VorigVorig Go to previous topic
VolgendeVolgende Go to next topic
Laatste Bericht 15 jan 2020 19:11 door Nicolai Veen
Vakbekwaamheidsdiploma wel of niet voor de hobbyist
22 Antwoorden
AddThis - Bladwijzer en Delen knop
Sorteer Berichten:
U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.
Auteur Berichten

peter zwierstraPosts:162


Profiel

almere

Dn Lid


--
12 jan 2020 13:23

  Hallo,

  Graag zou ik willen weten of het al bekend is wie wel of niet een diploma moet halen dan wel in bezit moet zijn van het papiertje.

  Hoor nu wel hele verschillende verhalen en waar is de waarheid ......

  Overigens de opleiding behandeld heel summier de gifkikkers en er zit ook nog eens 160 uur stage aan vast of te wel ontmoedigen van de kikkerhouders 

  Graag hoor ik van het bestuur of medehobbisten die hiervan op de hoogte zijn nu het ware en gedragen verhaal.

  Gr peter

  0

  Domenico Curallambra  Posts:27


  Profiel

  Alblasserdam

  Dn Lid


  --
  12 jan 2020 14:49

  Hoi Peet, ik volg, ben ook erg benieuwd.

  0

  Remco Stuster  Posts:5981


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  12 jan 2020 16:35

  Dag Peter, Domenico en alle andere meelezers. Ik heb afgesproken met Sander Bauer dat hij zich morgen in dit topic zal mengen. Voor nu wil ik jullie wijzen op het volgende artikel dat al een paar jaartjes op onze website te vinden is, sinds dit onderwerp in 2017 op onze radar kwam. Het gaat over het bedrijfsmatig houden van dieren:


  Bedrijfsmatige-houderij

  Eigenlijk komt het erop neer dat hobbyisten zelf aan de hand van indicatoren dienen te bepalen of ze bedrijfsmatig bezig zijn of niet. Als dat zo is moet je inderdaad over een diploma van vakbekwaamheid beschikken.

  0

  Nicolai Veen  Posts:243


  Profiel

  Privé

  Dn Lid


  --
  12 jan 2020 19:57

  Dat artikel heb ik al eens eerder goed door gelezen. En als je het heel precies neemt is elke hobbyist die een kikker van zijn nakweek verkoopt aan een voor hem vreemde ( dus geen familie of vrienden) bedrijfsmatig bezig.

   

  Ik voor zie veel weggegooide legsels/kikkervisjes en kikkers in de toekomst.

  0

  peter zwierstra  Posts:162


  Profiel

  almere

  Dn Lid


  --
  12 jan 2020 21:19
  Ja en daar ben ik dus bang voor want dan word het een doodbloedbeleid..... wat weg is ... is weg
  Einde voor de hobbyist dus einde particulieren verkoop op DN dag .....
  Ik ben benieuwd naar verdere reacties maar ik ga er wel mijn conclusies uit trekken .....
  Hoop op positieve geluiden
  0

  Han Peper  Posts:2656


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Voorzitter
  Webmaster
  --
  12 jan 2020 22:37
  Ik ben benieuwd wat Sander hierover kan zeggen maar ik zelf denk dat dit niet het einde van de particuliere verkoop hoeft te zijn. Kom je op iedere kikkerdag van de vereniging om je overschot aan nakweek te verkopen dan denk ik dat je niet bedrijfsmatig bezig bent. Anders wordt het wanneer je naast de kikkerdag ook op (veel) andere beurzen staat en ook bewust kweekt voor de verkoop. Deze hobbyisten zijn dan wel bedrijfsmatig bezig.
  0

