VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 27 dec 2019 14:31 door Ralph Reynders
Welk formaat kweek terraria?
4 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Ralph ReyndersPosts:3


Profiel

Landgraaf
--
26 dec 2019 21:01

  Goedendag,

  Ik ben Ralph Reynders 38 jaar, en sinds anderhalf jaar opnieuw lid na een lange tijd afwezigheid. Ik ben al jaren actief in de hobby sinds mijn twaalfde. Ik ben dan ook geen onbekende in de hobby. Ik wil een stelling voor pumilio’s aan gaan schaffen. Nu ben ik benieuwd in welke formaat terraria jullie je pumilio’s kweken? Ook al zit ik allang in de hobby, eens kijken hoe de mede hobbyist het doet kan natuurlijk nooit kwaad. Misschien dat ik het meeneem in mijn keuze van bakken.

  Met vriendelijke groet,

  Ralph

  0

  tijl liekens  Posts:1238


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  26 dec 2019 21:38
  Ik heb Pumilio met nakweek in een 100x50x50, een koppel met nakweek in een 50x50x50, 2 mannetjes in een 50x50x50, een jong koppel in een 40x40x40, een bak voor een jong koppel 50x50x75 en nu in opbouw een stelling met 4 bakken 70x50x65 voor nieuwe koppels.

  Ik ben zeer tervreden met de afmeting van de nieuwe stelling om koppeltjes in te houden en diegene die nu in de 50x50x50 zitten naar te verhuizen. Ik probeer de nakweek altijd bij te houden in de bak met ouders tot hun geslacht min of meer duidelijk is en de 100x50x50 is hier ook zeer geschikt voor.

  Groet.
  0

  Ralph Reynders  Posts:3


  Profiel

  Landgraaf
  --
  27 dec 2019 13:19

  Hoi Tijl,

  Dankje voor je reactie. Ik heb het verslag van je showstelling gelezen DN magazine maart 2018. Zag er top uit. Ik zelf koop ook altijd mijn spullen bij Rana. Ik kan Ruud zelf al heel lang, zelfs nog voordat hij officieel de zaak had, en ik woon er natuurlijk heel dichtbij, maar vooral ook om de kwaliteit die ze leveren. Mijn vorige stelling staat zelfs nog steeds bij de voorbeelden op de Rana site. Het was een stelling van tien bakken 50x50x60. Die heb ik een aantal jaren geleden heb verkocht wegens omstandigheden. En nu veel spijt van Haha. Ik heb een op maat gemaakte showbak van Ruud die tien jaar oud is en het nog altijd goed doet. 

  1

  tijl liekens  Posts:1238


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  27 dec 2019 13:25
  Super, er is hier ondertussen weer een hoop bijgekomen en veranderd sinds dan! Dat is wel makkelijk om er zo dicht bij te wonen, het zou wel voor mijn bankrekening wat minder zijn haha.. Ja, Ruud levert echt de hoogste kwaliteit.

  Wat heb je eigenlijk zelf in gedachte van maat van bakken nu? En ook, welke morphs van pumilio?
  0

  Ralph Reynders  Posts:3


  Profiel

  Landgraaf
  --
  27 dec 2019 14:31

  Hoi Tijl,

  Zoals het er nu uitziet begin ik weer met een stelling van vier bakken van 50x50x60, hoogte stelling 1,82 m. Persoonlijk vindt ik het een fijne maat voor pumilio’s. En de stelling moet in de kelder passen die max 1,92 m hoog is. Bij deze hoogte staat de onderste bak + - 28cm van de grond, wat ik ook wel fijn vindt. Ja dat van die opmerking over de bankrekening snap ik wel, het is geen goedkope hobby vandaar dat ik ook weer voorzichtig met een stelling van vier bakken begin. Ik laat hem dan ook volledig inrichten door Rana. 

  Wat betreft de morfs die ik graag zou hebben. Ik ben op dit moment in het bezit van 1.2 colon, en twee almirante mannen, waar ik nog vrouwen bij zoek zou iemand toevallig mee lezen. De almirante zitten in de showbak, en de colons in een bakje van 40x40x50. Als het om voorkeuren gaat, dan staat colubre hoog op mijn verlanglijstje, ik denk dat ik niet de enige ben. Ik heb ze jaren geleden al gehad via Ruud, en nakweek van gehad. Die zijn samen met de stelling verkocht, nu heel veel spijt van. Tja verder zijn er eigenlijk een hele rij mooie morfs die ik wel graag zou willen hebben. Het is eigenlijk afwachten wat ik tegenkom, en of het me bevalt. De colons gaan in ieder geval in de stelling komen, dus nog plaats voor drie andere, aangezien de almirante waarschijnlijk in de showbak blijven, ze zijn er zeer zichtbaar in. 

  1
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Veel gestelde vragen (FAQ)

  Evenementen DN

  Gifkikkerboek

  Back To Top