VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 11 jan 2020 10:11 door Lerby Kreeft
3 Paludariums, tips?
4 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

Lerby KreeftPosts:28


Profiel

Hoogeveen
--
10 jan 2020 13:38

  Beste mede-forum leden,

  Ik ben Lerby Kreeft, inmiddels na 2 jaar de hobby weer opgestart omdat ik helaas de ruimte niet had moest ik keuzes maken. Inmiddels al een klein poosje weer een paludarium staan waar 3 D. Auratus El Cope in zitten. Maar nu even het volgende ik heb 3 terrarium bakken besteld van 45x45x45, deze worden nu gemaakt en zullen binnen een paar weken gehaald kunnen worden. Hier ben ik van plan door middel van piepschuim achterwanden in te maken met een watervalletje / water stroom in elke bak. Hiernaast ben ik van plan om dit te verwarmen omdat ik nog 3 kleine aquarium thermostaten heb van 50 wat en 8 cm lang. Maar nu vraag ik mij dus af zou dit mogelijk zijn om in plaats van een verwarming, een lamp te gebruiken om de bakjes te verwarmen? Zo ja hoeveel watt raden jullie aan?

  Hiernaast zit ik nog even met de inrichting de achterwanden worden ingesmeerd met Elastopur van Dutch Rana, en hier wil ik dan planten op vast maken, is hier ook een andere manier voor dan met saté prikkers? En ik vraag me af is er misschien iemand in of om Hoogeveen die ook gifkikkers heeft en mogelijk stekjes heeft voor planten?

  Ik zit nog een beetje in twijfel over het 3e soort kikker die ik wil gaan houden, het is zeker dat er uiteindelijk een koppel Leucomelas en Auratus El Cope in komen, iemand tips voor een leuk soort? 

  0

  tijl liekens  Posts:1138


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  10 jan 2020 16:47
  Ik zou nooit aquarium verwarming of een waterval maken in dat formaat bak. Eigenlijk zou ik dit gewoon nooit doen, dit maakt alles te nat voor de meeste soorten gifkikkers. Verwarmen kan je gewoon door T5 verlichting te gebruiken.

  Ik gebruik ook sateprikkers, werkt het makkelijkst.

  Je kan beter eerst een soort kiezen om dan een bak in te richten die 100% voor de gekozen soort aangepast is.

  Hieronder enkele Youtubefragmenten van Auratus in situ ter inspiratie voor je bak. ;) Misschien geeft dit ook beter weer hoe kikkers hun habitat er eigenlijk echt uit ziet. Niet zo'n natte groene brol (met of zonder waterval) als waar de meeste hobbyisten hun dieren hier in de huiskamers zetten.

  https://youtu.be/gwa47HjNhy8

  https://youtu.be/_3vDt-FClDw

  https://youtu.be/EFwLXVqg4PY

  https://youtu.be/uL_8SXy3Vzg

  Groet.
  0

  Lerby Kreeft  Posts:28


  Profiel

  Hoogeveen
  --
  10 jan 2020 23:14

  Aan t5 heb ik ook gedacht maar het probleem hier mee is in mijn beleving dat hier bijna geen tot geen halogeen varianten van te krijgen zijn van 30 a 35 cm. Wat ik veel tegen kom is LED verlichting zou dit ook werken denk je? Aangezien dit niet echt warm wordt.

  Okee dan hou ik dat gewoon zoals ik het nu ook doe. 

  Dan kan ik in ieder geval verder met 2 bakken zodra ze er zijn. Dankjewel voor de linkjes. Ik zal even wat meer filmpjes kijken en dat noteren wat ik zie zodat ik dat er in mee kan nemen. Dan laat ik het waterval idee gewoon mooi een idee. Heel veel dank voor de tips. 

  Groet 

   

  1

  tijl liekens  Posts:1138


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  11 jan 2020 09:24
  Nee dat klopt. Voor kleinere oppervlakte ga je wel PL kunnen nemen, Led gaat niet warm genoeg worden. Ik weet niet of de bakken naast elkaar komen te staan? Zo kan je T5 gebruiken als bijvoorbeeld 1 lampenkap voor (minimum) 2 bakken maakt?

  Graag gedaan.

  Veel plezier aan het inrichten van je bakken! Dit is altijd zo leuk om te doen :)
  0

  Lerby Kreeft  Posts:28


  Profiel

  Hoogeveen
  --
  11 jan 2020 10:11

  De bakken komen inderdaad naast elkaar te staan in de woonkamer voor nu, zodra ik iets groter woon dan komen ze in een stelling met meerdere bakken van dit formaat. En dan bestel ik een grotere voor de woonkamer. Want merk wel dat een soort kiezen toch heel erg moeilijk is omdat ze allemaal zo super leuk zijn en elk hun unieke dingetjes hebben. Ik zal eens even kijken want in de bakjes zit nu een fitting deze zit er standaard bij geleverd dus deze zal ik er dan uit moeten halen. Maar dit zal vast goed gaan komen en dan kijk ik even bij de bouwmarkt op de terugweg van mijn werk. Moet toch nog genoeg materialen halen haha.

  Vind het inrichten zelf ook echt enorm leuk om te doen vooral de achterwand maken is een leuke uitdaging. 

  1
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top