  Remco Stuster  Posts:5981


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  13 jan 2020 10:04
  In 2017 organiseerden ik en Sander samen met de NVWA een bijeenkomst voor de besturen van dierhouderijverenigingen. Daar werd door de NVWA uitleg gegeven over de manier waarop zij omgaan met deze regelgeving.
  Zij vertelden dat er best wel wat zaken zijn die worden meegewogen. Zo nemen zij in hun beoordeling mee hoe frequent en waar er dieren worden aangeboden, en natuurlijk hoeveel. Aanbieden binnen verenigingsverband (onze beurs) is echt anders dan overal op Facebook en Marktplaats het hele jaar door je nakweek aanbieden. Natuurlijk wordt er ook op beurzen gekeken naar hoeveel dieren er worden aangeboden. Heb je 100+ nakweekdieren t.o.v. enkele tientallen bijvoorbeeld. Verder wegen ze in hun besluit mee dat onze hobby ook geld kost. Zet je met je nakweek 1000 euro om, maar kost het onderhouden van de hobby door voedseldierenkweek, energie(!), bakken, planten, dieren, etc. ook een flinke bak geld. Dan snappen ze dat er van commercieel handelen in principe geen sprake is. Zodra kosten en baten ver uiteen liggen zou die beoordeling natuurlijk de andere kant op kunnen vallen.

  Om je een idee te geven: Persoonlijk ben ik nadien dan gestopt met het kweken van Agalychnis callidryas die ik onder andere aan de handel leverde. Daar had ik 500+ jongen per jaar van. De rest van mijn hobby heb ik op dat moment geen aanpassingen in gedaan. Wetende dat ik gezien de kosten en baten verhouding geen problemen zou krijgen in het kader van bedrijfsmatig handelen.

  In het kort zou je in mijn ogen dus aan de volgende zaken moeten denken als je voor jezelf wilt bepalen of je bedrijfsmatig bezig bent:
  - verhouding van kosten en baten gelijk of zeer scheef?
  - hoeveelheid nakweek die je aanbiedt buiten je vrienden en kennissenkring. Dat moeten er bijvoorbeeld geen 100+ zijn op elke gelegenheid...
  - Of je nakweek aanbiedt op openbare marktplaatsen en social media.
  - Lever je kikkers aan de handel?

  Het is dus zeker niet zo dat elke vorm van kweken bestraft wordt met het stempel bedrijfsmatig. De tekst waarnaar ik gisteren verwees laat, als je die goed leest, ook behoorlijk wat ruimte voor interpretatie. Die ruimte maakt het natuurlijk ook ingewikkeld. Zodoende vertelde de NVWA ons ook hoe zij daar mee om gaan. De lui van de NVWA kijken echt heel nauwkeurig naar elke individuele situatie alvorens ze een oordeel vellen.

  Tot zover mijn input. Sander zal er wellicht nog toevoegingen of correcties bij hebben.
  2

  peter zwierstra  Posts:162


  Profiel

  almere

  Dn Lid


  --
  13 jan 2020 12:36
  Oke alvast bedankt voor jullie uitleg.....
  Maakt mij al its geruster daar ik zeker geen 100+ kweek per beurs zelfs niet per jaar.
  Maar ik hoop dat die regels ook zo worden gehanteerd landelijk
  0

  tijl liekens  Posts:1145


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  13 jan 2020 12:53
  Goede uitleg Remco.

  0

  Domenico Curallambra  Posts:27


  Profiel

  Alblasserdam

  Dn Lid


  --
  13 jan 2020 17:01

  Thanks, inderdaad weer wat geruster

  0

  Sander Bauer  Posts:763


  Profiel

  Uithoorn

  Dn Lid
  Bestuur

  --
  13 jan 2020 22:18

  Zoals beloofd kom ik hier even met mijn persoonlijke kijk op de zaken zoals die nu voor ons liggen. Het artikel is inderdaad alweer wat jaartjes oud, maar dient nog steeds als een goede basis.

  Wel hebben zich diverse ontwikkelingen afgespeeld binnen het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat + Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit (ze zijn een 'deel-ministerie' en voeren een hoop taken samen uit). Er moet dus een en ander worden toegelicht en toegevoegd om de gehele context te verduidelijken. Dat probeer ik hier kort en bondig weer te geven, maar stel vooral meer vragen om dit verder uit te diepen voor alle lezers. Het is een opgave om in één ruk een volledig stuk uit te schrijven en ik zou een aantal dingen moeten opzoeken.

