VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 11 dec 2019 13:04 door tijl liekens
Kleibodem voor kikkers (kleimineraal)
38 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Pagina 1 van 812345 > >>
Auteur Berichten

tijl liekensPosts:1189


Profiel

Heist-op-den-Berg

Dn Lid


--
01 okt 2019 17:07

  Hallo!

  Vandaag heb ik weer de eer gekregen om het DN-magazine te mogen ontvangen in de brievenbus. :)

  Deze uitgave staat weer bomvol geweldige artikels en eentje daarvan is het kweken met Oophaga Lehmanni. In dit artikel kan u terug vinden dat er een vermoeden is dat kleimineraal een positief effect zou hebben op onze dieren door observatie en testen van enkele hobbyisten. Deze klei (of een gelijkaardige klei) gebruik ik zelf ook in de bak van mijn Oophaga Histrionica Bullseye koppel en kan hierdoor ook beaamen dat de dieren er dagelijks wel een aantal minuten gaan inzitten. (zie onduidelijke foto in bijlage) Ik heb de klei zelf in een petrischaaltje uitgesmeerd en laten hard worden, zodat er geen klei los doorheen de bak komt en voor eventuele opstropping zorgt. Nadat deze hard is geworden zet ik er een klein laagje water in zodat de dieren hierin kunnen baden. Niet iedereen doet er water in, ik heb ook al hobbyisten gezien die enkel de klei afmaken en deze dan droog in de bak zetten. In de bijlage vind u foto's terug van vers gemaakte klei op de manier hoe ik het doe. Ik zal later nog enkele foto's posten van hoe de klei eruit ziet als ik hem in de bakken plaats. 

  Hoofdzakelijk vind ik de klei terug in de bakken voor de grote Oophaga, maar enkele kennissen gebruiken ze ook bij Pumilio en Ranitomeya. In het magazine lees je dat een kennis van Erik de klei bij zijn leucomelas gebruikt en deze de klei ook gebruiken. Maar toch heb ik buiten de positieve ervaringen ook enkele vragen.

  Heeft er hier op het forum verder nog iemand ervaring met deze klei bij zijn dieren en welke soort? En heeft er iemand ook negatieve ervaringen mee? En hoe gebruiken jullie de klei?

  Ikzelf ga het bij enkele van mijn andere dieren eens nog uittesten. Ik heb net nog een paar petrischaaltjes gevuld en ga als eerste mijn Terribilis er mee laten kennis maken. Mij lijkt dit het meest logisch aangezien de Histrionica ook in Colombia voorkomen net als de Terribilis.

   

  Ik hoop toch op enkele reacties en ervaringen :) links naar artikels of andere fora en topics zijn ook enorm welkom! Hoe de terribilis op de klei gaan reageren , typ ik zeker ook nog neer.

  Groet,Tijl

  1

  tijl liekens  Posts:1189


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  01 okt 2019 17:32

  Waarom wachten op de nieuwe klei die droog als ik al droge klei in de bakken heb staan... En ja, er ligt een goed Bullseye legsel in dat rechtse foto rolletje. ;)

  Voor de geintereseerden, nog een link naar Youtube fragment van mijn O.H.Bullseye man die zijn vrouwtje aan het verleiden is : https://youtu.be/KltKPl6akeM

  1

  tijl liekens  Posts:1189


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  02 okt 2019 16:09

  Klaar voor de terribilis.

  0

  Gerard Schouw  Posts:537


  Profiel

  Zundert

  Dn Lid


  --
  03 okt 2019 07:26
  leuk topic Tijl, maar wat voor klei gebruik je daar voor?
  0

  tijl liekens  Posts:1189


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  03 okt 2019 09:47
  Ik gebruik deze : https://terra-exotica.de/bodengrund/sand-lehm/39435703/lehmpulver-gelb-1-kg-in-dose?c=1402639
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
  Pagina 1 van 812345 > >>


  Back To Top