VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 10 nov 2019 20:22 door Sander Bauer
Nieuw paludarium
2 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

steve goormansPosts:1


Profiel

Ekeren
--
10 nov 2019 12:31

  Hallo,

  Ik ben van plan een nieuw paludarium te starten/bouwen.

  Ik heb geen ervaring en probeer door vanalles te lezen veel op te steken.Nu vraag ik mij af wat jullie grootste fouten waren of waar je het meeste spijt van hebt nu je terug kijkt op jullie eerste build.Alvast bedankt voor de nuttige informatie

   

  0

  Peter en Monique van der Pompe  Posts:240


  Profiel

  Leiderdorp

  Dn Lid


  --
  10 nov 2019 18:06
  Hallo Steve. Ik zou zeggen, ga langs bij liefhebbers, daar leer je veel van.
  Ik denk dat je eerst moet afvragen welke kikkers je wil gaan houden.
  Hoe groot maak je je paludarium.
  Wil je b.v. een waterval of een bevloeide achterwand of wil je zelf een achterwand maken met b.v. elastopur en piepschuim.
  Grt Peter
  0

  Sander Bauer  Posts:705


  Profiel

  Uithoorn

  Dn Lid
  Bestuur

  --
  10 nov 2019 20:22
  Inderdaad, ga zeker bij mensen op bezoek. Vaak is vragen om een kijkje in de keuken echt genoeg om veel op te steken.
  In directe reactie op je vraag. Waar ik persoonlijk op terugkijk bij mijn eerste paludaria, terraria, et cetera is dat ik niet genoeg aandacht besteedde aan de waterkwaliteit, wat bij mij vooral resulteerde in een vies gootje in bakken met valse bodem. Ook de kwaliteit van het sproeiwater kreeg van mij te weinig aandacht, met dode planten als gevolg. Zelfs al stop je de bak vol met groene planten, als ze het eenmaal slecht hebben dan gaan ze het ook niet vanzelf beter doen. Daarnaast kreeg ik kalkafzetting op de aquariumthermostaat, en dat kan vervelend aflopen.
  Tweede punt, verlichting. Daar ging ik behoorlijk de mist in met de ouderwetse magnetische ballasten/voorschakelapparaten. Om TL- en PL- verlichting in te schakelen kun je gebruik maken van een elektronisch voorschakelapparaat. Deze is veel energiezuiniger en wordt ook niet zo heet dat je er spul mee kunt laten smelten (of erger). De aanschafprijs ligt hoger, maar het scheelt dus op de langere termijn veel geld
  Derde punt. Oefen alvast met het opzetten van een fruitvliegenkweek / springstaarten / overig. Dit is een skill die jij wilt beheersen voordat de dieren bij je komen wonen. In mijn beginfase ging er nog wel eens wat mis, waardoor ik op de dierenwinkel en/of medehobbyisten moest rekenen. Dat is natuurlijk jammer, aan de andere kant vergroot het wel je sociale kring : )
  Ik hou het hier even bij...
  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Veel gestelde vragen (FAQ)

  Gifkikkerboek

  Back To Top