  Het bewijs vakbekwaamheid is opgedeeld in vijf Certificeerbare Eenheden; honden en katten, overige zoogdieren, vogels, vissen en herpeten. Als het goed is (en dat moeten we dus opnieuw verifiëren) hoeven eigenaren van dierenspeciaalzaken niet altijd een stage te volgen voor dit certificaat, zij kunnen volstaan met een toets. Daarmee tonen zij aan over vakkennis te beschikken en meerdere dieren op een juiste manier te verzorgen. Voor grote evenementen zoals beurzen, is het ook belangrijk om enige regels te volgen. Op onze Kikkerdagen moet er bijvoorbeeld een dierenarts + iemand rondlopen met een bewijs van vakbekwaamheid. Onze organisatie regelt dit ieder jaar.

  Voor de hobbyist die tijdens deze dagen een aantal kikkers verkoopt zonder hier een tweede huis aan over te houden, is de situatie inderdaad zoals Remco die beschreef. Er is geen teken dat de verkoop van incidentele nakweek zal worden verboden. Wel moeten wij er op blijven letten dat dit niet wijzigt (en nog liever zelf ook de juiste kant opsturen). Dat vraagt om aandacht voor alle lagen van de Trias politica.

  Wij moeten dus >zichtbaar blijven< voor de politiek, zodat zij óók onze belangen beschermt. Wij zijn immers net zo goed burgers als iemand met een hond of kat, en voldoen aan de Zorgplicht uit de Wet Dieren om onze kikkers een optimale zorg te geven. Deze boodschap verspreiden wij via het Platform Verantwoord Huisdierbezit (PVH) en hopelijk kan ik binnenkort ook meer informatie geven over de politieke stappen die ik de afgelopen jaren zelf heb gezet voor DN. We werken alleen met een strategisch gevoelig speelveld, waardoor sommige zaken beter nog wat achter de schermen kunnen blijven. Als je mij persoonlijk aanspreekt dan kan ik meer vertellen, maar en plein publique is dat onhandig.

  Op het gebied van Beleid moeten wij in een vroeg stadium bijsturen. Het gesprek bedrijfsmatigheid, met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, is daar onderdeel van. Een actievere vorm van beleidsbeïnvloeding moet plaatsvinden via het Platform Verantwoord Huisdierbezit. Helaas is onze capaciteit daar beperkt en richten we ons nu vooral op het dossier Positieflijst. Bij de Rechterlijke macht heeft dat gelukkig wel al succes. Het ministerie is meerdere malen voor de rechter gedaagd omdat haar ambtenaren stelselmatig de Algemene Wet Bestuursrecht overtraden en zich voor het opstellen van de Positieflijst ook (nog steeds) niet houden aan het Andibel Arrest. Er ligt nu een dwangsom voor hen klaar, dat is dus even kassa voor onze partners.

  Dit bovenstaande even in vogelvlucht.

   

  @ Nicolai:
  Je noemt een wel heel belangrijk punt aan dit spektakel. Die meerduidige interpretatie en ook de onwil om specifiekere criteria te hanteren is het gevolg van een interne strijd binnen onze overheid (beleid/politiek). Er zijn op dit moment twee controlerende instanties op het gebied van gezelschapsdieren, die beiden een zegje hebben in het beleid. Voor 'normale huisdieren' is dit de Landelijke Inspectie Dierenbescherming (LID (politiek getint)) en voor CITES-dieren is het de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA (neutraal)). De NVWA is doorgaans heel secuur en handelt zoals een ambtenaar dat zou moeten doen. Als we kijken naar de LID dan krijgen we echter een ander plaatje. Zij is (als verlengde van de Dierenbescherming) al jaren bezig met een ideologische strijd om het houden van exotische dieren te verbieden. De LID plaatst elke misstand van een dierhouder direct op Twitter en social media. Dat is dus niet zoals het hoort en ik heb van diverse ambtenaren ook persoonlijk vernomen dat zij zich flink storen aan het gedrag van de LID. Ambtelijke intimidatie maakt het voor jou als burger namelijk wel erg lastig om Ome overheid wat vertrouwen te schenken en dat levert de NVWA geen goede reputatie. Hier ligt al jaren een hele grote beerput waar het Ministerie EZK/LNV tijdens de stikstofcrisis vast even niet mee wil dealen....

