris te houden. Ik ruik af en toe en als het begint te stinken ververs ik een deel. Verder regelmatig water alleen aanvullen. Ik doe ook een catappa blad in het watergedeelte. Het mooie van een drainage laag zoals ik in mijn vorige bericht beschreef is dat, vooral wanneer je wél een pomp gebruikt, je hele bodem eigenlijk een groot filter wordt.

Voor de achter- en zijwanden gebruik ik ook pur en tegellijm. Voor een rots effect gebruik ik dan tegellijm met pigment maar voor een 'aarde' effect druk ik turfstrooisel in de tegellijm. Deze laatste optie houd ook beter vocht vast en maakt het makkelijker voor planten om zich er aan te hechten. Op deze manier werken is leuk omdat je het geheel zelf vorm kunt geven.

Succes alvast en heel veel plezier met bouwen natuurlijk!
0

Tuin WitPosts:11


Profiel

Nijmegen
--
22 sep 2019 15:03

Eergisteren waren alle spullen al binnen. Leek wel kerstmis. 

Heb een foto van het terrarium toegevoegd. Hoop dat ik het goed heb gedaan.

Baal wel heel erg van de elastopur. Er stond niet bij vermeld dat het enorm slecht is voor je luchtwegen. Aangezien ik longpatiënt ben kan ik daar dus niks mee. Die kan dus weer retour en ik ga het met tegellijm en pigment doen. Blij dat er geen epoxy overheen hoeft wat dat kan ik dus ook niet.

Hoop snel te gaan beginnen met de achter en zijwanden.

Bijlagen
0

Tuin WitPosts:11


Profiel

Nijmegen
--
22 sep 2019 15:05

Ik kan mijn bericht niet aanpassen. Hoe krijg ik de foto's zo dat jullie ze direct zien ipv te downloaden?

0
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 2 van 4 << < 1234 > >>


Back To Top