  Binnen het Platform Verantwoord Huisdierbezit is dit verhaal bekend, maar ontbreekt het aan capaciteit om de pijlen daarop te richten. Vanuit de PVH-Werkgroep Reptielen&Amfibieën en ook de Samenwerkende Terrarium en Aquarium Organisaties (SATO) doe ik wat in mijn vermogen ligt om dat probleem bij te draaien. Helaas doe ook ik dit als vrijwilliger en zit ik met drie organisaties wel flink aan mijn max. Om deze reden durf ik ook niet te zeggen dat 'het met ons wel goed komt'. Er ligt binnen het speelveld gewoon nog van alles overhoop en dat vraagt om hard werken.

  (PVH heeft trouwens een ANBI-status, dus belastingcenten kunnen daar heen worden gestuurd om de goede zaak te steunen)

  0

  peter zwierstra  Posts:162


  Profiel

  almere

  Dn Lid


  --
  13 jan 2020 22:31
  Oke
  Bedankt voor de uitleg ...
  Ga dit eens rustig laten bezinken en vind zeker dat jullie TOP werk verrichten ....
  Ik ga zeker nog met vragen komen als dat goed is want die zijn er nog wel ...ahoewel ik toch al iets geruster ben
  Alvast bedankt voor het goede werk wat jullie belangeloos toch evem erbij doen ......
  Gr peter
  0

  Domenico Curallambra  Posts:27


  Profiel

  Alblasserdam

  Dn Lid


  --
  14 jan 2020 07:55

  Beste Sander, dank voor de uitleg.

  Ik  zit toch nog met vragen, mij kwam namelijk ter oren de reden van het niet bekend maken door de NVWA  is dat ze hierop uit zijn zodat als het juni 2020 is er boetes van € 3.000 kunnen worden uitgeschreven. 


   Ik hoorde dat als je kikkers hebt en hiermee kweek je toch het vakbekwaamheid diploma moet hebben. Ook al

  kweek je tussen de 20, 30 of 40 kikkers per jaar, je alleen op het DN staat of aan kennissen of vrienden ruild of verkoopt, de kikkers op de beurs overblijven en niet zijn verkocht of geruild en worden opgekocht door de handelaren die ook op de beurs aanwezig zijn.

  0

  Remco Stuster  Posts:5981


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  14 jan 2020 17:39
  Domenico:
  De NVWA zit er zeker niet op de wachten om boetes uit te schrijven. Probleem dat veel mensen van niks weten komt doordat het niet in mainstream media verschijnt (dat snap ik). Als vereniging hebben wij erover gecommuniceerd via website en DN nieuws in het magazine. Ons gesprek met de NVWA over deze materie hebben we reeds in 2017 gevoerd en is in eerste instantie door de NVWA geïnitieerd. Wij hebben als bestuur een goede relatie met de NVWA. Van enig verzwijgen door de NVWA is geen enkele sprake en puur stof voor complotdenkers.
  Als vereniging bekijken wij wel nog in hoeverre wij in het komende DN nieuws nog aandacht hieraan moeten schenken.

  De rest is denk ik redelijk beantwoord in eerdere berichten. De NVWA is er niet om alle standhouders van DN te pesten in ieder geval. Echter, dat er een enkeling tussen zit die in hun ogen het stempel bedrijfsmatig zou kunnen krijgen lijkt mij niet onwaarschijnlijk.

  Peter Zwierstra:
  Ja de NVWA is een landelijk orgaan. De mensen met echte kennis van onze hobby binnen de NVWA zijn er maar een paar, dus als het op onze hobby aankomt hebben wij onze informatie uit de eerste hand :). Wij hebben als bestuur goede contacten met hen...
  1

  Domenico Curallambra  Posts:27


  Profiel

  Alblasserdam

  Dn Lid


  --
  14 jan 2020 18:49

  Beste Remco en Sander, bedankt voor jullie goede werk en zo betrokken zijn.

  Is het misscien geen idee dat stel het toch gaat veranderen en het een probleem wordt door verandering 20+, 30+ of 40+ je op voorhand toch het papiertje gaat halen?

  De cursus die wordt gegeven gaat wat ik heb begrepen maar een klein beetje over kikkers en meer over slangen.

  Vereninging DN is hierin gespecialseerd, laat dan via het DN de cusus verlopen. Oproep aan alle leden die hierin interesse hebben en dan via collectief deze cusus laten verlopen?

  Dan ziet de NVWA ook dat de leden hier serius mee omgaan en wij dit doen en over hebben voor onze mooie hobby, en we geen 160 uur stage hoeven te lopen ivm jarenlange ervaringen. 

  1

  Remco Stuster  Posts:5981


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  14 jan 2020 20:17
  Wetgeving zal niet zozeer snel veranderen. Dat is een lang proces en wat er nu ligt zullen we het voor lange tijd mee moeten doen waar het gaat om bedrijfsmatigheid.

  Hetgeen eerder genoemd aan aantallen nakweek is een interpretatie. De werkelijke aantallen doen er vooral toe als je er ook geld mee gemoeid is. Als jij 300 jongen hebt om kennissen van dieren te voorzien is dat toch anders dan 100 azureussen verkopen voor 50 euro per stuk, terwijl je kosten misschien de helft zijn.

  Het komt er echt op neer dat we, met behulp van onze kennis over de zaken die door de NVWA worden meegewogen, een idee geven van waar je op moet letten. De beoordeling is altijd aan de hobbyist zelf. Als jij zeker weet dat je de verkoop van 100 nakweekjes kunt beargumenteren als niet bedrijfsmatig is dat best natuurlijk. Als je zoals eerder gezegd in mijn voorbeeld hier 50% winst op maakt kun je best zelf inschatten hoe de NVWA daarover zal denken.

  Wat betreft zelf opleidingen organiseren: daarvoor moet je een erkend opleidingsinstituut zijn. Daar kunnen wij helaas niet aan voldoen, ook al zijn wij als DN de meest geschikte partij...
  0

  tijl liekens  Posts:1145


  Profiel

  Heist-op-den-Berg

  Dn Lid


  --
  14 jan 2020 20:30
  Goed idee Domenico.

  Ik heb wel de opmerking/bezorgdheid omtrent dit onderwerp dat de nakweek cijfers toch erg aan de lage kant geschat zijn. Als je 2 of 3 kopples pumilio hebt zit je al aan die geschatte nakweek op jaarbasis.
  Ik heb om even aan te tonen bijvoorbeeld zelf vorig jaar van 3 koppels D.Tinctorius tussen de 60 a 85 jongen per koppel kunnen grootbrengen zonder het de bedoeling was van ze sterk te kweken. Als ik meer legsels zou uithalen en ze doelbewust zou kweken, komen er nog veel meer aan land.

  Als je dan nog verder denkt en er vanuit gaat dat de meeste hobbyisten Epipedobates Anthonyi in leven kunnen houden en deze ook makkelijk kweken, liggen die gemiddelde nakweek cijfers dan niet nog veel hoger dan 40+ dieren per jaar? Dit wil zeggen dat men dan eigenlijk al bedrijfsmatig aan het kweken is vanaf iemand bijvoorbeeld al 2 tricolor legsels grootbrengt?

  Dan stel ik mij ook de vraag als er niet zoveel jongen grootgebracht worden, hoe snel hebben we dan nood of vraag naar wildvang (of illegale dieren) voor sommige soorten weer in de hobby verdwenen zijn ? Of simpel weg al de vraag/aanbod van bepaalde kikkers op gelijke hoogte te houden. Zeker als hobbyisten bang worden of interesse verliezen om bepaalde dieren nog te kweken omdat andere dieren kweken meer opbrengt dan bijvoorbeeld tricolor. Volgens mij is er net nood aan het aanmoedigen van dieren kweken en is het ook moeilijk om een cijfer op te plakken van wat nou bedrijfsmatig kweken van kikkers is en wat gewoon hobby...

  Althans dat is een bezorgdheid waar ik mee zit...  0

  Han Peper  Posts:2656


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Voorzitter
  Webmaster
  --
  14 jan 2020 20:40
  Het gaat niet om de aantallen kikkers die je kweekt maar hoeveel geld er mee verdiend wordt. Als je denkt dat je er te veel aan zou verdienen dan maak je ze toch goedkoper of geef je ze weg. Dat is voor mij hobby, niet hoeveel geld ik aan een kikker zou kunnen verdienen.
  1

  Domenico Curallambra  Posts:27


  Profiel

  Alblasserdam

  Dn Lid


  --
  14 jan 2020 21:40

  Maar is het dan op voorhand toch geen idee, dat we belangstellenden  oproepen en wij misschien via een instituut collectief de opleiding kunnen doen of ben ik nu te voorbarig ? 

  0

  Remco Stuster  Posts:5981


  Profiel

  Delft

  Dn Lid
  Bestuur
  Secretaris
  --
  14 jan 2020 21:58
  Ik blijf zien dat er wordt vastgehouden aan zogenaamde maximum aantallen nakweek maar ik wil toch voorstellen ook naar de rest van de criteria te kijken. Commercieel kweken kan makkelijk met 50 jongen per jaar, en evengoed kan hobbymatig kweken ook met 500 jongen per jaar. Ik blijf erbij dat iedereen voor zichzelf best en afweging kan maken van de mate van hobby t.o.v. bedrijfsmatigheid.

  Domenico: ik waardeer je ideeën maar ben bang dat het niet haalbaar is. Ik zou al niet eens weten waar we iemand vandaan moeten halen met zowel de kennis als de tijd om zoiets te organiseren op een manier die ook erkend kan worden. De mogelijkheden liggen in ieder geval niet binnen het huidige bestuur...
  0

  Han Peper  Posts:2656


  Profiel

  Dieren

  Dn Lid
  Bestuur
  Voorzitter
  Webmaster
  --
  14 jan 2020 22:56
  @Domenico, buiten dat het binnen onze vereniging niet haalbaar is. Denk ik ook dat we dat niet zouden moeten willen. Wij zijn er voor de hobbyist en niet voor de commercie.
  0

  benne rigole  Posts:49


  Profiel

  escanaffles

  Dn Lid


  --
  15 jan 2020 10:26
  Is er in Belgie ook zo een regelgeving?
  Wat met belgische hobbyisten die nakweek aanbieden op DN beurs?
  0

  Nicolai Veen  Posts:243


  Profiel

  Privé

  Dn Lid


  --
  15 jan 2020 19:11

  @ Sander Bauer,

   

  De zin Gezelschapsdieren worden verkocht aan anderen dan familie en of vriendenkring. 

  Laat heel erg te wensen over, aan alle kanten eigenlijk. Wie familie is lijkt me vrij duidelijk.

  Maar vriendenkring......dat laat veel ruimte over voor interpretatie. Ik heb op dit moment 297 "vrienden" op facebook. Als ze dat ook rekenen met vriendenkring dan ga ik zo snel mogelijk iedereen die ik tegenkom een vriend verzoek sturen en probleem opgelost. Maar ja is dat wel zo ?, en wat als je per jaar ik zeg maar wat 100+ kikkers te koop aan biedt en hier een bepaalde mate winst uit haalt. En als ze hier op terug komen jij aangeeft dat ze allemaal aan ''vrienden'' zijn verkocht. Hoe willen ze dit in hemelsnaam controleren ?, en is er ook een maximum aan het aantal ''vrienden'' waar je kikkers aan mag verkopen ?.

  Een ander probleem wat zich voor kan doen in de toekomst is het volgende, als ik het goed begrijp wordt je niet als bedrijfsmatig aangemerkt als je geen winst maakt of de kiks gewoon gratis weg geeft. Ik vrees voor de bekende kikkerwinkels als je zoveel kikkers straks gratis kan krijgen waarom dan kopen ?. Met het gevolg dat de winkels sluiten omdat het niet meer uit kan.

  Wellicht zit de oplossing in diploma. Wellicht kunnen ze hierin onderscheid maken, tussen bedrijfsmatig en hobby. En wel zo dat iedereen een diploma moet halen, en het type diploma recht geeft op het verkopen van X aantal kikkers of maken van X hoeveelheid winst. Ongeveer zoals een rijbewijs is opgebouwd. Denk dat dit voor de hobby zeker geen kwaad kan.

  0
  U bent niet gemachtigd om antwoord te kunnen geven.


  Back To Top